2 roky a neumí žádné slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1497
20.1.13 19:36

@pandora Mě to říkala logopedka, ke který jsem chodila se starší dcerkou a ptala jsem se jí na to, že ta mladší ještě nemluví. No a ona na to, jestli už chodí, že vývoj řeči úzce souvisí s chůzí, že jak je dítě vzpřímené, tak se mozek víc vyvíjí či co. Víc o tom nevím, ale beru to jako fakt, když je to od logopedky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
20.1.13 20:45
@klaraB píše:
@pandora Mě to říkala logopedka, ke který jsem chodila se starší dcerkou a ptala jsem se jí na to, že ta mladší ještě nemluví. No a ona na to, jestli už chodí, že vývoj řeči úzce souvisí s chůzí, že jak je dítě vzpřímené, tak se mozek víc vyvíjí či co. Víc o tom nevím, ale beru to jako fakt, když je to od logopedky.

to je jasný. Malé je 6 měsíců tak si ted budu víc všimat jak to u ní bude probíhat. Díky za info :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 22:01

Ještě jednou děkuji za příspěvky :kytka:

Uklidnily jste mě, že malá není jediná nemluvička. Proberu to ještě pro klid s dr.
Máme v rodině chlapečka, teď už vlastně puberťáka, který nemluvil ještě ve třech letech, když jsem mu řekli, ať řekne třeba máma, tak po nás flustnul… Teď se učí na gymplu a je moc chytrý.

A s tím chozením, tak malá začala ve 13 měsících.

• Citovat
  • Upravit
750
20.1.13 22:08

Dcera měla dva roky a nemluvíme…rozumí naprosto všemu a to zná i pojmy některé lépe než její 4 letý bratr :think: chytrá je jak radio, ale nic nic nic…sem tam nějaké citoslovce, občas zaštěká pejska, zavrčí auto a to je tak vše… :nevim: syn jel citoslovce, zvířátka a opakoval…s ní nic nehne…prostě gestikuluje a vi, že se domluví :nevim: nechávám tomu čas a uvidím…kamarádka začala mluvit až ve školce (4 roky) a dnes ovládá asi 5 jazyků, tak zatím zůstávám klidná :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
20.1.13 22:42

Ja jen vim ze Enstein nemluvil do 4 let. Nemluvici deti jsou pry velmi chytre deti. :nevim: Maji toho v mozku mnoho a neumej to vyjadrit a pak zacnou mluvit ve vetach. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 22:54

@maca24 :mrgreen: :potlesk: :palec: to řeknu naši prababi, až se mě zeptá jestli už malá mluví :lol:

• Citovat
  • Upravit
694
21.1.13 14:36

Starší dcera ve dvou letech používala pár slov, o spojování nemohla být řeč, vůbec nechtěla opakovat. Ale teda neverbální komunikaci měla výbornou a chytrá byla jak opice. Spojovat začala ve 2,5 letech, i když pořád jen těch pár slov, pořádné mluvení přišlo o další tři měsíce později a během pár týdnů se rozmluvila tak, že jsme koukali. Vybalila na nás mraky básniček a písniček a ve třech letech jsem už nepoznala rozdíl oproti dětem, které mluvily už od dvou let. Za konzultaci nic nedáš, ale neplašila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
21.1.13 15:06
@maca24 píše:
Ja jen vim ze Enstein nemluvil do 4 let. Nemluvici deti jsou pry velmi chytre deti. :nevim: Maji toho v mozku mnoho a neumej to vyjadrit a pak zacnou mluvit ve vetach. :lol:

jé tak to budu asi používat, když se mě bude někdo ptát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
21.1.13 16:30

O tom se moc nevi, ale je to pravda. me se tchyne ptala kazdy tyden jestli uz neco mluvi…tak pak jsem ji vyrazila dech a nechala toho. Mame chytre deti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
21.1.13 16:33

U nas je to paradox, maly nemluvil do dvou let ani slovo a druhy uz v sedmi mesicich-mama, baba…co vam ma vykladat, je to desne individualni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
21.1.13 16:35

@maca24 Ale je to dobrý argument. Mě kolikrát přijde, že ta naše cácorka to má v hlavičce až moc dobře srovnané, že moc dobře ví, co jí říkáme, ale že se jí jen nechce nijak reagovat. Já jen doufám, že tu nemluvnost fakt nemáme po tý narkoze. Bohužel když jsem se na to ptala neurologa, tak mi řekl, že je ještě brzo na to dělat nějaký závěry. Tak doufám, že se to srovná samo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
21.1.13 19:30

Co ma mala za sebou v narkoze, jestli muzu vedet?
Ja zase vim, ze kdyz jsme maleho nutili aby rekl cokoli tak natruc ani hlasku a mam pocit ze kdyz jsem to prestala resit tak najednou se to prolomilo a zacal mluvit kazdy den nekoliv novych slov. Tak asi tak to bylo u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
21.1.13 19:37

Ono je to fakt hrozně individuální…

teta říkala, že starší bratránek taky dlouho nemluvil, tak ho poslali ve 3 letech na logopedii, tam si s ním doktor chvíli hrál se skládačkama a hračkama a pak tetě řekl, že je kluk v tomhle ohledu (ve skládání) na úrovni asi 6 let, takže ať vůbec neřeší mluvu, že prostě v něčem je napřed a v něčem pozadu a že se to srovná… no a z bratránka za chvíli už bude inženýr-strojař :lol: a teta mi říkala prý „no mě všechny děti přišly takový nešikovný v porovnání s ním“ :lol: on byl třeba ve 3 letech schopný najít v krámě na zemi padesátník a rozmontovat s ním regulační šrouby topení, než teta nakoupila :lol:

já jsem přestala stresovat ve chvíli, kdy jsem zjistila, že to dcera v té hlavě má, prostě jen obvykle nemá potřebu to „vypustit“ (třeba - jak už jsem psala - si sedla na nočník a odzpívala 2 sloky Kočka leze dírou) :lol: a taky mě uklidnilo, že jsou u ní patrné pokroky, malé, ale jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
21.1.13 19:42
@maca24 píše:
Co ma mala za sebou v narkoze, jestli muzu vedet?
Ja zase vim, ze kdyz jsme maleho nutili aby rekl cokoli tak natruc ani hlasku a mam pocit ze kdyz jsem to prestala resit tak najednou se to prolomilo a zacal mluvit kazdy den nekoliv novych slov. Tak asi tak to bylo u nas.

Ve třech měsících prodělala 7mi hodinovou operaci srdce na mimotělním oběhu, pak byla 10 dní v umělém spánku. Do té doby měla i nižší okysličení krve (kolem 80%), což mohlo mít na mozek taky vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.1.13 19:47

Ny jsme (ne)mluveni starsiho zacli resit az ted ve trech letech (respektive moje babicka)… Zatim je furt diagnoza opozdenej vyvoj reci, pasivni slovni zasobu ma primerenou veku, rozumi absolutne vsemu (obcas az moc :pocitac: :mrgreen:, staci, kdyz si s manzelem neco naznacime, aby to „nepochopil“ a stejne to odhali…), jen v podstate nemluvi, ted teda konecne zacinam videt aspon snahu opakovat, ale jsou to jen slataniny, jmenuje se „u bii“ (kubik) a zacina spojovat „slova“ treba „u bi ne aua“ :mrgreen: ( kubika nic neboli :mrgreen: ), ja ty pokroky vidim hodne, konecne zas s mluvenim zacina trosinku utikat o necely dva roky mladsimu brachovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí