Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nemyslím si, že nechat dítě v počuraném ho donutí si to uvědomit ![]()
Každé dítě je jiné, některé k tomu dozraje dřív a některé později, nechala bych to atím plavat.
@rozmary já bych v klidu dávala plínku, až bude pár dní suchá, pak teprva sundat.. z vlastní zkušenosti vím, že kluka nějaké mokro vůbec nevzbudilo
každé dítko jiné, hold potřebuje víc času ![]()
@rozmary mě dcera začala ve 2,5 letech teprve přes den hlásit!!! čurání..plínku na noc jsme měli ještě déle, pro jistotu tak měsíc dva.
Máš šikovnou dceru, neboj to půjde.
My jsme budili v noci, pak přestali budit a když byla párkrát suchá zkusili jsme bez plínky a dobrý, bez jediné nehody do postýlky.
Taky doufám, že mladší bude šikovnější, ale po zážitku se starší se obávám, jak dlouho zase bude na plínách…přitom vysazovala jsem ji na hrnek docela brzy, kakání hlasíla, ale zbytek ne a ne…
@rozmary píše:
Holčině je dva a půl a nějak se nemůžeme zbavit nočního počůrávání, tak spí ještě s plínou, měla období, kdy se vzbudila na čůrání, ale teď spí jak pařez a ráno má nacvrkáno, zkoušela jsem jí v noci vzbudit a jít s ní na záchod, ale spí při tom, takže si to ani neuvědomuje že sedí na záchodě a kolikrát se ani nevyčůrá. Mám jí nechat bez plíny párkrát se počůrat? Třeba jí to bude vadit a dá si na to pozor. Starší byla úplně bez do dvou let, ale teď se to nějak nechce dařit.
Moje dcera se zbavila pleny na noc až někdy měsíc po třetím roce - do té doby měla každé ráno mokrou. Jednou večer se prostě rozhodla, že už ji nechce a půjde se v noci vyčurat… a šla. Od té doby spala bez ní - a bez nehod.
Prostě k tomu sama dozrála. Kam pospícháš? ![]()
My jsme taky na noc plínku sundali chvilku po druhém roku, hlavně se nestresovat výlevama že naše děti jsou bez pleny skoro od narození, každé děťátko to má jinak ![]()
NAše malá je na tom úplně stejně, je jí 2,7 a jindy taky plínu nepotřebuje a to už docela dlouho ale na noc stále dáváme. Má noc kdy je plína suchá a někdy je počuráná trošku a někdy opravedu hodně… hlavně se ted v noci už budí když si tu plínku počůrá a řve… tak jí sundám a do rána už nechám bez plíny…
ale zkoušela jsem jednou rovnou večer bez plíny a to řvala že bez plíny ne…tak to zatím necháme… ono se to samo nějak vyřeší myslím ![]()
Ahoj, syn byl bez pleny přes den od 1,5 roku a na noc ji měl do 3let, dokud pil večer před spaním Nutrilon. Když jsme přestali s Nutrilonem, vzala jsem i plenu a byl klid, nikdy se nepočůral a do té doby měl tak 2× týdně plenu ráno mokrou. Kup podložku pod prostěradlo a zkus plenu vzít.
Naše dvojčata mají taky plíny na noc, někdy se stane, že se i vzbudí a chtějí na wc, mají ty natahovací plíny. Někdy jí mají suchou, ale většinou ne. Neřeším to, přes den jsou v pohodě. Syn měl na noc plíny do 3,5 let ![]()
Prostě k tomu sama dozrála. Kam pospícháš? ![]()
Já nevím, přijde mi na plínu už velká, je to inšpígl, vyřídilku má pěknou, ségru sprdne na tři doby a v noci má plínu. Dáváte před spaním nějaké pití? Malá usíná s dvojkou mlíka a bez ní ne a ne spát ![]()
@rozmary píše:
Prostě k tomu sama dozrála. Kam pospícháš?Já nevím, přijde mi na plínu už velká, je to inšpígl, vyřídilku má pěknou, ségru sprdne na tři doby a v noci má plínu. Dáváte před spaním nějaké pití? Malá usíná s dvojkou mlíka a bez ní ne a ne spát
Mame to uplne stejny. Pred spanim 200 ml kakaa a kdyz neni tak neusne.
Ja zatim nechavam plinku protoze kdyz se s ni rano probudi je pocurana az hruza
Parkrat se stalo ze kdyz sla spat pozdeji tak vydrzela az do rana - ale to bylo zatim jen 3krat.
@rozmary píše:
Já nevím, přijde mi na plínu už velká, je to inšpígl, vyřídilku má pěknou, ségru sprdne na tři doby a v noci má plínu. Dáváte před spaním nějaké pití? Malá usíná s dvojkou mlíka a bez ní ne a ne spát
Ne, nedávám - naopak večer to pití trochu hlídám, u obou dětí. Nutím je pít odpoledne, pak k večeři, ale tak od té půl osmé už třeba nedávám sirupy, mléko nebo tak… jen vodu, když mají žízeň.
Hele… ale ona JE malá. I když má vyřídilku a ségru sprdne na tři doby
Zkus jí dát čas, přijde na to sama, zvlášť když je tak chytrá. Začne ji to obtěžovat, uvidíš.
Syn bude mít tři roky v dubnu a na spaní pořád plenku má. Zatím to neřeším. Do školky jde až v září do té doby si myslím, že zvládneme odplenkovat i na odpolední spaní a i to noční.
@Gladys píše:
Nemyslím si, že nechat dítě v počuraném ho donutí si to uvědomit
Každé dítě je jiné, některé k tomu dozraje dřív a některé později, nechala bych to atím plavat.
Souhlasim s Gladys. Vem si zase to, ze mala jak jsem pochopila dobre spinka a to je velk plus. Muj maly nema plinu ani na noc od 22 mesicu, zato lehce spi, nekdy i 2 x za noc chodi na nocnik, breci ve spani, tak se moc nevyspime. Vem si z toho to pozitivum - dobre ti spinka. ![]()
@rozmary neřešila bych, dceři budou za 2 měsíce 3 roky, bez plen přes den už je skoro rok, ale v noci pořád plenu má
teprve nedávno se mi podařilo odbourat noční pití, pije ale pořád před spaním (už jen decku, spíš na uklidnění a jako rituál), takže po ní těžko můžu chtít, aby v noci nečůrala… noční buzení jsem zkoušela a to jsem ji vždycky tak akorát naštvala, na nočník jsem ji nezlomila, akorát řvala ![]()
teď třeba 3 dny po sobě měla suchou plenu a dneska ráno zase načůráno… ještě počkám a uvidím, jaký bude trend, pokud se bude počůrávat míň a míň, tak až pak bych jí případně plenu přestala dávat…
Holčině je dva a půl a nějak se nemůžeme zbavit nočního počůrávání, tak spí ještě s plínou, měla období, kdy se vzbudila na čůrání, ale teď spí jak pařez a ráno má nacvrkáno, zkoušela jsem jí v noci vzbudit a jít s ní na záchod, ale spí při tom, takže si to ani neuvědomuje že sedí na záchodě a kolikrát se ani nevyčůrá. Mám jí nechat bez plíny párkrát se počůrat? Třeba jí to bude vadit a dá si na to pozor. Starší byla úplně bez do dvou let, ale teď se to nějak nechce dařit.