Bezdětní aktivisté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.8.21 20:42

Pracuji v lékárně a na typ liberálních matek jsem lehce alergická. Jak psala zakladatelka, takový ty lidi co si říkají, že děti mohou mít svobodné rozhodování. Ježíš, jsou to děti. Děti bezmezně věří rodičům, dospělým, nemůžou ho přece nechat ve všem rozhodovat samotné. Akorát mu udělají zmatek v hlavě, kolikrát ani dospělý neví co chce natož dítě, které nemá žádné životní zkušenosti. Nejsem zastánce přísné výchovy, ale dětem se musí vysvětlovat, ukazovat, učit…pak si samy vyberou. Např. Přišla maminka, syn 8 let, horečku. Maminka že chce něco na hořecku, nabídla jsem nurofen a maminka? '' Budeš to chtít nebo ne?'' Syn odpověděl že ne. Takže odešli a cestou se ho ještě zeptala, kam teda chce jit :P. Další maminka, syn 9 let bolest v krku…maminka se ho ptala co chce cucat..on že chce vibovit ( vitamíny k prdu a ne na krk). Tohle já třeba nechápu. Jsi nemocný/ná nebudu se bavit a prostě si ten sirup vezmeš. Já to takhle měla doma a to máma je anděl. O lécích nemají co děti rozhodovat.

• Citovat
  • Upravit
2031
12.8.21 20:50

A není to jedno? Měla jsem takovou kamarádku. Vnitřně nešťastný člověk, který si léčil asi tak tisíc svých problémů a to včetně toho, zda ty děti vůbec mít. A jako někdy ty představy pro mě byly tak hrozně mimo mísu :roll: Když už ty děti nemám, tak se přiznám, že o tom nic nevím, že jo :nevim: Podobně nemůžu poslouchat těhotný ženský, jak se u půlky problémů s dětmi kasají, jak JIM se to stát nemůže. Protože ony to budou dělat jinak a líp. Nejlíp budou mít pohodu a rozhodně nezanevřou na svůj předchozí život.

A pak ty samý po porodu choděj s úžasem pro rady, jaktože se div nestaví na hlavu a jejich děťátko stále nespí, s nikým cizím nevydrží, mají rozžvejkaný prsa a na chlapa alergii. Ale byla jsem podobná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
12.8.21 20:55

Já asi nikoho takovýho neznám a nebo to nevnímám… sama si občas pomyslím něco o tom, jak se moje švagrová stará o své děti, ale nemám potřebu to komentovat nahlas (i když se občas musím skoro kousnout do jazyka)
No a liberální výchova - tu já asi zastávám taky :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
12.8.21 20:58
@Anonymní píše:
Pracuji v lékárně a na typ liberálních matek jsem lehce alergická. Jak psala zakladatelka, takový ty lidi co si říkají, že děti mohou mít svobodné rozhodování. Ježíš, jsou to děti. Děti bezmezně věří rodičům, dospělým, nemůžou ho přece nechat ve všem rozhodovat samotné. Akorát mu udělají zmatek v hlavě, kolikrát ani dospělý neví co chce natož dítě, které nemá žádné životní zkušenosti. Nejsem zastánce přísné výchovy, ale dětem se musí vysvětlovat, ukazovat, učit…pak si samy vyberou. Např. Přišla maminka, syn 8 let, horečku. Maminka že chce něco na hořecku, nabídla jsem nurofen a maminka? '' Budeš to chtít nebo ne?'' Syn odpověděl že ne. Takže odešli a cestou se ho ještě zeptala, kam teda chce jit :P. Další maminka, syn 9 let bolest v krku…maminka se ho ptala co chce cucat..on že chce vibovit ( vitamíny k prdu a ne na krk). Tohle já třeba nechápu. Jsi nemocný/ná nebudu se bavit a prostě si ten sirup vezmeš. Já to takhle měla doma a to máma je anděl. O lécích nemají co děti rozhodovat.

No já třeba dvouleťačce dávám teda taky na výběr - jestli chce sirup paralen nebo nurofen a nebo čípek :nevim:. Z vlastní zkušenosti to pak s vlastním výběrem zvládne líp přijmout a násilím to do ní úplně ládovat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15953
12.8.21 21:03

Mám zkušenost, že naopak bezdetní jsou k dětem netoleratni a očekávají poslušnost na slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.8.21 21:06

Ne se všemi výchovnými metodami souhlasím, ale pokud mě to nějak přímo neovliňuje, nechávám to být. Jako bezdětná jsem měla nějaké představy a skutečnost není o moc jiná. Bezdětnou kamarádku mám a do výchovy mi nekecá, názory ostatních vyslechnu a řídím se svým rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 21:13

@fíkofka Tak na tohle bych se právě neptala, z lékárny vím, že když jim dají na výběr je to prostě průser. To ať se na mě nikdo nezlobí, unadlaný dítě, se skleněnýma očima a jasnou horečkou, se ptát prostě nebudu. Chci pomoc, ne čekat až se dítě rozhoupe zda jo nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
3236
12.8.21 21:31
@Anonymní píše:
@fíkofka Tak na tohle bych se právě neptala, z lékárny vím, že když jim dají na výběr je to prostě průser. To ať se na mě nikdo nezlobí, unadlaný dítě, se skleněnýma očima a jasnou horečkou, se ptát prostě nebudu. Chci pomoc, ne čekat až se dítě rozhoupe zda jo nebo ne.

A není jednodušší a rychlejší se a dítětem dohodnout, než se pak do něj snažit něco dostat násilím? Já jsem teda u léků asi nikdy na výběr nedávala. Možná tak v tom, jestli to chce v kapatku nebo na lžičku. Ale v jiných věcech mi dát dítěti na výběr situaci kolikrát ulehčí. V ten moment se totiž zabývá tím, jakou možnost zvolit z nabízeného. A ne tím, že to vlastně vůbec nechce. Nebo si samo k té správné volbě dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
12.8.21 21:33

Tyto lidi neposlouchám. Většina z nich to má v hlavě vymleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
12.8.21 21:46
@Izumi Miyako píše:
Všimli jste si taky, že se množí nějak „aktivisté“, co chtějí poučovat rodiče o výchově vlastních dětí?

Někteří lidé zastávají názor, že dítě je plně svobodná bytost, zcela si uvědomělá všech svých činů a důsledků. A ten zlý rodič ho omezuje, dělá si z něj majetek. Bůhví, co všechno…

Já chápu, že je dneska móda být aktivista i na to kolik sedíme na WC a jestli nepoškozujeme práva záchodové mísy, ale proč často o pseudopráva dětí brojí lidé, co je nemají a pojem rodičovská zodpovědnost jim nic neříká? :think:

Tak tohle jsem nějak nezaregistrovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.21 22:00

@Hlaholice To určitě. Ale já to mám asi z rodiny, proto mě překvapuje, že maminky nechají vybrat své malé děti léky z lékárny a když nic nechce, odejdou s prázdnou. Prostě bude čípek ukaž zadek. Naposled jsem měla rodiče a slečnu, která měla horečky ve 14 letech a chtěla sirup, tabletky paralenu nebo Ibalginu prý nespolkne ( ale měli recept na HA pro ni). Tak jí říkám, slečno jestli nechcete tabletku, tak dostanete čípek do zadku, protože sirupy jsou pro mimina. No a jak si vzala tablety.

• Citovat
  • Upravit
13518
12.8.21 22:08
@Anonymní píše:
@Hlaholice To určitě. Ale já to mám asi z rodiny, proto mě překvapuje, že maminky nechají vybrat své malé děti léky z lékárny a když nic nechce, odejdou s prázdnou. Prostě bude čípek ukaž zadek. Naposled jsem měla rodiče a slečnu, která měla horečky ve 14 letech a chtěla sirup, tabletky paralenu nebo Ibalginu prý nespolkne ( ale měli recept na HA pro ni). Tak jí říkám, slečno jestli nechcete tabletku, tak dostanete čípek do zadku, protože sirupy jsou pro mimina. No a jak si vzala tablety.

A jako měla jsi ze sebe lepší pocit? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
12.8.21 22:12
@Izumi Miyako píše:
V kostce: Mám doma malé autistické dítě s ADHD. K tomu moje rodina mi nebylo moc nápomocná a spíše, některé věci zhoršovala svých chováním. Přidej si k tomu, že věci říkám, tak jak je cítím bez cenzury… No a to spoustě lidem není po chuti.

V kostce: žila jsi s rodiči, maminka ti kupovala oblečení, řídila ti život, možná to dosud trvá, nevím. Děláš chybu, že se neléčíš.
A to nemluvím o těch tvých tykadlech, co jsi nosila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.21 22:28

@Magical-eyes Proč by holka, která je schopná spolknout tabletu HA, měla brát sirup pro 6-12 děti? Který mimochodem stojí 200kč a měla by ho tak na 2 dny, podle její váhy. Než tabletu Ibalginu 200, za 49 Kč. Když umí polykat HA umí i tablety ibalginu 200.

• Citovat
  • Upravit
3236
12.8.21 22:47
@Anonymní píše:

Tak pokud si dítě může diktovat, jestli léky ano nebo ne, tak je to samozřejmě špatně. Ale fakt nevidím problém v tom, aby si dítě vybralo mezi dvěma léky, které mají stejné účinky. Nebo mezi lekovou formou (pokud není vyloženě nějaký důvod pro volbu některé z nich). Nebo klidně i příchuť, pokud je na výběr. Nějak nepopírám, proč by to měl být problém.
A ohledně té čtrnáctileté slečny mi přijde, žes jí jen zbytečně buzerovala a ztrapňovala. Pokud se takhle chováš často, možná ty lidi radši odcházejí někam, kde pracuje někdo milý. A na ty léky nerezignují, jen je pořídí jinds.
Co beru svým dětem léky v sirupu nebo kapkách, tak tam, tuším, vždy bylo i dávkování pro starší děti a dospělé. Tak jestli to funguje, tak je to snad jedno. Maximálně se to rodičům prodraží, což tobě může být úplně u zadku, ty to neplatíš. A že zároveň brala antikoncepci a co jako? Ve 14 letech jí ji asi doktorka nenapsala jen tak. A ty pilulky jsou navíc obvykle dost malé oproti třeba Paralenu. I kdyby byla klidně dospělá, vedla bohatý sexuální život a brala antikoncepci, tak je to snad její věc, že chce tam, kde to jde, raději sirup nebo kapky než tabletu. Chovala by ses takhle i k dospělému člověku? Nebo zákaz si vybrat mají jen děti a u dospělého by to bylo v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí