Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych to neřešila, pokud přibírá a roste a podle percentilových grafů se vyvíjí normálně.
Mému mladšímu synovi budou za 3 měsíce 4 roky, aktuálně měří 97cm a váží 13,7kg (mimochodem já v roce vážila 14kg), odmalička je menší a lehčí než děti jeho věku, i starší syn se vyvíjel jinak. Podle doktorky stačí, že roste a přibírá, je někde kolem 5tého percentilu, ale prý je to OK.
A teda jedlík je větší než starší brácha ![]()
Mám stejně starou dceru(mmch líp se čte 2 roky a 8 měsíců) a má podobné míry-92cm a 11,5 kg. Porodní váha byla- 2,85. Dr už neřeší, protože to řešila odmala, ale prostě pak pochopila, že nemá být mohutná po kom-můj má 182cm a 76kg, já mám 170 cm a 57 kg. Krev jí brali a taky žádná alergie se nepotvrdila. Můj chlap šel do 1.třídy v téměř 7 letech a měl 17 kg.
Ahoj. Naše malá 2,5 roku má teda asi 12,3kg, ale zase má jen 88cm. Zatím to teda nějak neřeším, myslíte že bych měla?
Děkuji za reakce - Ok tedy 2 roky a 8 měsíců
. No právě - už jsme mimo graf
, ale pravda je, že s váhou nestagnuje (teda až třeba na tuto virózu kdy šel rapidně dolů)… Z.
@Anonymní píše:
Děkuji za reakce - Ok tedy 2 roky a 8 měsíců. No právě - už jsme mimo graf
, ale pravda je, že s váhou nestagnuje (teda až třeba na tuto virózu kdy šel rapidně dolů)… Z.
já někde četla, že je důležité, aby dítě pořád průběžně rostlo ![]()
@Perina píše:
zkus kouknout sem http://www.rustovyhormon.cz/…rg/grafy.php?…
tam mi u holky svítí vykřičník-velmi nízká hmotnost, u zakladatelky, když má kluka, ten vykřičník vyskočí z obrazovky ![]()
Pokud dítě průběžně roste, je to dobře
syn měl ve třech letech 12,5 kg a 92 cm, rost pořád ale pomalu. Pak se zjistila alergie na BKM (4. testování) a ve čtyřech a půl letech má 106 cm a 17 kg, nevím jestli by vyrostl tolik i bez diety..ale můžete průběžně chodit na alergologii (my tam teda jsme kvůli ekzému)
@axaxa píše:
Pokud dítě průběžně roste, je to dobřesyn měl ve třech letech 12,5 kg a 92 cm, rost pořád ale pomalu. Pak se zjistila alergie na BKM (4. testování) a ve čtyřech a půl letech má 106 cm a 17 kg, nevím jestli by vyrostl tolik i bez diety..ale můžete průběžně chodit na alergologii (my tam teda jsme kvůli ekzému)
co je BKM? děkuji.
@Lenka512 jj přesně tak, prostě alergie na mléko a mléčné výrobky
Díky, zkusíme si tedy vyžádat doporučení na alergologii… Z.
@Anonymní píše:
Syn 32 měsíců (por. váha 3kg - takže normál)má aktuálně po viróze 11kg. Běžně 11,4kg. MUDra nechala v 18ti měsících (to měl rovných 9kg) na mou žádost udělat krevní testy na potravinové alergie - vyšly negativní. Prý se ale v tak brzkém věku alergie nemusí z krve potvrdit (nevíte?). Jeho výška je 93cm takže průměr. Já mám 160cm, 53 kg, manžel 180cm a skoro 100kg. Manžel jako dítě byl úplně stejně hubený jako syn, synovec je to samé (evidentně to mají v rodině). Jinak jí jako vrabec - 5-6× denně, neustále se snažíme jídlo nabízet, nenecháváme ho „vyhladovět“, má rád zeleninu a ovoce, maso vzal na milost tak posledního půl roku. Večer ale vypije i 0,5l mléčné kaše. Stolici má 2× denně spíše řidší (tuhý bobek opravdu málo kdy). MUDRa nic neřeší - a hlášky typu: „v ČR dítě na podvýživu ještě neumřelo - důležitá je výška“ mě klidnou moc nenechávají. Tak tedy… Šly byste k odborníkovi? Kam? Na gastro? Nebo jinam? I když víte že takhle vypadala půlka rodiny a jsou bez následků? Má běhání po doktorech dost i bez gastra (nic souvisejícího) a je mi jasné že to bude stres pro všechny… Chjoooo - poraďte… Díky Zakladatelka Z.
Bych to vůbec neřešila..pokud něco sní a hlavně pije. Já mám teda víc dětí a všecky měli v roku od 7200g do 8500G. No a Anička měla v listopadu tři roky, ted v lednu váží 12kg, taky moc nejí, jako vrabec, vypije dost a dr na to, že je to v klidu. Nenutím ji, jí taky hlavně ovoce a zeleninu..pokud prospívá, bud v klidu. Starší ogaři byli to samé a ted mám pocit, že nestíhám nakupovat a vařit
.
Díky Maminko72, asi jsem něco takového „potřebovala slyšet“…Z.
Syn 32 měsíců (por. váha 3kg - takže normál)má aktuálně po viróze 11kg. Běžně 11,4kg. MUDra nechala v 18ti měsících (to měl rovných 9kg) na mou žádost udělat krevní testy na potravinové alergie - vyšly negativní. Prý se ale v tak brzkém věku alergie nemusí z krve potvrdit (nevíte?). Jeho výška je 93cm takže průměr. Já mám 160cm, 53 kg, manžel 180cm a skoro 100kg. Manžel jako dítě byl úplně stejně hubený jako syn, synovec je to samé (evidentně to mají v rodině). Jinak jí jako vrabec - 5-6× denně, neustále se snažíme jídlo nabízet, nenecháváme ho „vyhladovět“, má rád zeleninu a ovoce, maso vzal na milost tak posledního půl roku. Večer ale vypije i 0,5l mléčné kaše. Stolici má 2× denně spíše řidší (tuhý bobek opravdu málo kdy). MUDRa nic neřeší - a hlášky typu: „v ČR dítě na podvýživu ještě neumřelo - důležitá je výška“ mě klidnou moc nenechávají. Tak tedy… Šly byste k odborníkovi? Kam? Na gastro? Nebo jinam? I když víte že takhle vypadala půlka rodiny a jsou bez následků? Má běhání po doktorech dost i bez gastra (nic souvisejícího) a je mi jasné že to bude stres pro všechny… Chjoooo - poraďte… Díky Zakladatelka Z.