Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, mám dotaz na ty z vás, co již mají za sebou ET a po něm i zkušenost s OHSS. Týden po ET se u mě naplno rozjel hyperstimulační syndrom, průjem, pocit na zvrcaení, voda v břichu, špatné dýchání atd., k tomu se mně hodně hustila krev, takže ještě injekce na ředění krve. Denně jsme jezdili na kapačky a kontrolu do CARu, bylo mi z krve potvrzeno těhu, avšak uběhl jen týden, všechny příznaky odezněly, není mně vůbec nic a ačkoliv je těhu test pozitivní, mám strašnej strach, že s odezněním OHSS odeznělo i těhu…s rostoucím hCG by přece OHSS sílil nebo to všechno napravily ty kapačky? Co myslíte? Mám strach.
Neměj starch…
já měla teda mírný OHSS a s ním i těhu příznaky,jak OHSS odezněl,tak s ním i příznaky.Prostě nic…a pak jsem o těhu věděla jen proto,že mi rostlo břicho.
Držím palečky,at je vše v pořádku
Buď ráda, že to odeznělo, já se s ním trápila 3 týdny v nemocnici a vaječníky jak bomby mám do teď. (jsem ve 14tt). Neboj, když ti to jednou potvrdili, znamená to, že se mimi pěkně zavrtalo a jen tak se ho nezbavíš
Jasně, že máš strach, ale neboj určitě je to v pořádku a buď ráda, že jsi zase fit. Jinak…blahopřeji ![]()
myslíte, holky? ne, že bych chtěla ten ohss vrátit, bylo to něco neskutečně příšernýho, ale silně trval jen pět dní a pak během tří dní ustoupil a je pryč a já se bojím, že hCG neroste, a proto zmizel i ohss.
Mikelko…neee neboj ![]()
kdy jdeš na další KO???nebo na ultrazvuk??
Jen ti zabraly kapačky a asi nebyl tak silný, opravdu se neboj! Pokud chceš mít klid na duši, dojdi do laboratoře (určitě nějakou ve městě máte), kde ti za poplatek (cca 200 Kč) vyšetří HCG, zajdi si tam třeba 2× s odstupem 2-3 dnů a uvidíš jak HCG krásně roste ![]()
holky na UTZ jdu až 23.12.
do té doby zešílím, asi zajdu na tu krev…ale mám strach, že se tak ortel dozvím hned, takhle můžu doufat ![]()
tak tak, souhlasím s Lajkou. Buď ráda, že máš hyperstimulák pryč. Není to žádná sranda a pro klid duše si nechej udělat test na HCG a uvidíš jak ti krásně poroste. Držím palce ![]()
děkuji
Petra Z píše:
Mikelko…neee neboj
kdy jdeš na další KO???nebo na ultrazvuk??
..ahoj devcata,no ja mela ohss po OPU hned,des,3 dny jsem se ani nepohla,zaludek jak na vode,neslo curat,ani se otocit v posteli.v den transferu mi delali ultrazvuk,vajecniky 13 cm,volna tekutina v brise.bylo mi doporucena hospitalizace,ale ja ji odmitla s tim,ze se mi uz ulevilo.po pripadnem zhorseni ihned nastup na hospitalizaci.ET probehl,riskla sem to..ale zatim nepocituju nijak zvlast zhorseni stavu,jen to bricho je porad stejne velike a mam citliva prsa.slysela sem,ze po uspesnem uhnizdeni embryjka se stav zhorsuje,tak nevim.jsem dnes 8 den po ET a test negativni,byla mi zaveda 2 embryjka,jednickove morulky po 4 denni kultivaci..tak snad je jeste sance,vsem cekatelkam drzim pesti!!! ![]()
Ahoj Lenuš, podobné zkušenosti nemám, protože OHHS jsem měla až po ET a opravdu se to rostoucím HCG zhoršovalo. A 8.den po ET jsem měla HCG v krvi 140 (testík jsem nedělala, už jsem ležela v nemocnici). Takže na testu už by to bylo na slušné //. A to mi v nemocnici moc naděje nedávali, že jsou ty hodnoty moc nízké (dneska už vím, že je to blbost). Tak snad ti neberu nadději
, budu držet palce, třeba ještě není nic ztraceno. Je fakt, že jsem měla 6 denní prodlouženou kultivaci, a taky „A“čková embryjka. Tak držím palec a dej vědět!
..ahoj Lajko,dik za podporu..to sem tu cetla vicekrat,ze se ohss objevil maminam az po ET,me pred..tak uvidime no,nadeje umiraa posledni,rika se.test si udelam ve stredu,den pred,nez pojedu na krev..no,jinak mam jeste tri eskymacky schovany,coz me uklidnuje..tak zatim ahoj a krasnej den ![]()
Lenus, já jsem měla OHSS již den po OPU a trval cca 6 dnů. Byla mě odsávána tekutina z břicha. Po ET jsem se cítila úplně normálně a nezměnilo to ani rostoucí HCG, ale na doporučení Dr. jsem si radši nechala zavést jen 1 embryo a je z toho už 3letá slečna ![]()
..ahoj Dasho,no ja presne to stejny,hned po odberu vajuch,sem myslela ze prasknu,ale den pred ET se mi udelalo lip,lip se dychalo a prestal bolet zaludek a ty krece v podbrisku..no ja je chtela obe u sebe ,teda v sobe..
taky mam dceru z prvniho IVF,ale pred 12 lety,to my tenkrat byla zavedena 3 prtata a chytlo se jedno.je mi 36..tohle je treti IVF,druhej v cervnu mi nevysel…no,obdivuju vsechny zeny,co se pokousi i nekolikrat,dokonce 5krat sem tu cetla,ja sem totiz desnej netrpelivec…
a pupik mam porad jak balon,ale cejtim se v celku dobre..toz uvidime
fajn den preju!