Pidi čtenář - také ležíte v knížkách?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
140
22.1.13 21:44
@gabriela82 píše:
@Putuka a kolik mu je? Malá to má od narození - už po dvou týdnech se vymotala ze zavinovačky a pak měla na chvilku pytel, ale co se naučila lézt, tak to nesnese.. Takže už přes rok spí jen v pyžámku - no aspoň bude otužilá :mrgreen: Já když nejsem přikrytá, tak se budím zimou, jí je to jedno.. Naopak, když jí přikreju, tak se začne s tou dekou prát a probudí se.. A i když se mi podaří ji přikrýt spící, tak ona tak cestuje, že je to stejně jen na chvilku..

No na fotce asi 18 měsíců. Ale teď už má 4 roky. A zababušenej do peřiny spí stále. Má rád teplíčko. Kolikrát je úplně zpocenej a stejně se neodkope.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
22.1.13 21:45

Knihovny mají i leporela. Dcera teď ujíždí na mašince Tomášovi a jedna ta knížka stojí 250,– a je jich skoro 20 nebo kolik, to by nás taky zruinovalo.Co 14 dní si táhne Julie domů z knihovny 10 knížek. Už je tam sama nosí paní na pult :mrgreen:
Antikvariát jsem taky navštívila a před vánoci skoupila 20 kni, některé úplně nové, evidentně po dítěti, které zas knihy nechtělo ani vidět :lol:

• Citovat
  • Upravit
22.1.13 21:48

Vypravím se do antikvariátu a do knihovny! :-) Aďa bude mít radost :-) A já mám radost už teď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
22.1.13 21:49

Přidáváme se do klubu pidi čtenářů! Od malička miluje knížky, teprve ty ho dostaly na prdelku (jinak pořád stál a hopsal :-))) Moc hezky si listoval, prohlížel, zkoumal, hodně brzy uměl zvířátka a teď už mu kolikrát nestíhám.
Mami, co to je?
Hmmm, asi rejnok.
Nene, to je trnucha!
Nevím nevím, jak to bude dál! :mrgreen: Čtení miluje pořád, v knihovně je šťastnej.
Přikládám dvě ukázky ;)
Jo - a mám ještě jednoho kluka a to je pravý opak! Toho knížky fakt neberou, maximálně tak okousat… :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
22.1.13 21:53

Prcek má cca 2,5 a chodíme do knihovny, hrozně ho to baví. Mají tam i dětský koutek, tak si tam i vyhraje a „pokecá“ s paní knihovnicí:) Jen občas si vypujčí knížku, kterou už měl a nechce si to nechat vymluvit:) Nových knížek má jen pár, většinou co máme doma jsou ještě po mě. A nejvíc ho baví 2×7pohádek od Hrubína, to musím číst každý večer povinně a některé i víckrát a asi dvě už částečně s pomocí i předříkává:) Je to zajímavý, ale já tu knížku taky milovala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
22.1.13 21:55

@makapi
Super fotka…na tom nočníčku :lol:
Já si vždycky říkala, proč si spousta chlapů na WC čte…a oni to maj snad vrozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30840
22.1.13 21:58

Dcera taky miluje knížky - od 10m do 18m jsme nedělali nic jinýho, jen četli :mrgreen: Snad jedno z prvních slov bylo „čííí“ (číst) :pankac: ve 14m uměla nazpamět všechny říkanky. K vánocům dostala duplo zoo a ted neděláme nic jinýho, než všude taháme žirafu a tygra :mrgreen: Ted už dokáže i chvíli poslouchat pohádku, ale pořád se musí dívat, co čtu, i když tam jsou jen písmekna a žádný obrázky. Každý večer čteme „Martínek a dvě klubíčka pohádek“ a nebo „Kocour Modroočko“ to jsou ted ty nejoblíbenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
24.1.13 20:57

My jsme taky čtenáři. Už asi v 8 měsících jsme začali číst pohádku na dobrou noc (Křemílka a Vochomůrku), pak jsme přidali nějaké Krtky a Maxipsa Fíka, Palečka, O veselé mašince. Jakmile to malý dokázal, začal si listovat v knížkách (je to na nich vidět)a teď v roce a půl si přinese knížku a vyžaduje čtení. Stojí u mně a dává pozor, jestli čtu, když přestanu, tak se ozve. Je to fak sranda :-) Ale jsme moc rádi, že má zatím knížky rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
25.1.13 20:32

To se dobře čte, holky :potlesk: :kytka:. Někdy mám pocit, že už nečtou ani dospělí, natož děti…
Taky mám doma čtenáře, v knihovně ty starší děti už skoro nemají co číst… Budeme se muset přehlásit do nějaké větší. Prostřední syn čte snad odjakživa, dával pozor, když se bratr v 1. třídě učil číst a naučil se to sám. Pak ve školce předčítal dětem před spaním místo paní učitelky ;)
Prcek bude mít na jaře 2 roky a taky pořád leží v knížkách. Naštěstí jich máme hodně a v antikvariátech se mi podařilo sehnat plno pěkných leporel z doby, kdy jsem byla malá, to je paráda ;) Je to jedna z nejoblíbenějších věcí, co dělá, buď jezdí vláčkama nebo „čte“. Kolikrát je doma legrace, když je třeba návštěva, malý zlobí, poutá pozornost, a my mu řekneme : Prosím tě, běž si na chvíli číst, teď si chci povídat s tetama a on fakt jde :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí