Recept na beránka

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24117
19.4.25 11:26

Já letos nestíhám, tak do něj dám těsto na mazanec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13099
19.4.25 11:52

@Asta135 dikY :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
19.4.25 12:40
@anavi13 píše: Více

My sice stíháme. Ale nemůžeme najít formu beránka a ani zajíce. Staré keramické. Jestli jsem je někomu půjčila a nevrátil je :nevim:. Všechno se přeházelo. Takové věci dáváme do garáže do vinařských beden, co je používá jen příležitostně. Vše se prolezlo. Nikde nejsou. Teď už nové kupovat nebudu. Nechce se mi jen pro formy do města a nic jiného nepotřebujeme.
Jidáše jsem dělala místo toho včera. Zas byl zádrhel. Až jsem je pekla, tak vidím, že med nemáme na potíraní. To bylo po 20 h. Už mi bylo blbé, abych jela tak pozdě za známým včelařem. Aj bez medu to je sladké akorát. Improvizace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24117
19.4.25 12:58

@Kelsey1 však je to úplně jedno. Všechno se sní :palec: já peču v podstatě jen pro nás. Mám tři kluky, takže na mě už nikdo v podstatě nechodí. Kluci mají stejně nejraději mazanec/ vánočku. Upekla jsem ještě v týdnu perníčky. Zítra možná stihnu koláč. Toho berana dělám jen proto, že z něj mají radost :D Jidáše se u nás nějak nechytli.
Těch forem je škoda. Určitě někde budou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
19.4.25 13:11

Jo. To je jedno. Ale firem je škoda. Doufám, že někde se najdou. Jinak budeme muset koupit nové. Jen nebudou letos pečené na stole. My děláme teda mramorové těsto. Klasicky na bábovku třenou. Přesně jedno těsto vychází rozdělit na beránka a zajíčka. Tak příště. Jidáše jsem dělala prvně. Mi přijdou jak těsto na mazanec. Jen se tvaruje na takové kousky. Snídala jsem to jen k čaji. Děcka na to nutellu. Ještě přijede večer nebo zítra ráno nejstarší. Tak uvidím, co na ně řekne. Jestli budeme péct druhou várku. Dělala jsem jen poloviční, než je v receptu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24117
19.4.25 13:27
@Kelsey1 píše: Více

My jsme právě omezení tím, že nejmladší nemůže mléko a vejce. Tak ty klasické piškotové a bábovkové těsta nemůže. A prostě dobré bábovkové těsto jsem ještě nenašla. A nechce se mi péct vše dvakrát :lol: takže z lenosti bude jen ten mazec a zítra ten koláč. Ale ten teda bude klasický s tvarohem, ovocem a drobenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
19.4.25 13:31

My máme pojistku v mrazáku. Jak jsem pekla na Vánoce. Tak hned čerstvé jsem od každého odebrala a dala do mrazáku. Včera jsem děckám vytáhla mix cukroví na dezertní talíř. V pondělí zas vytáhnu mix. Vyřešeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
19.4.25 13:31
@anavi13 píše: Více

Když nemůže vejce a mléko, tak by neměl moci ani tvaroh, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
24117
19.4.25 13:47
@obet.stalkingu píše: Více

Nemůže. Koláč bude jen pro nás a pro návštěvy. Jinak vše ostatní dělám bez vajec a mléka.
@Kelsey1 dobrý nápad :palec: u nás se poprvé veškeré vánoční cukroví snědlo, takže v mrazáku není nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
19.4.25 14:26
@Magical-eyes píše: Více

mam mrnouse. Delam ze 2 vajicek, 12 dkg cukru, 12 dkg polohrube mouky, kyprici prasek, 50 ml mleka, 50 ml oleje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
19.4.25 17:08

@Kelsey1 Jídáše jsem letos pekla poprvé :oops: Jsou super, ale to potření medem (rozpuštěný s máslem bylo v receptu) mi vadí. Jsou lepkavé. Kde jsem udělala chybu? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8768
19.4.25 17:25
@cecetka píše: Více

To nevím. Jak jsem psala, taky jsem je pekla prvně. A nebyl doma večer med. Takže jsem ničím nepotřela. Příště to asi ani nebudu zkoušet. Nebo jen půlku várky. Jen před pečením jsem potřela žloutkem.
Dělala jsem podle tohoto receptu https://www.toprecepty.cz/…ve-knedliky/ a dávala jsem teda 200 g hl. špaldové a zbytek polohrubé, jak mají v receptu.
Pekla jsem je v HF (horkovzdušné fritéze) na 170°, 12 minut. Asi v půlce jsem přehodila pořadí plechu a košíku. Mi to chuťově připomíná mléčné housličky Ölz nebo mazanec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24117
19.4.25 17:49
@cecetka píše: Více

Nikde. Když se to potře medem, tak prostě lepí. Já tak potírala taky už myslím perníčky, abych nahradila vejce a lepí to, není to hezké. Možná smíchat med s vajíčkem a potřít hned horké. To by mohlo fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26847
19.4.25 18:45

@Kelsey1 @anavi13 Příště potřu po upečení jen rozpuštěným máslem.
Mouku jsem dávala půl hladkou a půl polohrubou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí