2 roky a neumí žádné slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10482
19.1.13 20:42

Tak moje starší dítě ve dvou letech umělo asi 5 slov a tak 10 zvuků zvířat. Skládačky, knížky, nic ho nezajímalo, jen si jezdil autama, neuvěřitelně si vyhrál sám,. i když rád se tulil a tak, ale fakt si vystačil. neposlouchal, venku jsem ho honila, páč jako by mě neslyšel. mluvit začal ve 2r3m, rovnou ve 3 slovných větách, ze dne na den. u něj jde všechno takhle (mmchodem, v 5letech nenakreslil nic, než čáranice. a teď najednou o 2měsíce později nakreslil dům s komínem, plot, trávu, sluníčko a podle vzoru se podepsal 8o 8o u něj prostě všechno jde nic nic nic a najednou hop.. a o dost později, než je běžné).
proti němu je můj mladší genius, má naprosto nesrovnatelné dovednosti i stupeň porozumnění, a taky nemluví (jsou mu 2 a umí asi 15 slov a nespojuje je), a já taky začala v celých větách pozdě.

takže já bych po zkušenostech s mým starším byla ještě chvíli v klidu, třeba jen potřebuje svůj prostor a čas, stejně jako můj Vojta. a stejně, jako já, která si vždycky na všechno musela přijít sama (a fakt jsem normální 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.1.13 20:42

Tak mě napadá, když nechce poslouchat, když jí čteš co zkusit koupit cd z dětskýma říkankama a písničkama na to většinou děti reagují dobře a i když si bude hrát nechat to puštěné, že děti vnímají i když si myslíme, že nevnímají.
Já dneska dcerám koupila na cd pohádku Tři zlaté vlasy děda vševěda a Tři veterány, mají nějaké Ladovy říkanky a vždycky na to reagují hezky, když jim to pustíme.
Tak třeba by se to líbilo i tvému dítěti.
Mě malá 16měs. mluví už hezky umí hodně slov, ale ona se to učí od starší sestry si myslím, starší to trvalo dýl začít mluvit, tak si myslím, že kdyby mladší neměla segru, taky ještě nemluví :kytka:.
Zkus ty pohádky a nebo víc chodit mezi děti, jinak mě nic nenapadá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
19.1.13 20:44

Moje dcera začala mluvit ve třch letech… 8o ani doktor nepomohl, rozmluvila se sama. A její první věta byla,, ti nakopu prdel, buzerante jeden,, :oops: slyšela to od staršího bratrance…a od té doby tu papulu nezavřela, takže bych byla v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
@checule píše:
Ne nadarmo se říká, že jsou to právě rodiče, kteří nás učí chodit a mluvit a jakmile se to naučíme, tak od nich nejčastěji slyšíme „zavři pusu a seď na zadku“ :lol:

tak to je přesný :D
můj starší pusu nezavře od rána do večera, o to hůř, že od 2 let přes den nespal, takže 12hodin v kuse. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ja nechapu jak Te tady strasi, ze mas nemocne dite. Moje dite taky nemluvilo do dvou let minimalne a pak proste rozvazal jazyk a zacal mluvit vsechno. Nech tomu volny prubeh, ma jeste minimalne rok cas. Vsechno bude dobre, uvidis. Neni proc plasit. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14047
19.1.13 20:47
@Anonymní píše:
Ja nechapu jak Te tady strasi, ze mas nemocne dite. Moje dite taky nemluvilo do dvou let minimalne a pak proste rozvazal jazyk a zacal mluvit vsechno. Nech tomu volny prubeh, ma jeste minimalne rok cas. Vsechno bude dobre, uvidis. Neni proc plasit. :kytka:

protoze zakladatelka psala, ze nemluvi vubec
kdyz rekne citoslovce, rekne jak dela zviratko atd. tak proste mluvit umi, jen nedozral cas, kdyz je ale ve 2 letech ticho, tak uz to je zvlastni a konzultace s odbornikem je lepsi, nez cekat dalsi mesice a pak bycha honit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
19.1.13 20:48
@elluan ti nakopu prdel, buzerante jeden,, :oops: slyšela to od staršího bratrance
:lol: :lol: :lol: to nemá chybu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
19.1.13 20:49

@jizvíková ale prd snaží se chápe poslouchá a ted zvládá říct aoj( ahoj)atd ale vše je v poho nemyslím že by potřeboval doktora on začne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 20:49

@nikita066 děkuji :hug: malá je jen o čtyři dny mladší než tvůj Sebík a přesně, jak píšeš, když se zeptám:„Dáš si čoko?“, tak to rozumí moc dobře.

• Citovat
  • Upravit
5166
19.1.13 20:50
@IvkaH píše: :lol: :lol: :lol: to nemá chybu :mrgreen:

A jakou jsoem měla radost, že mluví… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11877
19.1.13 20:52

Moje deti ve dvou letech taky nemluvi, jsou to dvojcata, ale mezi sebou se domluvi… Rikaji jen par slov, ale jen par…ale me rozumi vse a i kdyz neco chteji, tak me tam dovedou, ukazou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 20:54
@Anonymní píše:
Ja nechapu jak Te tady strasi, ze mas nemocne dite. Moje dite taky nemluvilo do dvou let minimalne a pak proste rozvazal jazyk a zacal mluvit vsechno. Nech tomu volny prubeh, ma jeste minimalne rok cas. Vsechno bude dobre, uvidis. Neni proc plasit. :kytka:

Díky :hug: v pondělí se pro jistotu domluvím ještě s pediatrem, abych něco nezanedbala.

Třeba je jen líná…

• Citovat
  • Upravit
deps
19.1.13 20:55

Myslím, že zakladatelku tady nikdo nestraší a už vůbec nepíše, že má nemocné dítě, ale každý píše dle svých vlastních zkušeností a poznatků názory, proto byla tato diskuze založena a na zakladatelce je, aby si z těchto názorů vybrala něco co by ji mohlo poradit, uklidnit apod.

• Citovat
  • Upravit
74217

Jo a ještě jsem chtěla dodat, že děti které se nechtějí rozmluvit nebojte ony to doženou a pak si řeknete zlaté časy, kdy byl klid :pankac:, my musíme naší 4letou dceru někdy aj krotit ať si zamkne na chvilku pusu, protože ona ráno otevře pusu a zavře ji až usne, jinak furt něco mele některé pasáže několikrát denně :mrgreen: a někdy už je to fakt moc :oops: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Sylvaa taky mi to tak malá dělá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat