16měsíční už od 13 měsíců nepřibírá

573
16.1.13 22:58

16-ti měs. už od 13-ti měs. nepřibírá

Zdravím,

Ráda bych znala Vaše názory/zkušenosti s netloustnoucím batoletem.

Malý byl od narození spíš pucek, kojený přibíral hodně, v roce vážil 10.5 kg a byl „tabulkový“. Není velký jedlík, ale chutná mu, i když nesní velké porce (viz níže jídelníček), nechci nutit, já sama jsem byla nucená a darmo mluvit. Já i jeho otec jsme štíhlí, navíc malý dost brzo začal chodit, sám od asi od roka, teď spíš lítá :roll:, je velmi aktivní, celý den neposedí, leda chvilku u jídla/TV. V tabulkách se začal propadat, poslední měsíc ani nevyrostl, ani hlavička :nevim:.
Co si o tom myslíte, prosím?
Denní režim pro ilustraci:
Budí se tak kolem 7-8h a kromě asi 1.5-2h spánku po obědě řádí tak do 21h. V noci je 1× kojen, ráno taky, pak má asi 150g vodové (má podezření na ABKM) rýžové kaše s trochou ovocné přesnídávky, dopoledne kousek ovoce, kolem 10h trochu MM, kolem 11-12h 190h „přesnídávka maso-zelenino-příkrmová“, většinou pak kolem 12-13h ještě trochu „dospělého“ oběda (maso/ryba, zelenina, těstoviny/brambory) zapitého MM, odpoledne ovocná přesnídávka, kolem 17h trochu MM, kolem 20h kaše ve stejném složení jako ráno, na noc MM. Občas mu dáme šunku, pečivo/sušenky mu moc nejedou, mléčné výrobky zatím (před alergo-testy) nezkouším… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3108
16.1.13 23:02

@Irisa tak záleží hlavně na to co si myslím doktorka ale malý mě v 18m 12kg a teď má 12,5kg a jsou mu dva roky váha časem zůstane stát a jde pomalu nahoru chvíli se vývoj prostě sekne není to tím že by málo jedl to by dával najevo jinak řvaním :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
16.1.13 23:03

Čím je děcko starší, tím pomaleji přibírá…Ty obrovské nárůsty váhy bývají jen v prvním roce.Pak se děti víc hýbou a váha roste pomaleji. Vůbec bych se tím nevzrušovala. Malej přibral od roka do dvou snad 2 kg? Max. A Do roka a půl snad skoro nic.Byl/je hoooodně živý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.1.13 23:04

Jidelnicek mi prijde vcelku dobry.Spis bych se priklanela k tomu, ze uz tolik nepribira, prave proto, ze uz je aktivni. Chodi a beha, tak to vse asi spaluje..Preci jen ty miminka do roku pribiraj rychle a pak ti prijde, ze se to najednou zastavilo. Pokud nemate problem s jidlem, nehrotila bych.Muj malej ma 12 kilo ve 2 a pul letech a nepribral ani gram uz nekolik mesicu..Ale je taky desne aktivni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
16.1.13 23:04

Uz nebude pribyvat tak, jak male mimco.ma hodne pohybu.maly ma 2roky 13.5 kg a v roce mel 12.5kg. A ji v pohode..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
16.1.13 23:06

Holky diky, uklidnily jste me :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.1.13 23:25

Já bych to neřešila..starší měl při narození 3,67, ve 3m 7,5 v půlroce skoro 10, v roce 11,2 a v roce a půl 11,7..ve 2 letech asi 11,9…takže od roka do 2 nepřibral ani kilo..a teď za další skoro rok asi 2,5 kila..takže přibírání je hodně individuální :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
17.1.13 13:39

@slavuska1 : Díky, asi jsou období růstu a období, kdy se třeba vyvíjejí spíš duševně - náš mrňous už je pěkný kujón, hodně rozumí, i když často schválně dělá, že ne :jazyk: Takže asi nebudu řešit grafy, hlavně, že papá docela dobře a uvidíme, jak dopadnou ty alergologické testy. Díky za reakce všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí