Od kdy nechat dítě samotné ve vedlejší místnosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alli_li
18.1.13 13:24

Treba ted v zime nechavam decka v byte samotny a jdu uklizet ven snih - proste musim a neni problem. Je fakt ze decka jsou hodne samostatny takze vzdy jen zkontroluji a pak jdu zase varit, poklizet a tak. Detem je 13 a 28 mesicu. Na gauci je skakat necham - v okoli neni nico co by si ublizili a jak manzel trvdi - nahoru nepoleti a dole je najdem :-D Ne, deti maji volnost v ramci moznosti aby si navzajem neublizili - urcite jim za prdeli nestojim.

• Citovat
  • Upravit
5278
18.1.13 13:25

Nevim, tak mě by přišlo, že jim ubírám to hezký, co dětství poskytuje - to blbnutí :nevim: ano likvidujou byt, dělaj děsnej binec - viz moje deníčky :mrgreen: ale to prostě k dětsví patří a já byla od mala vedená k samostatnosti a taky jsem se po maturitě od našich odstěhovala 150km daleko za prací a nedělalo mi to problém…nikdy mi za zadkem nestáli - od 5ti let jsem jezdila sama vlakem na chalupu, tak jsem sama s kámoškou byla celej den venku v lesích a na rybníce, lezla po stromech a kdyby mi to naši zakazovali…to by bylo smutný dětství :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
18.1.13 13:25

Gauč - nevydrží v klidu sedět. Hned si stoupá a běhá po gauči. Jak říkám, ví, že se mnou nesmí. Ale jakmile je doma táta nebo přijsou babičky. Hned se tam sápe, protože oni nejsou důslední, aby tam jenom seděl. A přijde jim skákání na gauči děsně vtipné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
18.1.13 13:27

Ja jsem predelala byt tak, ze vim, ze vsechno nebezpecne je z dosahu nebo zamcene. Nekoukam na nej kazdou chvilku, kdyz treba varim. To jenom kdyz je ticho. To je vzdycky podezrele :lol: Ale jinak tedy i podle sluchu docela rozeznavam co zrovna vyvadi. :nevim: A kdyz chce, tak dojde za mnou do kuchyne. Coz je vetsinou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
18.1.13 13:28

Tak já jsem byla ráda, že jsem komplet úklid domácnosti a vaření zvládla s dětma přes den, mám děti 17m od sebe, a večer jsem mohla jít brzo spát :mrgreen: jediná práce, kterou jsem s nima neděla, bylo žehlení, protože mi furt rozhazovali to poskládané prádlo nebo tahali za kabel od žehličky. Teď už jsou větší a rozumnější, ale i tak radši žehlím když jsou venku a nebo spí.

Na gauči je skákat nenechávám, ale zákazy moc nepomáhaly, stačilo jak jednou skočili blbě a zhučeli na zem a hned je to skákání přešlo, pak už si na to ani nevzpomněli :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.01.13 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
18.1.13 13:28

Tak asi od dvou let jsem ji přestala špehovat, nebezpečné věci, chemikálie máme schované a navíc z nich má velký respekt. Po schodech chodí krásně, do pusy už dávno nic nedává. Mám v ní velikou důvěru a snažím se jí nechat svobodu a soukromí. Kolikrát si večer přes spaním hezky hraje v pokojíčku, jezdí s vláčkama a skládá si lego, slyším ji na chůvičce žvatlat, rachotit a prozpěvovat si. Ale nechodím tam, nebo ji nechám třeba 15-20 minut a pak ji připomenu, že už se má spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
18.1.13 13:29

Není to tak, že bych ho nenechala hrát si samotného. Hraje si sám. Ale mám ho raději pod dohledem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
18.1.13 13:31

Byt máme přizpůsobenej tak, že se k ničemu nebezpečnýmu nedostane, pohybuje se volně kde a jak chce… nejčastěji je ale se mnou a miminem v obýváku nebo v pokojíčku… když jsem byla ke konci těhotenství unavená, kolikrát si hrál v obýváku a já jsem spala na gauči třeba 3 hodiny a nikdy nic neprovedl :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
18.1.13 13:33

Od té doby, kdy se sama rozhodli se někam mimo dohled přesunout. Starší byl ocásek, takže ten šel sám do pokoje nnejdřív tak v 1,5-2 letech. Mladší zmizla už v těch 7mi měících, kdy se plazila. Kontroluji jen když je dlouho ticho, to je vždy podezřlé. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
18.1.13 13:34

Záleží na nátuře děcka - některé můžeš v pohodě nechat samotné, já toho mého téměř do dvou let nemohla nechat ani minutu bez dozoru, páč byl lezec - knihovna vysoka téměř dva metry nebyla žádnou překážkou, pak se zklidnil, takže když si hraje a přímo nedemoluje, tak neřeším.

teď jsem ještě četla tvé gaučové „trápení“ - já ho nechávám vyskákat, co je libo - důležité je utahat a unavit, aniž by rodiče museli vynaložit sami mnoho sil, aneb aby měli večer pro sebe :D gauč necháváme starý, dokud jsou děti malý

Příspěvek upraven 18.01.13 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
18.1.13 13:37

Tak dvojčata zrovna teď poshazovaly z gauče všechny polštáře, skáčou na gauči a skáčou z něj dolů těsně vedle mimina - asi mám nervy jak provazy, když to tady čtu nebo nevim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
18.1.13 13:39

@adusinka Jako dítě jsme skákali po gauči doma běžně, ikdyž naši nadávali, že ho zničíme. Popravdě ještě dneska mám sto chutí si zaskákat. :mrgreen: Malý má 18měsíců. Po bytě chodí volně, jen když je dýl ticho nakouknu co dělá a zase odejdu. Na gauči hopsá běžně, párkrát spadnul, ale u takovýho dítěte o nic nejde. Když se nemá o co praštit do hlavy. Vždy si hned stoupnul, vylezl zase nahoru a hopsal dál. Jediný místo kde ho samotnýho nenechávám je wc-aby nesahal do záchoda a koupelna-aby tam nesnědl prášek nebo sprcháč. Hrozně rád si chodí i hopsat do ložnice na postel a schovávat se do skříní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
18.1.13 13:39
@adusinka píše:
Gauč - nevydrží v klidu sedět. Hned si stoupá a běhá po gauči. Jak říkám, ví, že se mnou nesmí. Ale jakmile je doma táta nebo přijsou babičky. Hned se tam sápe, protože oni nejsou důslední, aby tam jenom seděl. A přijde jim skákání na gauči děsně vtipné.

malý po gauči chodí, lozí z něho na parapet a kouká ven na auta…nevadí mi to, jednou nebo dvakrát spadl, ale to už je dávno, myslím, že teď už to má vychytané, taky se schovává za polstry a dělá na mě baf :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
18.1.13 13:40
@goldenka píše:
@adusinka Jako dítě jsme skákali po gauči doma běžně, ikdyž naši nadávali, že ho zničíme. Popravdě ještě dneska mám sto chutí si zaskákat. :mrgreen: Malý má 18měsíců. Po bytě chodí volně, jen když je dýl ticho nakouknu co dělá a zase odejdu. Na gauči hopsá běžně, párkrát spadnul, ale u takovýho dítěte o nic nejde. Když se nemá o co praštit do hlavy. Vždy si hned stoupnul, vylezl zase nahoru a hopsal dál. Jediný místo kde ho samotnýho nenechávám je wc-aby nesahal do záchoda a koupelna-aby tam nesnědl prášek nebo sprcháč. Hrozně rád si chodí i hopsat do ložnice na postel a schovávat se do skříní.

máme to stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1307
18.1.13 13:42

Teď jsem ještě četla tvé gaučové „trápení“ - já ho nechávám vyskákat, co je libo - důležité je utahat a unavit, aniž by rodiče museli vynaložit sami mnoho sil, aneb aby měli večer pro sebe :D gauč necháváme starý, dokud jsou děti malý

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: :palec: :palec: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect