Bojíme se chodit

jancik.150
17.1.13 12:41

Bojíme se chodit ..

Ahoj holky,
22.11.2011 se mi Maruška narodila
15.11.2012 mi udělala první krůčky Řekla jsme si že to možná stihneme do 1 narozenin a už budeme krásně chodit ale nic, to bych celkem pochopila, ale nestihly jsm eto ani do Vánoc..
Ted je nám skoro 14 měsíců a furt nic..Za ručičku chodí jak profík, dokonce mi šla i do schodů, ale sama se prostě bojí..do ničeho jí nenutim, neučim jí to, chci aby se to naučila sama, ale už se na to moc těším a pořád čekám..
Sama se třeba pustí a jde ale ujde tak metr ani ne..
Nevíte jak jí kapánek popostrčit, aby se tolik nebála? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
17.1.13 12:45

Nevodit za ruce a cekat :nevim: Neresila bych to, casu ma jeste dost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancik.150
17.1.13 12:46

Já vím že má ještě času dost, ale moje rodina už to nějak nechápe a myslí si že je snad postižená nebo co, furt se ptají jestli už chodí :-/

• Citovat
  • Upravit
72725
17.1.13 12:46

@jancik.150 nenutit, nevodit, vydržet.. mladej mi takhle chodil do 16cti měsíců. Pak přijela babi (bylo mu ten den přesně 16 měsíců), on jí viděl, vstal a běžel za ní. Úplně první samostatné krůčky.. asi někde spadla, trošku se uhodila, oni si to děcka pamatují.. a mají strach. Neboj, ono to přijde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
17.1.13 12:48

Taky bych urcite nevodila za ruce.
Dcerka svoje prvni krucky udelala v 15ti mesicich.
Syn ted na novy rok - 13.mesicu - udelal prvni krucky. Taky se boji, udela sam tak 2-3 a radsi si zase sedne. Nenutime ho, nevodime. On se rozebehne.

Pockej az Ti zacne behat, budes pak rada vzpominat na to, jak dcerka nechodila a byl klid. :-D

• Citovat
  • Upravit
1638
17.1.13 12:49

Já vodila za ruce, do kdy potřebovala, dítě se nemá do ničeho nutit, vůbec jsem ju nepobízela, nevnucovala ať chodí sama, bála se, prostě jsem to neřešila a začala pak chodit sama a v pohodě, žádnej stres..
hlavně ju nenuť, nic takovýho, akorát ji to zprotivíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.1.13 12:52

Jó, kdybych věděla, to bych jásala :lol:
my na radu paní Rehabky „chodíme“ buď tak, že malou přidržuju za boky a ona si musí udržovat horní část těla, anebo ji přidržuju za ramena a ona si musí poradit s trupem. Jenže Anežka si stejně chce nejspíš počkat, až jí chození naučí mladší sourozenec.. :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
17.1.13 12:59

My jsme se narodili 31.11.2011 a taky ještě sami nachodíme… každý se nás ptá taky, jestli chodí. no prostě nechodí. až bude chtít chodit a bude si jistá, tak začne.. prostě to neřeš… až začne chodit, tak se tě budou ptát zase na jiný věci a další a další a další :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
17.1.13 13:10

…jojo aspoň se zpevní všechny kosti…a když bude padat tak si toliko neublíží… my začali taky pozdě…mladej se zapomněl a došel si pro mlsku no a od tý doby trajdá…samozřejmě, že opatrně - třikrát si rozmyslí jestli to vyleze nebo ujde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
17.1.13 13:12

Pokud je to fakt o strachu tak vydrzet.Moje dcera se taky bala od 11 mes. „chodila“ po kolinkach, jako normalne po dvou ale vklece :-). Normalne zacla taky skoro ve 14. Bude ji 7let a je to furt stejne, s cim si neni jista ze zvladne, to nedela. Je sikovna ale az prehnane opatrna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
17.1.13 13:14

@jancik.150, nech jí čas. Nutit je to nejhorší co můžeš udělat. Nám syn chodil sám..třeba i 7 kroků.. když jsem ho postavili, pustili a naproti němu seděl druhý rodič s napřaženýma rukama. Takže to už uměl, ale od miminka byl opatrný (a je doteď) a trvalo mu ještě další 2 měsíce, než se odhodlal sám pustit a konečně chodit. Bylo mu tenkrát 16 měsíců. A opožděný není ;) Naopak, dnes je jedno z nejšikovnějších a nejchytřejších dětí ve svém věku (jemná motorika, mluvení, znalosti..) Nenech se rodinou vystresovat. Dítě má na chození čas do 18ti měsíců, pak teprve se doktoři znepokojují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.1.13 13:17

Já myslím, že na rande jí za ruku nepovedeš… ale někdo jiný možná jo, no… :think: :mrgreen:

Klid, obrnila bych se trpělivostí a extra vlezlých příbuzných bych se ptalana otázky typu, kdy oni začali sami čůrat do nočníku. To je něco tak zákeřnýho a nečekavnýho, že většinou jim dojde řeč! A když ne :nevim: tak aspoň víš, že to jsou ti, kteří v 15 budou kecat Marušce do toho, jestli už má nebo nemá kluka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
17.1.13 13:19

Můj syn má rok a půl a stále chodí jenom po kolenou. u nábytku stojí a obchází, ale za ruku nebo sám vůbec nechce. Je to ještě zkomplikovaný tím, že stojí na špičkách, takže nemá takovou stabilitu… Cvičíme se ním, ale zatím bez zlepšení. Taky už jsem z toho špatný, ten první běhal od 10 měsíce, tak to je pak těžký nesrovnávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
17.1.13 13:31

Starší syn začal chodit v 17 měsících. A to už od roka celkem bravurně obcházel nábytek, tak jsem si myslela, že to nebude dlouho trvat a brzo se pustí do prostoru… no trvalo to. Prostě měl svoje tempo.

Na příbuzný se vykašli, budou se ptát ještě na milion jiných věcí. (Už chodí na nočník, už mluví? už jí sama..?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
17.1.13 13:42

@jancik.150 dceři trvalo 5 měsíců, než od prvního obcházení se začala pouštět do prostoru, taky jsem si myslela, že to bude rychlejíší ;) Ale ty píšeš, že už ujde třeba metr v prosotru sama - já bych asi jí přestala vodit za ty ruce. Evidentně v prostoru sama umí, tak at si to taky sama cvičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí