2 roky a neumí žádné slovo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bobule5
21.1.13 19:49

Zakladatelko a jak často kouká malá na pingu? nechci nic říkat ale pokud ččasto tak slyšela bys že by se v té pohádce někdy mluvilo? ja ne jen se tam mumle nebo co nic neříkájí tak malá pak ani nemá žádnou motivaci k mluvení, nemyslím to zle jen mě to napadlo jinak malej má 2 roky a pusu nezavře, každopádně to řekni své doktorce jestli v tom není nějaký problém. Snas to ale bude dobrý :kytka:

• Citovat
  • Upravit
613
21.1.13 20:29
@klaraB
Jejda, to je nahoda, pracovala jsem na kardiu :) Co mate za vadu? :) A jak je na tom co se tyce srdicka?
Podle toho co mate za sebou tak nemluveni Te preci nemuze rozhazet, ne? :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
21.1.13 20:30

Jo a u nas pomohl krtek, pac on tam mluvi celkem 4 slova ale maly to pochitil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
21.1.13 21:01

Holky, male je 26 mesicu, jedecas rikala mama, tati, baba, ted to rikat prestala, pusu teda cely denezavre, zvatla cely den, furt neco vysvfdetluje, vsemu, co reknu, rozumi, poda, udela, dela po nas domaci cinnosti, miluje knizky, ukazuje v nich, pozna co je co…ale Taky nemluvi cesky, Jen tou svou reci…mam to zatim taky nechat Byt? Cinnosti popisujeme, mluvime hodne, Ale opakovat nechce ani Za boha! kdyz reknu nejake slovo, Tak na nej Ukaze, vi o Cem je rec…ale proste neopakuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
21.1.13 21:09

@maca24 teda to je fakt náhoda. Malá má kompletní defekt AV septa a anomálii na mitrální chlopni, momentálně jsme na tom se srdíčkem výborně, další kontrola v Praze za 2-3 roky. Můžu se zeptat, kdy jsi tam pracovala? Malá byla na operaci v březnu 2011.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
21.1.13 21:12
@klaraB
Prosim Te, uz je to asi 5 let, byla jsem na JIPce a na pooperaku taky. Asi sis jako matka uzila, co? Nedovedu si to predstavit. Nicmene s mluvenim jsem problemy nezazila, bude urcite ok, neboj.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.1.13 21:25
@Petttruše píše:
Holky, male je 26 mesicu, jedecas rikala mama, tati, baba, ted to rikat prestala, pusu teda cely denezavre, zvatla cely den, furt neco vysvfdetluje, vsemu, co reknu, rozumi, poda, udela, dela po nas domaci cinnosti, miluje knizky, ukazuje v nich, pozna co je co…ale Taky nemluvi cesky, Jen tou svou reci…mam to zatim taky nechat Byt? Cinnosti popisujeme, mluvime hodne, Ale opakovat nechce ani Za boha! kdyz reknu nejake slovo, Tak na nej Ukaze, vi o Cem je rec…ale proste neopakuje :nevim:

Ja osobne si myslim, ze v tech dvou letech je docela brzo… Prcek v te dobe mel fobii z doktoru, nevim, jak bych ho donutila spolupracovat. I ted ma ve zprave napsany, ze spolupracuje, ale jen v tom, co se mu líbí :oops: :mrgreen:

O tom vysetreni sluchu ani nemluvm, pred rokem by jim to tam zboril, ted to zvladl uplne v pohode… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.1.13 21:30
@kate02 píše:
Ny jsme (ne)mluveni starsiho zacli resit az ted ve trech letech (respektive moje babicka)… Zatim je furt diagnoza opozdenej vyvoj reci, pasivni slovni zasobu ma primerenou veku, rozumi absolutne vsemu (obcas az moc :pocitac: :mrgreen:, staci, kdyz si s manzelem neco naznacime, aby to „nepochopil“ a stejne to odhali…), jen v podstate nemluvi, ted teda konecne zacinam videt aspon snahu opakovat, ale jsou to jen slataniny, jmenuje se „u bii“ (kubik) a zacina spojovat „slova“ treba „u bi ne aua“ :mrgreen: ( kubika nic neboli :mrgreen: ), ja ty pokroky vidim hodne, konecne zas s mluvenim zacina trosinku utikat o necely dva roky mladsimu brachovi :mrgreen:

tak to vypadá, že mám doma něco podobného ;) malý umí akorát mama, tata, baba, auo, pipi, mimi, pi= písnička, ba= barva apod. a velmi rozvitá posunková řeč, ještě zkontrolujeme uzdičku příští týden a jestli bude OK, tak čekám jenom na ten zlomový 3 rok :nevim: sestra dvojče začala s pokroky asi před dvěma měsíci (jsou o necelé 2měsíce nedonošení)
hluchý není, rozpozná, když zanotuju neuměle písničku (že je to Nohavica, co posloucháme v autě)vyšetření sluchu v porodnici v pořádku

a logopedka tady v poradně mi taky nedoporučila nic nového, jen že máme čekat a být trpělivý ve snaze ho rozvíjet…

takže pokud dítě ve 2 letech aspoň slabikuje, tak si myslím, že je čas :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.1.13 21:41
@Boriska píše:
tak to vypadá, že mám doma něco podobného ;) malý umí akorát mama, tata, baba, auo, pipi, mimi, pi= písnička, ba= barva apod. a velmi rozvitá posunková řeč, ještě zkontrolujeme uzdičku příští týden a jestli bude OK, tak čekám jenom na ten zlomový 3 rok :nevim: sestra dvojče začala s pokroky asi před dvěma měsíci (jsou o necelé 2měsíce nedonošení)
hluchý není, rozpozná, když zanotuju neuměle písničku (že je to Nohavica, co posloucháme v autě)vyšetření sluchu v porodnici v pořádku

a logopedka tady v poradně mi taky nedoporučila nic nového, jen že máme čekat a být trpělivý ve snaze ho rozvíjet…

takže pokud dítě ve 2 letech aspoň slabikuje, tak si myslím, že je čas :srdce:

Kuba se domluví už dlouho, ja pochopím většinu, jinak když ho někdo nechápe, vezme ho za ruku a ukáže, co konrkétně chce :nevim: :zed: jinak mám pocit, že se víc snaží mluvit, co ho nechávám sem tam úplně samotnýho mezi dětma, takže si docela dost slibuju od školky, že ho to tam donutí mluvit… To je mimo jiný i doporučení jedné logopedky, že podle toho, jak se projevuje, nejspíš nebude mít problém se zařazením se do kolektivu a že ho to donutí mluvit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
21.1.13 21:51

Jj domluvit se není problém, to se chápeme navzájem velmi dobře - i jeho sestra
já zkousím 1× týdně dopoledne miniškolku, kdy jsou 2,5 hod beze mne, učitelka říkala, že dobré, že se s nimi domluví, jak to vnímá on se nedozvím, jestli se více snaží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1497
22.1.13 12:49

@maca24 Musím říct, že nic příjemnýho to nebylo, takový šoky hned po porodu, ještě že to je už za námi. Každopádně nevzpomínám na to období ráda a doteď se o malou víc bojím. Je i častějc nemocná, takže ji víc hlídám.
Ale když to vezmu z druhé stránky, já si zase vůbec neumím představit tu práci tam. Starat se o takhle vážně nemocné děti, obdivuju všechny, doktory i sestřičky. Mě stačilo vidět malou jednou na pooperačním, kdy z ní všude trčely hadičky…nechtěla bych tam pracovat, já bych ten pohled nevydržela, i když by se jednalo o cizí děti. Jak jsi to zvládala? myslím psychicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.1.13 21:17

@klaraB
No ja teda ziram jak jsi to bobre zvladla, ses statecna. To me kdyby odvezli dite na op. srdce tak me vezou okamzite do Bohnic.Mate jeste v planu nejakou reoperaci? Jak dlouho jsi tam s malou byla?
Ono je to moc hezka prace. Deti se neuveritelne rychle uzdravujou, ne vsechny jasne. Nicmene si to dite vypiplas od op. k uzdraveni, pecujes o nej dokud skoro nejde domu. To se mi libilo. No jasne po operaci to vypada pro laiky katastrofalne, vsude vstupy, to ale k takove vazne op. bohuzel patri. Me se libilo vice na pooperaku, na JIPce uz to byla pece i o tu matku a to bylo casto moc slozite. Ted uz tomu ale dobre rozumim jako matka.

• Citovat
  • Upravit
1497
22.1.13 21:50
@Anonymní píše:
@klaraB
No ja teda ziram jak jsi to bobre zvladla, ses statecna. To me kdyby odvezli dite na op. srdce tak me vezou okamzite do Bohnic.Mate jeste v planu nejakou reoperaci? Jak dlouho jsi tam s malou byla?
Ono je to moc hezka prace. Deti se neuveritelne rychle uzdravujou, ne vsechny jasne. Nicmene si to dite vypiplas od op. k uzdraveni, pecujes o nej dokud skoro nejde domu. To se mi libilo. No jasne po operaci to vypada pro laiky katastrofalne, vsude vstupy, to ale k takove vazne op. bohuzel patri. Me se libilo vice na pooperaku, na JIPce uz to byla pece i o tu matku a to bylo casto moc slozite. Ted uz tomu ale dobre rozumim jako matka.

Díky, ono člověku nic jiného nezbývalo než to zvládnout. Prostě ta situace vznikla a člověk se s ní musel vyrovnat, smířit, poprat se s ní, hlavně tu být pro malou. Já jsem tam s Adélkou moc dlouho nepobyla. Ona měla velké komplikace, takže strávila 14 dní na pooperační, pak když ji přeložili na normální JIP, tak jsem zase lehla já, takže když jsem přijela, byla už na standartu a za 4 dny jsme jeli domů. Další operace naštěstí zatím v plánu nejsou, záplaty drží, jediné, co může začít zlobit jsou opravené chlopně. Ale zatím to ťukám, fungují celkem dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.13 17:28

zakladatelka

Holky, tak si jdu zase postěžovat..

Cumel přes den nemá a ani Pingu už nepouštíme, jen české pohádky a pokrok žádný. Byli jsem na měsíc u rodičů, aby byla víc mezi lidmi, ale malá na nikoho vůbec nereagovala, ikdyž na ni pořád mluvili.

Naše dr. to neřešila, prý až od třech let a nutila mě do Priorixu, což jsem kvůli mému podezření na autismus odmítla a od ní odešla. Za dva týdny jdeme k novému dr., tak doufám, že mě uklidní a řekne mi, že mám prostě třeba líné dítě. Ale to čekání a nejistota, že malá není úplně v pořádku mě zabíjí. Pořád si ji prohlížím :roll:, když ji řeknu jdeme spát, ven, jíst nebo lehni si, tak mi rozumí, ale třeba vůbec nemává nebo paci paci - co dřív dělala, tak nic jen celý den žvatlá tou svou řečí.

Holky, jak ještě poznám, že je autistická? V rodině to nikdo nemá, občas je vzteklá, jako každé jiné dítě.

Omlouvám se za román :oops:

• Citovat
  • Upravit
4
26.2.13 17:41

Ahoj děvčata, moje skoro 3 letá holčička nechce mluvit, doktorka mi řekla že je zdraváže nemám mít strach ale v květnu jí budou tři aona umí shruba 10slov…prosím poraďte mi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí