Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte zkušenost s Bepanthen Krém?
Přidejte zkušenost s Bepanthen KrémJá na Alexův pytlík používám jen pytiol a preventivně rybilku, to zabírá perfektně. Bepanthen nám byl úplně k prdu. Tím mu mažu jen krček, když ho má trošku zarudlej.
@chatwenna Bepanthen ja používam bežne, pri každom prebaľovaní, teda ako prevenciu. Striedam s Rybilkou. Keď už máme niečo podráždené alebo červené, tak sa mi výborne osvedčil krém proti opruzeninám mesíčkový od Welledy
.
@mejdylko Rybilka mi teda strasne smrdi… ![]()
A ten pytiol je az od desiti let, ne?
@chatwenna já pužívám bpanten a kombinuju s rybilkoi
ted jsem koupila babycream. Má to být to stejné jako bpanten, ale o dost levnější a od české firmy a zatim dobrý ![]()
Nam na problematictejsi veci zabral Sudocrem - jinak ho nepouzivam, ale kdyz je neco cervene vic jak den, tak namazu a zabral vzdycky.
@chatwenna mě rybilka nesmrdí, vůbec to necejtim. Jinak ten pytiol je od 10 let nebo na doporučení lékaře. Mě to řekla dr, ať si to koupim a mažu, když se objeví nějaká vyrážka nebo opruzenina. Máma mě snim taky jako miminko mazala a fakt žádnou újmu nemám a vždy mi všechno zmizelo. Právě mi dr řekla ať mažu na střídačku s rybilkou a až to zmizí, tak preventivně po hovńousovi rybilkou. 3 měsíce měl malej klid a teď má trošku osypanej pytlík, tak zas mažu a už to mizí.
jinak na pupínky malýmu ještě zabírá konopmá mast. ![]()
@chatwenna já mám sice dceru, ale princip bude asi stejný
Mazala jsem preventivně zlehka jen pozadí většinou ob jedno přebalování. Ovšem v úterý jsem na zkoušku koupila nějaké úplně obyčejné pleny, dostala jen dvě po sobě a začla být vpředu podrážděná, takže pleny letěly pryč a mazala jsem při každém přebalování i vpředu. Červené už zmizelo, ale ještě den budu mazat. Takže za sebe říkám preventivně i při problému Bepanthen zabral dobře, zrovna dnes jsem kupovala další, tu první tubu jsem měla 5,5 měsíce a po porodu jsem to chvíli používala i já na prsa. ![]()
Já nedám dopustit na mast s rybím tukem… Na exém jsme vyzkoušeli snad všechno - bepanthen, linolu, imazol, sudocreme, niveu, imacort, kalciovou mast a nevím co ještě a exému u pytlíku jsme se nemohli za boha zbavit tři měsíce. Pak jsem koupila úplně náhodou tuhle mast od Galmedu a hned první den bylo skoro po problému, druhý den exém byl pryč úplně. Sice mast strašně smrdí, ale za mě ![]()
Na tyhle opruzeniny používáme mast imazol, volně prodejná a za den není co řešit
bepanthen jen preventivně nebo na lehoučký opruzeninky, jako jen začervenání ![]()
@Lucina
pouzivame baby panthen, je to stejny slozeni jako bepanthen(mozna trochu tuzsi) ale taky o. k.
je i levnejsi ![]()
@chatwenna já používám sudokrem ten pomáhá více jako bepathen…aspoň nám teda…může mít alegrii i na ty pampersky klidně..malá má po nich červenou prdýlku..dávám teda hugiesky a nebo baby time z penny
@mejdylko Malé na pupínky zabírá sudocream. Na rudý zadek pomáhá zázračně pytiol smíchaný napůl s dermazulenem. Poradila mi to moje sestra, děti už má velký, ale funguje to pořád nejlíp. Dětská mudra mi to odsouhlasila. Zkoušela jsem dle zdejších rad Imazol krémpastu, ale nezabírá dle mého zdaleka tak dobře. Smesí namažu na noc a ráno je kolikrát zadeček jak alabastr
.