17 měsíců - co učíte, hrajete?

447
15.1.13 13:24

17.měsíců-co učíte, hrajete...

Zdravím, mám 17-ti měsíčního kluka a chtěla bych se zeptat co vy hrajete se svýma dětma… Co je učíte, jaké hračky jim dáváte? Jestli i papír a tužky, jestli se vydrží dívat na televizi atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
15.1.13 13:26

Ráno vysypu 2 pytle z hračkama a otevřu jí šuple z hračkama. Nějak moc si s ní nehraju, čtu jen u jídla, říkanky neříkáme, písničky nezpíváme, vlastně s ní nedělám nic. Ale umí vše, co umět má, aniž bych se o to snažila. Občas čučí na reklamy, jinak jí tv nezajímá. Kramaří si po celým bytě a je spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17363
15.1.13 13:34

Hračky si bere sama ze skříně, takže každý den je to něco jinýho. Nejvíc jí teď baví jezdit s kočárkem. Hraju si s ní tak, že např. ukládáme panenku do postýlky, nebo vaříme spolu v dětské kuchyňce.
Učí se při prohlížení knížek…to děláme denně (většinou, když sedí na nočníku) a nebo u jídla.
A taky zpíváme ty klasický dětský: např. Kovej, kovej, kováříčku, houpy, kroupy. Kolo, kolo, mlýnský apod.
Někdy je to na palici, posledně jsem zpívala kolo mlýnský hodinu 8o a dcerka se vydržela celou dobu točit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
15.1.13 13:48

Malej je teda starší, má čerstvých 19 měsíců, ale co děláme? No, pořád něco a většinou to samé. :mrgreen: Na TV se nedívá, jediné, co mu pouštím, je Kouzelná školka a na to vydrží koukat tak pět minut. TV ho zatím, naštěstí, vůbec nezajímá. Jinak malej má vlastní pokojíček, hraček plný police, takže si hraje zrovna s tím, co si vybere. Když už se nudí, nebo si chce hrát se mnou, tak jezdíme s autama, s vláčkama, stavíme silnice, házíme balonem, strašně rád tancuje, hrajeme na xylofon, kreslíme, hodně čteme a prohlížíme si knížky, rád si hraje na nakupování a na školu - doma nakupuje to tašky nebo ho „posílám s batůžkem do školy“, že má přinést jedničku. On mi zamává, dá mi pusu a odejde do jiné místnosti, po chvíli se vrátí, že už přišel ze školy… a tak pořád dokola. Hodně ho zapojuju do domácích prací - zapíná pračku, myčku, pomáhá mi podávat nádobí z myčky, strká prádlo do pračky, zametá podlahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
15.1.13 13:53

Syn je sice o trošku starší (21m), ale posledních několik měsíců je jak přes kopírák- my stavíme lego, vláčky, kreslíme pastelkama, fixama, vodovkama… snaží se stříhat (zatím je z toho jen spousta pidipapírků úplně všude) má rád různé kostky, vkládačky, u knížky moc dlouho nevydrží, takže většnou jen prohlížíme obrázky, říkanky má rád, kolo kolo mlýnský přímo zbožňuje. na večerníček se dívá se starší (jinak se u nás TV nepouští)

Edit: Pravda, domácí práce též miluje (doufám, že mu to dlouho vydrží :lol: ). Vysává, zametá, dává prádlo do pračky, z pračky, podává mi kolíčky, běhá s mokrým hadrem a utírá prách… no prostě všechno, co dělám zrovna já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
15.1.13 14:07

Malá je sice mladší, ale my kromě čtení a úklidu taky hodně sáňkujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
15.1.13 14:07

Malý má skoro 16 měsíců, já jsem v 19 týdnu, je mi celkem často blbě, takže si musí stačit často sám. Kreslí si pastelkama, staví si kostky, nebo pohárky, překládá je z krabice do krabice, pustím mu dětské písničky a má disko, tancuje a dělá blbiny, nebo mu zpívám. Taky si rád čte, to stačí, když si k němu na zem sednu a ukazujeme si a popisujeme, co je v knížkách. Umí toho celkem dost, hrozně napodobuje a brebentí o 106. Rád se kouká z okna, vytahuje věci ze šuplíků, pomáhá vyndat čisté věci z myčky, pomáhá zamést podlahu, když mu dám hadřík, tak jakoby utírá prach, chodíme krmit morče (co najde na zemi jí jde hned hodit do výběhu). Kouká i na TV, pouštím mu Pingu, nebo Včelí medvídky, ale nejvíce miluje Spievankovo (slovenský pořad pro děti s písničkama). Snažím se mu co nejvíce věnovat, ale občas to nezvládám a taky se musí naučit vyhrát si sám, když se narodí mimi, tak mu nebudu moct celý den něco ukazovat a hrát si s ním. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5526
15.1.13 14:13

Rphlizime vsechny mozny knizky, letaka ( to kouka co bysi dala za mňam mňam). Vydrží se koukat na Telletabies z dvd ( nic jineho ji nebavi) - to vydrzi kdyz varim. Umi kolo kolo mlynsky, Pásla ovečky, beru ji na záda to děláme koníčka. Vaříme v kuchynkách a pomáhá mi i při vaření dává do mističky a tak, hrajem si i s autickama to ji bavi bouracky :P. Stavíme kosticky, zatlouká količky, učíme se puzzle ( takové to základní dávání tvrů už dávno umí, teď pilujem medvidka co se mu dá měnit obleceni, nohy a hlava). Válí sudy, děláme za asistence kotrmelce. Taky sánkujem a jezdí na motorce. Sama si hraje jen vjimecne. Zacali jsme malovat ale zatim nic moc zabava tak na 5 minut. Modelina hruza tu by furt jedla takze tu sem zatim zavrhla. Nekdy hrajem na schovavanou, ale neni to jeste uplne ono :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
15.1.13 14:23

My nějak tyhle všechny činnosti nestíháme… Ráno honem najíst, oblíknout, nacpat do fusaku a odvézt staršího do školky, pak domů, připravit oběd něco poklidit a aspoň na chvilku ven (snažím se za všech okolností kromě nemoci být s dětmi každý denvenku), pak oběd, spát a po spaní opět oblíknout, nacpat do fusaku a pro staršího do školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
15.1.13 14:41

@micelinka Proč si s ní nehraješ?

No, u holek je to jiné než u kluků… Holky jsou v tomhle vnímavější a učenlivější… Naučí se rychle věci, ale kluci moc ne…

No, my máme hrozně malý byt, takže tu není kde lozit, vlastní pokoj nemá, místo na hrají jen pásek před televizí… Ale občas si hrajem spolu s autíčkama, kroužkama, atd… Nejradši má telefon a dělá že někomu volá… Vkládat si taky někdy vkládá, ale ještě moc tvary neumí rozeznávat… Ale nějaké říkanky, písničky… to ho neučím…

Někdy mi připadá, že je vůči ostatním dětem trošku pomalejší, ale všichni mě uklidňují tím, že kluci jsou vůči holkám pomalejší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
15.1.13 14:43

@BarboraF protože mě to nebaví, každá to holt máme jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
15.1.13 14:44

Dcera má 19m, u nás momentálně frčí lego-zoo -zvířátka, stavíme jim domečky z kostek, dcera je krmí, chodí na procházku. Malujeme - chce abych malovala já to co ona říká. Modelínu by pořád jedla, takže to zatím ne. Stavíme z kostek - ale pořád všechno bourá :nevim: Čteme knížky, povídáme říkanky, pouštíme písničky - nemáte někdo typ na dětské písničky? já nějak tenhle repertoár neovládám, tak ani nevím, co jí pustit :?:
Koukáme z okna na snížek (sníh nerada, studí a má z něj špinavé rukavice a boty :roll: ), koukáme z okna na zimu a na auta, na pejska u sousedů. Házíme míčkem, přenášíme věci z místnosti do místnosti. U televize vydrží pouze u krtečka - kterého neustále vyžadjue :roll:,takže pouštíme tak 2× denně pár pohádek (byly jsme obě nemocný, tak si na to navykla :oops: ). Vaří a krmí miminko, podává mi prádlo, podává kolíčky, zametá, vyndavá příbory z myčky. Honíme se po čtyřech, bafáme na sebe…Jezdí s autem a pořád do nej dává a vyndavá panáčka, vyndavá a nadavá dovnitř volant :mrgreen: Jo a pořád se chodí dívat do zrcadla, motá si na ruce mašličky, obléká si čepice a vyžaduje, aby jí rozsvítila, aby na sebe viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4093
15.1.13 14:45

AHOJKY MUSÍM SE PŘIDAT, KDYŽ JSEM NAŠLA TUTO DISKUSI, MÁM 16TIMĚSÍČNÍ HOLČIČKU, KRESLÍ PROPISKOU, VYTAHUJE VŠE Z LINKY A ZE SKŘÍNÍ, MILUJE DVD-POHÁDKY, VYDRŽÍ CCA 30MIN SE DÍVAT…PAK MILUJE PC, DOTYK. TELEFON…PROSTĚ JI BAVÍ CO JEŠTĚ NEMÁ, NĚKDY JE TO O NERVY, KDYŽ SE PAK VZTEKÁ ŽE JI TO NEPŮJČÍME :roll: SAMA SI ZAPNE DVD, FURT JI MUSÍM OD NĚČEHO TAHAT A PRÝ NECHEJTE JI ROZVÍJET, JOO TO BYCH MĚLA Z BARÁKU KŮLNU NA DŘÍVÍ A VŠE ZNIČENÉ… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
15.1.13 14:53

Tak u nás už tak 3 měsíce nejvíce letí knížky- rád ukazuje zvířátka, čteme krátké příběhy. Pak cokoli rád nakládá na auto, staví z kostek, poslední dobou ho zaujalo i nejjednodušší puzzle. Taky rád nosí věci na místo, které mu řeknu, to mu vydrží dlouho. A když máme náladu, tak největší zábava je hrát na honěnou nebo na schovku ;)
A jinak pokud vařím, tak stále oblíbené je krámování linky :D Nebo mu u vaření zpívám nebo pouštím písničky a on tancuje, říkáme říkanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
15.1.13 15:02

@micelinka Vítej do klubu… Z kama jsi? A kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí