2 roky a neumí žádné slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
528
19.1.13 20:23

Náš malý taky nemluvil byla jsem sněho na prášky pořád jsem si stěžovala že nemluví a tet bych mu někdy nejraděj zalepilapusu izolepou :mrgreen: :mrgreen: pokud sní neco vyleze asi bych se zeptala na prohlídce paní doktorky pro tvůj klid ale myslím že to nic nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
19.1.13 20:25

Můj malý ve 2letech taky skoro vůbec neumí, teda když se rozčílí, jako v noci, tak po mě ječí, ale rozumět mu není ani fň. Rozumí mi, vše mi odkýve, kolikrát i to co nemá :lol: chceš na zadek a pak se diví, že mu jedna přistane :lol:. Ale občas řekne mamí a další slova, ale mluví výhradně jen v mé společnosti, 2 mých kámošek, které mají děti a mé mamky, na ostatní jen mávne, pošle pusu a tím končí. Kolikrát nad tím taky přemýšlím, jinak si vystačí se svým hhhhhhhhhhhh a že mě chytne za ruku a jde se.
Ale při činnosti chce být většinou s někým.
A pohádky teda já čtu, ale on po mě přitom skáče nebo si hraje nebo dělá lumpárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
19.1.13 20:26
@Anonymní píše:
Ještě říká mňau, když vidí kočku. Ona není celý den zticha, mluví jako ti tučňáci - pingu :oops:

Tak to bude dobrý, aspon něco poví, možná nato potřebuje více času a pak se rozpovídá plně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
19.1.13 20:28

Já bych to tolik nedramatizovala a hlavně bych si v hlavě nepřemítala žádný hrozivý scénáře ;)
Já sama jsem do 2 let neřekla ani slovo, tenkrát se o autismu nic nevědělo, takže si moje máma chuděra myslela, že jsem hluchoněmá. Četla se mnou, zpívala mi, říkanky mi opakovala furt dokola a já dělala jako bych ji neslyšela. Ani náznak toho, že bych měla začít mluvit.
Rozmluvila jsem se pak nějak najednou téměř ze dne na den až když mi byly 2 a půl roku ;) Každý dítě je jiný a jsem si jistá, že do několika měsíců se to srovná samo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 20:28

@brouček123 @nikita066 děkuji, já tady řvu jak želva, že mám nemocné dítě :oops: :roll:

v pondělí volám dr. ještě jednou díky všem za reakce

• Citovat
  • Upravit
221
19.1.13 20:30

Náš malej má taky 2 roky a 5 měsícu a také ani slovo, říká jen mam jako máma a tata. Když má hlad tak si ukáže na ledničku nebo do linky.Je chytrej, ale měly jsme problémy s chozením. Chodily jsme na Vojtovku.Tak asi je pomalejší než ostatní děti :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
19.1.13 20:30

My jsme to tak měli velmi podobne. Může se jednat o zátěž po ockovani. Více na http://vakcinacnidetoxikace.webnode.cz
Tyto stránky jsem napsala pro rodiče, kteří maji nestandartne se vyvíjející děti a hledají funkční rady. Web neni rozsáhlý, jen podstatne. Držím palce. Taky jsme se nechali chlacholit, že je vše ok, že dite ma sve tempo apod. a nakonec jsem došla na postvakcinacni PAS s regresem. Uz nyni je dítě po dvou preparatech více v normálu, nez před zahájením detoxikace. Oslovovat mamo, tato začalo bezne zhruba před 2 týdny. Dnes je to přesné 3 měsíce co dítěti budou 4 roky.

Příspěvek upraven 19.01.13 v 20:31

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.13 20:31

@checule děkuju moc za příspěvěk, uklidnila jsi mě :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6744
19.1.13 20:31
@Anonymní píše:
@brouček123 @nikita066 děkuji, já tady řvu jak želva, že mám nemocné dítě :oops: :roll:v pondělí volám dr. ještě jednou díky všem za reakce

Určitě se tím nijak netrap všechno bude dobré :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 20:36

@kaštinka to mě taky napadlo, protože před třetí dávkou hexy nějaké ty náznaky, jako máma, táta byly. MMR jsme odložili.

@minonci malá to samé, když něco chce, tak mě vezme za ruku a ukáže, co potřebuje. Ale vojtovku jsme nemuseli cvičit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.13 20:37

@mamule děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
13335
19.1.13 20:37
@Anonymní píše:
@brouček123 @nikita066 děkuji, já tady řvu jak želva, že mám nemocné dítě :oops: :roll:

v pondělí volám dr. ještě jednou díky všem za reakce

jj prober to v klidu s doktorem, já taky plašila, že mám hluché dítě, ale když jsem za ním a řeknu mu chceš čokynu nebo jdeme ven, tak okamžitě reaguje a kýve hlavou a já se neustále snažím… Sebíčku chceš říct ano? řekni ano a on jen kýve hlavou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
19.1.13 20:38
@Makuska píše:
Kamarádky malej ve 2 letech a 10 měsících taky nemluví

No, tak tam je to na doktora 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
19.1.13 20:39

Moje sestra nemluvila ani slovo do 2,5 let, je kricela. Pak se rozmluvila uz rovnou ve vetach. Nic si z toho nedelej, jdi se nekam poradit ale nestresuj se dokud nemas nic potvrzene na papire. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1321
19.1.13 20:40
@Anonymní píše:
@brouček123 @nikita066 děkuji, já tady řvu jak želva, že mám nemocné dítě :oops: :roll:v pondělí volám dr. ještě jednou díky všem za reakce

Žádný nemocný dítě nemáš, krásně roste, baští, spinká, rozumí všemu je šťasná a veselá, prostě se jí jen nechce mluvit, no :nevim: Ještě budeš ráda vzpomínat na období, kdy nemluvila, až se rozmluví, tak už tu pusinu nezavře :potlesk:
Ne nadarmo se říká, že jsou to právě rodiče, kteří nás učí chodit a mluvit a jakmile se to naučíme, tak od nich nejčastěji slyšíme „zavři pusu a seď na zadku“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí