Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všimli jste si taky, že se množí nějak „aktivisté“, co chtějí poučovat rodiče o výchově vlastních dětí?
Někteří lidé zastávají názor, že dítě je plně svobodná bytost, zcela si uvědomělá všech svých činů a důsledků. A ten zlý rodič ho omezuje, dělá si z něj majetek. Bůhví, co všechno…
Já chápu, že je dneska móda být aktivista i na to kolik sedíme na WC a jestli nepoškozujeme práva záchodové mísy, ale proč často o pseudopráva dětí brojí lidé, co je nemají a pojem rodičovská zodpovědnost jim nic neříká? ![]()
To je stará pravda, že nejlepší rodiče jsou ti, kteří žádné děti nemají ![]()
Neřeším, nevyžádaný rady ignoruju ![]()
Nejses to nahodou ty, co s dětmi zila v dost toxicke situaci u rodicu? U tebe to mozna ma jinej duvod, nez moderni doba ![]()
Mne do toho nikdo kecat nebude
a prijde mi, ze je to tak dneska opravdu se vsim. Obcas uz se bojim, ze se spatne nadechnu a bude zle
![]()
Je mi to úplně fuk, ať si pořídí vlastní dečka a vychovávají je podle sebe, mě do výchovy nikdo kecat nebude. Dneska je móda, že každý kecá i do toho, co mu nic neříká.
@Izumi Miyako někdo ti komentoval tvoji výchovu? Skoro bych se nedivila
@jahuhudka píše:
@Izumi Miyako někdo ti komentoval tvoji výchovu? Skoro bych se nedivila
Co je ta pani zac? Nejak se nechytam ![]()
Já teda děti nemám, ale o takových lidech nevím. Asi protože nejsem rodič. Mám samozřejmě plnou hubu keců s bezdětnýma kamarádkama, co by jsme dělaly tak a tak až děti přijdou. Ale pak se zasmějeme a víme, že to jsou prostě povídačky, protože vůbec nevíme do čeho vlastně jdeme. A mám kamarádky co mají děti a vidím to, že to prostě není taková pohoda jak si často chlapi myslí. Jedeš 24hodin denně, 7 dní v týdnu, s přesčasy několik let. Ale samozřejmě jsou určitý věci, u kterých jsem si jistá že opravdu dělat nebudu.
@smutný.smajlík To je tím internetem podle mě. Všude fotky, fotky a všichni chytrý a dokonalý.
@jahuhudka píše:
@Izumi Miyako někdo ti komentoval tvoji výchovu? Skoro bych se nedivila [/citace@jahuhudka píše:
@Izumi Miyako někdo ti komentoval tvoji výchovu? Skoro bych se nedivilaNo jasně, že omezuji dítě tím, že přeci samo nemůže na posezení sníst tři krabice nanuků
![]()
@Izumi Miyako píše:
No jasně, že omezuji dítě tím, že přeci samo nemůže na posezení sníst tři krabice nanuků![]()
@smutný.smajlík píše:
Co je ta pani zac? Nejak se nechytam
V kostce: Mám doma malé autistické dítě s ADHD. K tomu moje rodina mi nebylo moc nápomocná a spíše, některé věci zhoršovala svých chováním. Přidej si k tomu, že věci říkám, tak jak je cítím bez cenzury… No a to spoustě lidem není po chuti.
@Izumi Miyako stačí Zadat tvůj nick a vyjede xy tvých podivných diskuzi. Každá druhá si nY emiminu nebere servítky je to podstata tohohle serveru.
S jedna mala skoro 4 roky stará ukázka