2 roky a neumí žádné slovo

Anonymní
19.1.13 20:03

2 roky a neumí žádné slovo

Maminky, je normální, že dvouleté dítě neumí mluvit? Neřekne ani slovo… Např. máma nebo táta neřekla nikdy.

Nesrovnávám s ostatními, ale když mi má babička dokola říká, že já ve dvou letech už plynule mluvila, tak nad tím hodně přemýšlím. Dcera je samostatná, nebaví ji říkanky a ani nemá ráda, když si s ní hraju. Když ji čtu, strká mi dudlík nebo prsty do pusy a jde pryč. Přitom knížky má ráda, ale nesmím ji při tom asistovat.

Děkuji za každou reakci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
19.1.13 20:08

Pokud rozumí, když na ní mluvíš, tak bych to neřešila.. některé děti prostě nemluví. Bratranec ve 3 letech ani necekl a teď se mu pusa nezastaví… ale rozuměl, podal hračku, došel, kam bylo třeba a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
19.1.13 20:08

Já bych popřemýšlela o nějakém poradenství…nemyslím to nijak zle, ale pokud z ní nevypadne ani sůvko, je to ve dvou letech podezřelý… ani ham, bum, nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.1.13 20:09

Co citoslovce?? zvuky?
slysi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9172
19.1.13 20:09

Nosí dudlík přes den? I to je brzda v mluvení…nevím, chce to ještě čas, ale moje dcery ve dvou letech už běžně skládali k sobě slova…takové předobdobí vět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
19.1.13 20:10

Tak jako Nelince se taky nějak mluvit nechce a já to můžu srovnat s Kubou ten už v jejím věku mluvil jedna báseň a u ní jsou to vážně jen slova o spojování slov taky nemůže být ani řeč. Na 18ti měsíční prohlídce mi na to dr řekla jen to že ona očividně mluvit nepotřebuje že si je vědoma toho že dostne co potřebuje i bez mluvení :nevim:.Ale jak píšeš srovnávat to určitě ne každé dítko je prostě jiné ;) A myslím si že prcek zas až tak němí určitě nebude ;) abys za chvilku ještě nepsala kde jsou ty časy když byl zticha :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
19.1.13 20:15

Můj syn ve dvou letech taky nemluvil, ale rozuměl a možná nějaké svoje slovo taky řekl, ale bylo to maximálně pa (pavouk), ten ho fascinoval, pak ještě zvládl ne, ha( pejsek) ti ti (kočka, čičí) Ted mu byly čtyři a mluví plynně a nešišlá. Jestli jí čtení nebaví nebo jí je nepříjemné, zkus se jí jen ptát, nadšeně, třeba venku „to je veliké auto, jé, co to je?“ a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 20:16

To ona asi rozumí, když ji řeknu např.: „Miško, pojď jdeme se koupat“, tak jde.
Citoslovce… No občas řekne, mňam mňam, když ji chutná. Jedno období říkala maus, když dávali mickeyho mause nebo ahoj.

Dudlíka ted má proto, že ji rostou poslední stoličky.

• Citovat
  • Upravit
deps
19.1.13 20:17

Také bych vyhledala nějakou odbornou pomoc, protože po přečtení Vašeho příspěvku mám pocit, že to není jen o tom, že nemluví, ale i její reakce, při činnosti, že jakoby chce být v nich jen sama, my připadá velmi zvláštní. Samozřejmě to nemusí vůbec nic znamenat a v tomto věku je to těžko rozpoznatelné, ale i může znamenat nějaký problém a čím dříve se problémy odstranují tím lépe. Přeji at je vše v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
24379
19.1.13 20:19

A jak s tebou teda komunikuje? slova jako ham-ham, na, dej, haf faf atd dela? aby dite nemluvilo ani takto ve dvou letech divne opravdu je.(pokud nema vlastni mluvu a nenapodobuje intonaci, to dela?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047

Ja mam kluky fakt nekacavky, ale ve 2 letech, ac nepouzivali vety, tak slova urcite, citoslovce maximalne,
to, ze se nesnazi komunikovat moc dobroty nevesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ještě říká mňau, když vidí kočku. Ona není celý den zticha, mluví jako ti tučňáci - pingu :oops:

• Citovat
  • Upravit
2069

Ahojky- je pravda, že ve dvou letech by měla opakovat slova zcela běžně. Ještě mě napadá, jestli dobře slyší? My máme sousedy a ti mají chlapečka a ten je šikovný i na počítači toho hodně zvládne-až jsem koukala. Vubec jinak nemluví. S maminkou si taky vubec nechtěl hrát a to když mu chtěla číst z knížky, tak si začal ještě zacpávat uši. Tak lítají po ruzných vyšetření na ušním, dokonce je pediatrička zaslala na nějaké psychologické vyšetření a prej má podezdření, že je autista. A chlapeček má dva roky a dva měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
19.1.13 20:20

Kamarádky malej ve 2 letech a 10 měsících taky nemluví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
19.1.13 20:20
@deps píše:
Také bych vyhledala nějakou odbornou pomoc, protože po přečtení Vašeho příspěvku mám pocit, že to není jen o tom, že nemluví, ale i její reakce, při činnosti, že jakoby chce být v nich jen sama, my připadá velmi zvláštní. Samozřejmě to nemusí vůbec nic znamenat a v tomto věku je to těžko rozpoznatelné, ale i může znamenat nějaký problém a čím dříve se problémy odstranují tím lépe. Přeji at je vše v pořádku.

souhlasim, me to normalni neprijde :think:, radeji neco vyloucit, nez se uzirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí