Bepanthen

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Máte zkušenost s Bepanthen Krém?

Přidejte zkušenost s Bepanthen Krém
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
11.1.05 20:49

zadnička

Do prvního opravdovského příkrmu jsme neměli problém se zadničkou.Až na to,že náš malý nenášel vysušující mastičky,tak jsem použila opak- mastnou měsíčkovou mast,a vše bylo ok.Umýt,vysušit a namazat.Ted používáme Niveu Baby proti opruzeninám,ta jediná zabrala(pouze ve velmi tenké vrstvě,moc vysušuje,kůžička se jinak loupala).ubrousky máme vyzkoušené všelijaké,malý se hrozně osypal jen po Johnsonech.

• Citovat
  • Upravit
50
11.1.05 20:54

Ahoj maminy, já používám heřmánkový krém od Weledy. Správný názerv je Weleda Calendula-Babycreme. Je bezvadný. Stačí troška, dobře se roztírá. Mám ho od narození a teď je Tomšovi 9. měsíců a jsme tak v půlce. Můžu vřele doporučit. Mají ho v lékárnách. Weleda je vůbec výborná, používala jsem olej proti striím v těhotenství a teď mám olej na prsa pro zlepšení tvorby mléka.Mějte se . Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
12.1.05 18:27

Ahoj,
používali jsme Bepanthen do doby, než malá nabrala tolik, že tu její baculatou prdelku začala mít červenou přesně v místě, kde ty půlečky jsou u sebe a vaří se v širokém balení, které máme kvůli kyčlím.
Jelikož na toto zčervenání Bepanthen nezabral, tak jsem zkoušeli různé další varianty a pomohl jen AVIRIL s D-PANTHENLEM od ALPY - není to ten, který nám dávaly i naše mamky - ten jí nezabral a je od jiného výrobce - Zentivy..
Tak to jen pro případ, že by si nějaký Váš krém s něčím nemohl poradit, tak i tato levná varianta může zafungovat oproti drahé :-)
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.1.05 19:23

Ahoj,
my používáme Nela batole pod plenky a nemáme žádný problém, vydrží dlouho a Niki ji dobře snáší,
 Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.1.05 20:52

Já používám krém Penaten, vyrábí to firma Johsons and johnsons. Kupujeme ho v Německu. Stojí asi 4 eura a mě vydrží - a to mám dvojčátka - skoro půl roku. Teď jsem viděla reklamu v časopise a tuto řadu začínají prodávat i u nás, pravděpodobně v lékárně. Martina a kvíďata

• Citovat
  • Upravit
2613
13.1.05 09:25

Ahojky holky i kluci…
mi jsme také používali rybilku, ale po. měsíci, začal být Dája opruzelý, žádná mast nepomáhala, tak jsem ho zasypala pudrem. Při každém přebalování ho otřu od žmolků a znovu zasypu a nemáme problém.
Myslim, že je to dost individuální, chce to vyzkoušet, co bude zabírat.
Tak pá a přeji usměvavá mimíska…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.05 09:33

Ahoj.

tak já taky přispěju do diskuze, i když ti asi moc nepomůžu. My od narození používáme Menalind na zadeček a jsme v naprosté pohodě. Je to velká tuba a vydrží nám tak 2-3 měsíce (mažu opravdu málo), ale stojí kolem 200,–. Jak kde. Nejlevněji jsem ho sehnala za 168,–. Když se nám stane, že se Davča opravdu trochu zpotí a oprudí, tak máme Pytiol, který zabírá okamžitě… do dalšího přebalování má prdýlku jak broskvičku… :D.

Prdelkám zdar
Kopretinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
13.1.05 14:00

Ahoj mamky,taky se přidám Eli jsem taky mazala Rybilkou ,ale pak jsem v DM drogerce natrefila na krém na opruzeniny BABYLOVE je taky trochu pudrový a vyhovoval nám navíc i cenou 150ml kolem 80,–kč.Fleky od mastí a krému jsme řešili na látkových plínách překrytím namazaných míst separační plenkou ANIČKA-několikrát jsem ji přeložila,překryla a byly plíny bez těžko vypratelných map.Pěkný den přeje Anna 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.1.05 22:03

Ahojte, zdravime vsetky ceske maminky a miminka v tomto diskusnom fore - sme tu dnes prvy raz a dakujeme za vela informacii aj v inych temach. K tomuto problemu : mame 7,5 mesacneho Matuska a este nikdy nemal zapareniny, jedine pri ATB liecbe a opakovanych hnackach mal zacervenanu kozu okolo konecnika. Vzdy pomohol - ako preventivne, tak aj v tevto jediny pripad vynikajuci krem-pasta od fi. Bubchen s nazvom Baby Creme. Vsimla som si, ze ho tu nikto neodporuca - my s nim mame - ako aj mnohe dalsie mamicky, moje kolegyne - len tie najlepsie skusenosti. Zanechava vrstvu aj po celej noci, nevstrebava sa - a to by mal byt asi ucel, nevstrebat sa a chranit - a cenove je celkom dostupny 150 ml u nas stoji cca 120,–Sk. Zatial miname druhe taketo balenie a to natieram pri kazdom prebalovani po umyti zadocku vodou a mydlom. Takze tot nasa skusenost. Zdravime a budeme sa asi castejsie pripajat do diskusie - neviem, kde sme boli doteraz - presne takato stranka mi chybala!!! Martina a Matus

• Citovat
  • Upravit
198
22.1.05 17:29

ahoj holky také vám musím napsat,ale my nemáme žádný problém s opruzeninami já naší dvouměsíční Elišce otírám po každém přebalení prdelku hydratačním ubrouskem a musím říct že nám to vyhovuje nakoupila jsem si od každé značky jedno balení a vyhovují nám všechny takže my žádný krém nepoužíváme a když nastane taková situace tak určitě zajdu k naší doktorce a ta nám něco napíše takže vám přeji málo opruzených zadečků jako se to daří nám s pozdravem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
22.1.05 19:11

Ahoj,
my taky pouzivame jen vlhcene ubrousky a kdyz se obcas stane, ze male nesedne nejaka potravina a ma po kakani cerveny zadecek, je vyborna mast na opruzeniny od Johnsons. Pouzivali jsme ji i v porodnici a osvedcila se. Staci ji malinko, jen tenka vrstvicka, takze vydrzi dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
22.1.05 19:54

Ahoj maminky!
My máme trochu specifické miminko - narozené v 27. týdnu s váhou 870g - takže se dá předpokládat přecitlivělost na ledacos. Nicméně s opruzeninami jsme nikdy problém neměli. V nemocnici, kde Andulka ležela skoro 3 měsíce, nás naučili na dětskou mast CSC (v kelímku 100g), která bude zřejmě podobná Rybilce, protože taky děsně smrdí. Ale funguje.
Jediný problém, na který jsme kdy v téhle oblasti narazili, byly kapesníčky Johnson. I sestřičky na JIP my potvrdily, že způsobují problémy nejčastěji. Doporučily nám Huggies žluté. Ty byly bezva. Dneska už je Andulka trochu větší, tak je střídáme s Babylove sensitive z DM. A taky pohoda. Čus! Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
22.1.05 21:22

nazdarek maminy,
nam se osvedcila rybi mast (vyrabena v lekarne, ne v tube) a pri kazdem prebaleni s vyjimkou cestovani omyti zadecku vodou a mydlem. Ubrousky jsme pouzivali na zacatku a zadecek se cervenal vic nez je zdravo.
Pouzivali jsme ubrousky Helen Harper. Obcas se nam zadecek preci jen zacervena, tak pro jistotu ho namazu 2× , 3× bepanthenem a je zase klid.
Jinak prebaluji pred kazdym kojenim (mala ma 11 tydnu) a davam cistou plenku.
taky jsem zjistila, ze plenky Huggies pomalu a malo vstrebavaji moc.
Mala mela obcas kapicky moci na zadecku. Tak je radeji nedavame
Brezinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mki
25
23.1.05 09:28

Ahojky,
pro své dva chlapečky jsem používala nejdříve Rybilku. Když se ale oprudil zadeček, tak jsem dala obklad z černého čaje a potom Búbchen krém na zadeček (výborný-hustý a lepší chrání kůži oproti řidším krémům jako je třeba Rybilka). Dobrý byl Baby love z DM, taky pěkně hustý. Asi nejvíce mi vyhovoval Menalind Profesional v tubě. Používají ho nemocnice a kliniky. Opruzeniny se po něm hojily nejrychleji. Nakonec jsem používala jenom jeho. Velká tuba za dobrou cenu, vydrží opravdu dlouho. Záleží nejvíc na tom, jakou má dítko pokožku. Pokud není tak citlivá, tak snese témeř všechny krémy a masti. Pokud je citlivá a nebo hodně citlivá jako prdelky :lol: mých indiánů, tak to chce vyzkoušet něco speciálního. Bepanthen je bezva, ale podle mého nemá zase některé složky, které obsahují jiné krémy. Např. zinek, rybí olej a výtažek z čaje, který výborně zklidňuje i spálenou pokožku.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
29.3.13 19:36

Ahoj,

maly ma uz tri tydny zespod cerveny pytlik. Mazu trikrat denne bepanthem a kombinuju s masti na opruzeniny od Nivey, vyhodila jsem vsechny „levne“ pliny, pouzivam jen pampersky, prebaluju max. po dvou a pul hodine…

Ted jsem se ovsem docetla, ze Bepanthen je spise jako prevence.
Takze mam vydrzet a mazat B. nebo ho opravdu pouzivate jen jako prevenci a na cervena mista pouzivate uz neco jineho? A co tedy?

Diky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí