Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to vypadá buď na výpadek ovulace a nebo PCO… obojí v CARu umí zvládnout. Buď udělají IUI s FSH hormony (stejné jako na IVF, jen v menší dávce) a nebo IVF. Ale znám i holčinu, co měla jeden cyklus s FSH a v dalším (odpočinkovém) se jí tělo umoudřilo a počali hezky doma. Držím palečky, ať se brzy zadaří!!
na pco to praveze nevypada, preto ze pri pco je vela malych folikulov, od toho nazov aj nazov PCO- polycysticke ovaria.
hormonalny profil Ti dok robil?
soldi píše:
na pco to praveze nevypada, preto ze pri pco je vela malych folikulov, od toho nazov aj nazov PCO- polycysticke ovaria.hormonalny profil Ti dok robil?
Já mám PCO a neměla jsem ani malé folikuly ![]()
Já mám to samé, nedochází k ovulaci bez hormonů… U nás to vyřešilo nakonec IVF, protože k vaječníku, který funguje zase nemám vejcovod!!! Držím pěsti ![]()
Nezoufej, něco podobného jsme měla taky. Menstruace byla nepravidelná a brala jsem clostibegyt. U mě to bylo způsobeno tím, že jsem neměla ovulaci. Po půl roce jsem to vysadila a neřešila jsem to dál. Asi po dalším půl roce jsem neplánovaně otěhotněla a za měsíc mám termín porodu. Držím palce!
Aknyt píše:soldi píše:Já mám PCO a neměla jsem ani malé folikuly
na pco to praveze nevypada, preto ze pri pco je vela malych folikulov, od toho nazov aj nazov PCO- polycysticke ovaria.hormonalny profil Ti dok robil?
a videla si obrazok zo sona?
pretoze jednym z typickych znakov pri pco su prave zvacsene vajecniky plne malych cyst (folikulov) takze neviem ako Ti mohli stanovit diagnozu PCO bez pco vajecnikov. suvisia s tym hormonalne hladiny, kedy je zvyseny testosteron, to znamena vyssia hladina androgenov, ktore vyvolavaju nadmernu cinnost vajecnikov.
holky hormonalni profil mam ja udelani ale moc tomu nerozumim.nevim jake maji byt vysledky.ja mam vysledky prl 0.15,lh 3.0 fsh5.5 estradiol 30.5 progesteron 4.8 tsh 0.53 t4 volny 8.1 . doktorka mi to delala v dubnu a pak me stym poslala se stitnou zlazou ze tam pry mam nizky hodnoty,jenze stitna zlaza byla uplne v poradku tak to pak uz neresila a napsala na pul roku clostik ale ten bohuzel nezabral a chodila jsem na mereni folikuli a mereni sliznice a jinak nic vic.
Dej si dotaz s hodnotama na www.neplodnost.org - odpovídají tam ochotně lékaři z brněnského Reprofitu!!!
dekuji urcite se tam mrknu. Carrinko A TOBE SE TO UZ POVEDLO TY MAS MIMI?
Anonymní píše:
dekuji urcite se tam mrknu. Carrinko A TOBE SE TO UZ POVEDLO TY MAS MIMI?
Mám je v podpisu, mám dneska už 19. měsíční dvojčátka - holčičky
Povedly se na druhý pokus IVF ![]()
ahoj holky to mám stejně dr myslí ze mam zyvseny prolaktin tak na to beru dostinex a taky clostik, ale zati zabral jenom jednou.
lutadoro ja brala costik 6mes ale bohuzel se nepovedlo.v lednu jdu na laparku a pak se uvidi co dal podle vysledku. bud ivi nebo ivf ale chtela bych prvne vyskouset ivi.
ja jsem v tom docela novacek, snazime se sice rok a pul, ale ze je neco spatne jsem zjistila az pred 4 mesici, zatim mi nasadili clostik a dostinex, pak jeste pred ovulaci mi dr dala nejakou injekci, jeste se moc neorintuju co se deje, ja vlastne ani nevim co je to ivi nebo ivf…ale ve stredu jsem objednana k leciteli,tak uvidime co ten mi rekne:)
ahoj holky mate nekdo podobnyi zkusenosti? brala jsem clostibelgyt a utrogestan asi 6 mes.a folikul byl pokazde kolem 20 ale vzdy jen jeden.po dobrani techto leku jsem to vysadila a podle ultrazvuku folikul zadny ani maly mam celkem strach co se bude dit tedka jsem poprve objednana do caru v brne