Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky kdy zacnete pect beranky ja vubec nevim ![]()
Vzdycky jsem ho kupovala a letos synator mi donutil koupit formu ![]()
@JaninaJanu já už upekla tenhle týden dva a večer se chystám na dalšího, a to jsem doma jen tři. Když je ta forma využitelná jen na Velikonoce, tak ať ji taky trochu užiju
.
Ja uz upekla v patek (beranka a zajicka), o vikendu jsem je nazdobila a od pondeli nam zdobi stul spolecne s vajicky.
Nazdarek, obnovuji tema. I na me letos doslo a manzel nechce kupovanyho. Koupila jsem velkou formu a bez zadni casti, ma nekdo prosim nekdo odzkouseny recept do velky formy bez toho zadku, aby to testo nevyteklo a zatoven to nebylo jen do pulky? Diky ![]()
@TeSudička Dělám normálně těsto jako na bábovku nebo piškotové a dát toho musíš prostě tak akorát
tak jako trošku pod kraj, aby to nevyteklo, ale zároveň nebyl zezadu úplně placatý
@TeSudička Já nevím, jaké máš beranisko
ale řekla bych, že je toho těsta trochu víc, pekla jsem u toho vždycky třeba ještě brumíky…ale jestli máš velkou formu…prost dej trochu pod okraj, ono z toho něco bude, neboj ![]()
@TeSudička ja delala Biskupskeho beranka do formy 29cm vysel na 2× a je skvely
a dalsi recepty na beranky najdes TADY .
Pěkné svátky ![]()
@lucynka25 super, to vypada dobre, zkusim
taky hezke svatky preju ![]()
Nemáte někdo recept na beránka do malé formy 24 cm? Dik ![]()
@Magical-eyes píše: Více
Využij jakékoli těsto dle obliby a nalij tam prostě jen přiměřené množství. Cca 1cm pod okraj
zbytek můžeš hodit do bábovky)) případně si z jakéhokoli těsta udělej jen poloviční dávku, ať nejsou velké ztráty ![]()
Já teď dělala tento, mám malou formu a vyšlo to cca akorát, zbylo jen malinko. @Magical-eyes
175g polhr. mouka
2 vejce
1/2 prdopeč
150g cukr
85g máslo
50ml mléko
Měkké máslo vyšlehat s cukrem, přišlehat vejce. Přimíchat mlíko a mouku s prdopečem. Peču na 160° horkovzduch.