Od kdy nechat dítě samotné ve vedlejší místnosti?

565
18.1.13 13:07

Od kdy nechat dítě samotné ve vedlejší místnosti?

Od kdy necháváte děti hrát si samotné ve vedlejší místnosti bez dozoru?

Kolikrát čtu příspěvky typu - naše roční mi vyndala boty z botníku a hodila do vany. Starší zavřel roční do komory. Všimla jsem si toho až podle neustávajícího řevu. Atd. Takových příhod je tu spousta. Ale taková situace se přece nestane za pár sekund. Staršímu budou v dubnu 3 roky a když je vedle v místnosti dýl jak minutu, tak mi to začíná být podezřelý a alespoň nahlídnu, co tam dělá.

Určitě mnozí namítnou, že to přeháním, ale vím, čeho je ten náš schopný. A nejednou se mi kontrola vyplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
18.1.13 13:11

Malej má svůj pokoj, sice na něj vidím, ale občas si zatáhne šoupačky a hraje si klidně i půl hodiny sám. :nevim: V jeho pokoji ho nechám samotného od narození :mrgreen:, jinak ho hlídám. Ale myslím si, že 3leťák už chápe co může a co ne a je bezpečné ho nechat samotného i v obýváku :nevim: Jo a jde spíš o to, že by mi nadělal bordel, nemám nikde nic nebezpečného v jeho dosahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
18.1.13 13:13

Dcera je docela samostatný tvor a nikdy mě nepotřebovala ke hraní. Ze začátku mi stála pořád za zadkem, kolem roku si vydržela hrát sama v obýváku když jsem šla třeba na wc nebo pro něco.
Teď má 2,5 a klidně si jde sama hrát do pokojíčku, který má v patře. Je odná a nic nevyvádí, tak ji nechávám, občas zkontroluju.

• Citovat
  • Upravit
5230
18.1.13 13:14

Já mu to nijak neurčovala. Prostě se pohybuje kde chce, většinou v pokojíčku, protože tam má samozřejmě hračky, začal s tím asi tak v roce, do té doby spíš lezl za mnou. Přeci mu nebudu stát pořád za zadkem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278

Ty nevaříš, neuklízíš, nevěšíš prádlo, nechodíš na záchod a jsi mu pořád v patách?? 8o

je pravda, že naše holky vytvářejí neskutečný pohromy, který sotva stíhám likvidovat, tak se masakrujou, skáčou z vejšky a tak…ale fakt jim za zadkem pořád nejsem…a to už se pohybuje i naše mimino…no ale když smažim řízky, tak opravdu neodbíhám přes celej byt do pokojíku, abych kontrolovala, co tam dělají 8o :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106

Tak já tam nechávala malou od 1,5 roku samotnou, občas jsem nakoukla když bylo nějakou dobu ticho. Ale ještě nic tak strašného nevyvedla. Teda jednou jo když mi popsala celou stěnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565

@monika32 Náš má zakázáno chodit i na gauč. Máme to tady zahrazené. Protože si hned stoupne a skáče tam. Ví, že když jsem doma já, tak nesmí. Ale všichni ostatní mu do dovolují, protože, když si stoune, tak koukají z okna. A skákání jim taky přijde děsně vtipné. Takže i když moje výchova je důsledná, tak ostatní ji vesele sabotují. Tak je to potom těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25233
18.1.13 13:16

Ahoj, malé je 15 měsíců a už dlouho ji naprosto v klidu nechám v obýváků - sice tam nemáme dveře, ale nevidím tam z kuchyně, nebo v ložnici - přes chodbu samotnou. Sem tam nakouknu, co dělá a jsem ráda, že je klid a uvařím. Sem tam někam vyleze, něco vykramaří, ale některé věci jsem ji naučila, že nesmí a je v pohodě. Ještě se nám nestala nějaká zásadní nehoda.
Musíš asi sama poznat, jaké je to dítě, ale rozhodně za ní neběhám po baráku a nekontroluju každou minutu, kde je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.1.13 13:16

Prakticky od mimina :mrgreen: ze začátku samozřejmě v postýlce, pak jak už se pohybovali, tak po celém bytě, krom ložnice, koupelny a wc, tam jsem měla dveře zavřené. Většinou jsou děcka v pokoji a já si dělám svoji práci (vaření, úklid), kontroluju je průběžně, ale jsou zvyklí se zabavit od malinka i sami, za zadkem jim nestojím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
18.1.13 13:17

Mala rano vstava s tatou a ja jeste spim… i kdyz odejde manzel do prace, zatim teda vsichni zijeme. :-)

• Citovat
  • Upravit
106

To si taky neumím představit že bych ji musela pořád sledovat co dělá. Naopak jsem ráda když si zaleze do pokojíčku a já si v klidu uvařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
@adusinka píše:
@monika32 Náš má zakázáno chodit i na gauč. Máme to tady zahrazené. Protože si hned stoupne a skáče tam. Ví, že když jsem doma já, tak nesmí. Ale všichni ostatní mu do dovolují, protože, když si stoune, tak koukají z okna. A skákání jim taky přijde děsně vtipné. Takže i když moje výchova je důsledná, tak ostatní ji vesele sabotují. Tak je to potom těžký.

Ve třech letech? 8o To si tam nesmí ani sednout? Spíš bych mu zakázala tam teda skákat a ne se ke gauči přiblížit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.1.13 13:18

Od té doby, co se byla sama schopna přesunout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.1.13 13:19

@adusinka já ho nechávala asi od roku.. občas jsem nakoukla, nebo volal a pod.. ale jinak bych neuvařila a neudělala nic… u nás bylo zásadně podezřelé, jak bylo ticho.. ale nikdy se nic hrozného nestalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
18.1.13 13:20

@dvojmatka Vařím večer. Mám ještě mimino. Jenom se starším to šlo i přes den. Uklízím, když vím, že dělá něco, co mu chvíli vydrží. Když věším prádlo, tak buď spolu nebo na něj vidím. Ze záchoda taky vidím do obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí