Beze všeho
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A co si přivydělat vyzvedáváním dětí že školky? Nebo si najít jinou práci formou home office?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyřídit příspěvek na bydlení a koukni se, jestli nemáš v okolí kojenecký ústav. Většinou tam berou jako do jeslí děti samoživitelek, aby mohli chodit při rodičáku na brigády.
- Citovat
- Upravit
Určitě bys dosáhla na nějakou pomoc od státu, ale primárně by ti měl přispět otec dítěte. Proč platí tak směšné výživné? Myslím, že bys měla velkou šanci na zvýšení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaktože máš alimenty jen 500,–? Do dvou let věku dítěte máš nárok i na výživné na sebe! Jinak příspěvek na bydlení a hledat novou práci, bohužel nic moc jiného poradit nejde. Rodiče/přátelé by nepomohli (bydlení)?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč tak nízké alimenty? Máš nárok na výživné i na sebe. Navíc bys teda měla dosáhnout na příspěvek na bydlení a na děti, když máš takový přijem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
500, vyzivne?
Nebyli jste sezdane, tak ma platit aspon minimalni vyzivne ma dite ( tusim 2000 nebo 2500) a platit na tebe…Navic polovinu vybavicky a naklady na tehotenstvi…
- Citovat
- Upravit
Zkus požádat o pomoc nadací dobrý anděl, pokud je dcerka nemocná
Nám v těch těžkých chvílích taky pomohli
- Citovat
- Upravit
Prvotně rozhodně na otce dítěte. 500,– je fakt směšná částka, navíc do dvou let dítěte máš případně nárok i ty jako nesezdaná matka.
Pak příspěvek na bydlení, případně mimořádná okamžitá pomoc (obecní úřad myslím), než se ostatní vyřídí.
na Operatorzdomova vím, že před pár dny přibírali lidi - stačí ti internet, noťas a sluchátka, trasování covid. Mám ověřeno, že je to slušný zaměstnavatel, můžeš si nastavovat směny, platí včas, prostě v pohodě. Kdybys nemohla najít (mají web i FB), napiš mi klidně soukromou zprávu, přepošlu ti). Nebo aby pohlídaly maminky, babičky, kamarádky, abys mohla na brigádu a okouknout možnosti jesliček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co přídavky na dítě, moc to není ale lepší něco než nic
jinak jedině spolubydlení a navzájem hlídat děti aby jsi mohla na brigádu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty alimenty ti priklepl soud? 500,– je dost směšný a nějak se mi to nezdá, navíc máš nárok i na „alimenty“ pro sebe.
Příspěvek na bydlení, hmotná nouze, zkrátka si vše vyřídit, já nejsem zastáncem pobírání dávek, ale v tvém případě mi to přijde, že je vážně potřebuješ, přece nebudeš nechávat tak malé dítě někde v jeslích, zrovna takový věk, kdy se to dítě spoustu věcí učí a potřebuje mámu. Můj názor.
- Citovat
- Upravit
Máš podnájem na smlouvu? Pokud ano, pak máš nárok zažádat o Příspěvek na bydlení. Dále jak tu padlo, alimenty nejdou navýšit? Rozhodně chápu, že nedáš ani ne roční dítě a ještě po operaci srdce do jeslí, tyhle hraběcí rady mě vždy hýbnou žlučníkem
. Drž se. Co se týče věcí pro malou, hodně maminek po dětech daruje zdarma. Neboj se požádat o pomoc. Zkus se obrátit i tady http://www.klubsvobodnychmatek.cz/#…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, jdu jsi sem pro radu, pochopení a jestli se s tím už taky někdo setkal. Jsem samoživitelka s 10 měsíční dcerou. Dcera je po velké operaci srdíčka a já před dvěma měsíci, dostala vysněnou práci z domova. Všechno bylo super, ale po dvou měsících se to zvrtlo a nadřízený už pro mě neměl práci. Musel dlouhodobě odjet do zahraničí a já zůstala bez práce. Jsem na RD, který pobírám v té nejvyšší výši a plus mám alimenty ve výši 500,–. Nájem mám 9500 se vším všudy. Takže majitelce odevzdám celou mateřskou a nezbude mi nic
. Nemám teď na nic nárok a do práce mě nevezmou kvůli dceři, protože jsou tu fabriky pouze na 2-3 směny. Dostala jste se někdo tady z vás do takové situace a jak z toho ven?
Blbé komentáře si nechte. Předem vám všem děkuji za rady