OHSS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3513
12.12.11 12:58

takový břicho jako jsem měla při OHSS jsem neměla ani v 9. měsíci, a to myslím vážně :mrgreen: . Taky mi to začalo den po odběru vajíček. Přeju, ať se všechno co je uvnitř chytí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LenusP
12.12.11 13:52

..Martas,no ja mam 114 v pase,mela sem 117 :mrgreen: pupan sem mela vzdycky,ale potom OHSS bych mohla na porodni saal z fleku… :mrgreen: a diky,snad je tam aspon jedna bublinka :srdce:

• Citovat
  • Upravit
LenusP
12.12.11 13:56

..co to kecam,pres pupik mam 114 ze 117cm momentalne :mrgreen: :mrgreen: no uz mi z toho pekne hrabe… :roll:

• Citovat
  • Upravit
3513
12.12.11 14:08

:mrgreen: :mrgreen: člověče marně pátrám v hlavě, kolik jsem měla já. Taky mi ho v nemocnici každý den přeměřovali - óóó to ponížení. A taky jsem se každý den v nemocnici vážila a po skončení hyperstimuláku jsem měla o 12 kg míň. Něco málo kilo jsem zhubla dietou, ale moc nec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LenusP
13.12.11 05:41

..bry ranko,tak sem si udelala tehu test a snehobilo..10 den po ET,to uz by tam mela nejaka znacka byt ne?…ale vcera uz me zacalo byt jak pred menzeskou,ale zatim se nedostavila,mrcha.. tož nevim,jeste nehazim flintu do žita..krasnej den maminy :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.12 14:27
@MMartina1 píše: :mrgreen: :mrgreen: člověče marně pátrám v hlavě, kolik jsem měla já. Taky mi ho v nemocnici každý den přeměřovali - óóó to ponížení. A taky jsem se každý den v nemocnici vážila a po skončení hyperstimuláku jsem měla o 12 kg míň. Něco málo kilo jsem zhubla dietou, ale moc nec.

Smím se zeptat, jakto že jsi po skončení hyperstimulace shodila 12kg? Jak to v nemocnici léčili? Já mám OHSS, ale jsem doma, beru Dostinex a píchám si Zibor, hodně piju, polehávám.. ale váha ne a ne dolů :roll:

• Citovat
  • Upravit
746
13.3.14 17:48

ohss

Ahoj holky, moc Vás prosím o radu. Před odebráním vajíček které jsem podstoupila včera, jsem měla bolesti v podbřišku a nafouknuté břicho. Odebrali mi 28 vajíček, a bolesti stále přetrvávají. Mam PCOP tak jsem více náchylnější. Snažím se hodně pít 3 litry denně, když ležím vše je v pořádku žádně bolesti. V sobotu bych eventuelně měla podstoupit embriotransfér ale mám strach že díky tomu se toho nedočkám. Zdá se mi že mám mírné příznaky. Chtěla jsem se zeptat zda máte taky některá stímto zkušenost, a zda jste podstoupili i přesto embriotrans. Dále jsem se dočetla že když má žena ohss tak má všetší pravděpodobnost na uchycení embrijka. Děkuji Vám moc za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
13.3.14 18:01

@HanyB
mám také pco a vždy jsem při ivf měla okolo 30 vajíček. Hodně pij, já si koupila na doporučení dr. nutridrinky a protifar, jez hodně bílkovin. Vždy jsem měla ohhs, ale vždy jsem to nějak rozchodila a ET vždy byl, ale měla jsem vždy PK, třetí den od OPU bych asi ET nedala. Sice se embryjka nechytla, ale pokud nekolabuješ, nemáš břicho jak v 9. měsíci, tak bych do ET (ovšem i po konzultaci v CAR) šla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
13.3.14 18:28

Ahoj, já měla hodně těžkej hyperstimulační a na transferu jsme se dohodli s doktorem, že ho uděláme. Myslím, že s mírným hyperstimulákem ti vajíčka zavedou bez problémů. Dodržuj to pití a jídlo jak radí holky a držím palečky, ať se zadaří :kytka:.

Jinak z toho našeho těžkého hyperstimuláku už máme 3,5 roku starého chlapečka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.3.14 18:34

@HanyB OHSS zvyšuje pravděpodobnost uchycení, stejně tak těhotenství výrazně OHSS zhoršuje - to posouzení zda do toho rizika jít nebo nejít se samozřejmě odvíjí od nálezu, většinou je to tak, že se transferu pokud jsou vaječníky do 6cm a není v břiše volná tekutina, pak už se to většinou nedoporučuje, případně bereš rizika na sebe. Já měla 9cm a volnou tekutinu, dr. se do toho nechtělo, transfer jsem odložila - měla jsem 7 embryí, při pravděpodobnosti úspěšnosti 30% na transfer nemělo smysl to hrotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
13.3.14 18:41

OHSS zvyšuje pravděpodobnost uchycení, mě začal až týden po ET. Ted jsem mesic po ET a vaječník, který produkoval vajíčka, má 5cm. Gyndařka si delala foto, ze to pry jeste nevidela. Ted jdu v pondelí do centra, tak jsem zvědavá co mi řeknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.3.14 18:46

@sofia3 doktorka v CAR? Jsou tu holky co měly i 14cm… myslím že 5cm v prvním trimestru není nic zase tak neobvyklého pro CARové doktory :) jo obvoďačka, už to chápu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
13.3.14 18:51

@wobludka jj obvodačka, ta chudina nevěděla co to je, tak volala ještě druhého doktora :D :D. Nejdřív si myslela, že to je mimoděložní, bo tam jsou tři cysty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
13.3.14 19:26

@HanyB pij vic nez 3 litry a kup nutridrinky, kvalitni sunku, maso a laduj to do sebe:-). ja mela 36 vajicek, vajecniky skoro na 10cm, ale zvladla jsem to, ale povolili jen ET jednoho, to se nezadarilo. vysel az KET hned dalsi cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
13.3.14 20:13

Mně se rozjel OHSS až po trasferu a znamenal těhotenství dvojčat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie