Pidi čtenář - také ležíte v knížkách?

22.1.13 20:17

Pidi čtenář

Ahoj holky :-) Zakládám spíše takovou diskuzi pro pobavení. Mám skoro 15 měsíční holčičku. Od desíti měsíců umí zvuky základních zvířat, teď už napodobí celou ostravskou ZOO :-D Válí se v knížkách, listuje, komentuje…Celý den nosí knížky, jednu podruhé a „Mama čity!“ :-D Nezajímají ji kostky, hudební hračky, vkládačky, tahačky…prostě ČITY! Čteme pořád a všechno :-D Někdy už toho mám docela dost. Když večer přitáhne Špalíček veršů a pohádek, knížka pomalu větší než ona, ruce s knížkou natáhnuté ke kmně a „Mama čity!“, tak mi už hrůzou vstávají vlasy na hlavě. A nebo: „Adi, půjdeme ven.“ „Nééé, čity!“ :-D Asi se budu muset smířit s tím, že mám doma malého knihomola :-) A co Vaši malí čtenáři? Taky pořád ležíte v knížkách? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
22.1.13 20:23

Jo, ležíme. :mrgreen: Náš malej teda ještě nemluví (naštěstí :mrgreen: ), ale knížky taky pořád tahá. Vždycky má období, kdy si oblíbí jednu a u té vydrží nějakou dobu. Pak ji zahodí a má zase jinou. Každopádně všude se válejí dětské knížky a čtu a povídám a čtu a povídám. A tak stokrát za den z jedné a té samé knížky, až mi z toho jde hlava kolem. Malej spokojenej, na všechno ukazuje, já mu musím odpovídat, co je to a na co je to, nebo se ho zase ptám já, kde co je a on ukazuje. Občas je to na budku. Zrovna dneska se potřebovala podívat na učení do školy a díky jeho knížecí mánii jsem neměla šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.1.13 20:24

No vzhledem k tomu, že mám posledního půl roku dost problémy s hlasem, tak by mě z takovýho malýho čtenáře prostě jeblo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Naštěstí moje děti baví hudební hračky, dětské počítače, kostky a rády chodí ven. Ale syn zná písmenka, číst teda neumí, tak si sám listuje a říká: to je I to je T a občas s obrázkovou knížkou i spí. Vystele si polštáře, na ně dá knížku, lehne si pod to na břicho a čučí na ty obrázky, hledá písmenka až z toho usne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
513
22.1.13 20:27

Jé, já mám doma taky pidičtenářku, zítra bude mít rok :) Miluje knížky už úplně od malinka, když dostala první ve 2 měsících, tak jsem se smála, co to jako dostala a když jsem nad ní listovala, tak byla spokojená. Ve 3 měsících vydržela sledovat knížky i hodinu vkuse, od 4. měsíce je zapsaná do knihovny :D ale to jen tak pro zpestření, doma máme knížek fůru. Teď ještě moc nemluví -ze zvířat umí psa, prase a medvěda, ale pozná už hodně věcí a moc ráda ukazuje obrázky, které ji řeknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.1.13 20:27

Starší syn je taky knihomol..po mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
22.1.13 20:28

Taky máme knihomola, akorát ještě nemluví :D Umí pár zvuků, všechno ostatní je eee :P Většinou si oblíbí jednu dvě knížky a ty pořád jedou do kola (krtečka a kalhotky už nemůžu ani vidět :mrgreen: ). Ale dokáže ukázat na věci a zvířata, přesně pozná, pokud „omylem“ přeskočím stránku :mrgreen:
Ale mně se to líbí, když mají děti rády knížky, doufám, že to tomu našemu vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
22.1.13 20:30

Jo, taky furt cteme. Bagry, kombajny, auta, vlaky, zvirata… Syn ma 19m, zna spoustu zvirat a zemedelskych stroju :) porad neco povida, komentuje, opakuje..
Mne to neva, taky rada ctu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
22.1.13 20:30

U nás je to stejné, někdy už některé knihy, které se čtou opravdu pořád dokola, schovám, ale tak, že si je sama zase najde (sedí na nich medvěd), hodně oblíbená je u nás taky kniha se zvířaty. Kde si probereme všechny zvuky zvířátek.
Jinak je to myslím fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
22.1.13 20:35

Taky mame takovýho čtenáře. Od 2 měsíců mu ukazuju obrázkové knížky a pokaždé, když viděl nějakou knížku, tak se úplně natřásal radostí :D Teď je mu skoro rok a sám si otáčí stránky a „čte si“ :mrgreen: Doufám, že mu to vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
22.1.13 20:40

Ahoj taky musíme pořád číst, vždy si vybere jednu knížku a tu čteme pořád dokola dokud ji to nepřestane bavit a nenajde jinou. Teď jedeme Krtek a jaro a teda vidím tu knihu po 10 v jednom dni a je mi špatně, čteme ji už od vánoc tak se už fakt těším na zmenu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
22.1.13 20:41

@terulkaslunicko Jééé, to je hezký :palec: U nás je to naopak, začnu číst a malá mi zacpává pusu :roll: :lol:

Edit: ale knížky si normálně prohlížíme, ukazujeme si… ale nesmím číst, musím to jen krátce okomentovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.13 20:47

:-D je s těma dětma sranda…u nás je strašně oblíbené leporelo krtek a podzim :-D a halí beli :-D porad do kolecka…kdyz je schovam nahoru napolicku, tak stoji pod ni a i pul hodiny dokaze volat čity, čity :-D Najednu stranu jsem ráda, že ji knížky baví, taky je miluju v osmi letech už jsem měla přečtené celé dětské oddělení v knihovně a musela jsem zase začít od znova :-D ale přece jenom na druhou stranu by to chtělo občas změnit činnost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.13 20:48
@pepicep píše:
Ahoj taky musíme pořád číst, vždy si vybere jednu knížku a tu čteme pořád dokola dokud ji to nepřestane bavit a nenajde jinou. Teď jedeme Krtek a jaro a teda vidím tu knihu po 10 v jednom dni a je mi špatně, čteme ji už od vánoc tak se už fakt těším na zmenu. :D

jééé :-D u nás krtek a podzim :D nechcete udělat exchange? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.13 20:49
@pepicep píše:
Ahoj taky musíme pořád číst, vždy si vybere jednu knížku a tu čteme pořád dokola dokud ji to nepřestane bavit a nenajde jinou. Teď jedeme Krtek a jaro a teda vidím tu knihu po 10 v jednom dni a je mi špatně, čteme ji už od vánoc tak se už fakt těším na zmenu. :D

jééé :-D u nás krtek a podzim :D nechcete udělat exchange? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.1.13 21:03

Tak nevím, já budu mít asi spíš akrobatku než čtenářku.. Nebo světskou.. U nás je to pořád „houpy“ kdykoliv si sednu, tak si mi sedne na kotník a houpy.. Když se svalím na sedačku, tak na mě vyšplhá, obkročmo si na mě sedne a skáče.. Snad bych raději četla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí