Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě dítě není asocial, co mu k životu na měsíc postačí klacky v lese.
@mado píše:
To pětileté dítě se ti tam bude ukrutně nudit, jen s rodiči a neaktivním sourozencem.
Jestli ma deti jako ja, tak fakt nebude. Ja mam deti, ktere jsou nejstastnejsi celodenne venku a nic k tomu nepotrebuji, pokud je pobliz potok. Coz je v Norsku zarucene
.
@mado píše:
Proc hned asocial
?
@mado píše:
To pětileté dítě se ti tam bude ukrutně nudit, jen s rodiči a neaktivním sourozencem.
Takze rada k necemu, na co se nikdo neptal, o diteti, o kterym vis jen vek. Gratuluju k nejzbytecnejsimu komentu tehle diskuze ![]()
Btw, pokud te to uklidni, nudit se fakt nebude. Vzhledem k nasemu zivotnimu stylu chodi moje dite do skolky velmi, velmi sporadicky a jen kdyz chce, a se mnou a neaktivnim sourozencem travi vsechen cas. A jestli se nahodou nudit bude, aspon ma prostor vymyslet si sama zabavu, neni to nic spatnyho ![]()
Ahoj, my jezdime taky do hor na samotu v Rumunsku. Jidlo na 3 tydny se urcite naplanovat necha, ale asi bych nechtela byt tak dlouho bez cerstveho ovoce/zeleniny a aspon jednou bych manzela donutila dojet doplnit zasoby. Urcite si napis jidelnicek na kazdy den a k tomu priblizne mnozstvi surovin. My teda nejezdime do uplne pustiny a vzdycky od „domorodcu“ dostaneme nejake cerstve ovoce/zeleninu ze zahradky a ovci syr vymenou za pivo. Chleba sama nepecu, chci si na dovolene taky odpocinout a ne stat cely den u plotny. Snida se vetsinou porrige ( vlocky, suseny mliko, rozinky, orechy), vejce na 100 zpusobu a celozrny toasty - maji je v DM a vydrzi urcite 4 tydny, nebo „puliska“ - rumunska kukuricna kase podobna polente. Maso vozim zamrazene ve chladicim boxu s autozasuvkou. Varime ze zakladnich surovin - brambory, cibule, mrkev, houby se nasbiraji v lese. Mleko susene, testoviny na 100 zpusobu ( pesto, bolonska, se spekem a cesnekem), na mlsani delam detem obcas puding nebo palacinky.
@mado píše:
Proč hned asocial? Co pětileté dítě tak nutně potřebuje k životu, že mu to nedokáži poskytnout rodiče a příroda? ![]()
@mado píše:
Proč by se mělo nudit? Jen s rodiči a neaktivním sourozencem? A s kým jiným by asi mělo to dítě trávit dovolenou?
@arinecka píše:
Proč by se mělo nudit? Jen s rodiči a neaktivním sourozencem? A s kým jiným by asi mělo to dítě trávit dovolenou?
spíš jde o to, že na většině „obvyklých“ dovolených má to starší dítě možnost potkat nějakého vrstevníka nebo navštívit nějakou atrakci, minimálně hřiště…Tady bude 4 týdny opravdu jen s rodiči a miminem na odlehlé samotě
Mám děti 4,5 roku od sebe a je fakt, že po těch prvních prázdninách, kdy malému byl půl rok, se starší vyloženě těšila do školky a to jsem se fakt snažila, aby měla nějaký program.. Ale chápu, že každé dítě je jiné
@Latty jezis podle příspěvků jsi tady urejpana hlavně ty, nic to není dobrý
Zakladatelka to trochu nezvládla, asi se chtěla pochlubit jak jezdí do Estonska a Norska, ale nakonec tady jen čteme že vlastně nezvládne ani uvarit.
A psát že je low waste a pak čtu o dovozu jídla? Myslím že jen kecá.
a hraje si na zajímavou.
@Lutern píše:
Zakladatelka to trochu nezvládla, asi se chtěla pochlubit jak jezdí do Estonska a Norska, ale nakonec tady jen čteme že vlastně nezvládne ani uvarit.A psát že je low waste a pak čtu o dovozu jídla? Myslím že jen kecá.a hraje si na zajímavou.
Ten low weste vysvětlila. Stejně tak to vaření. Jen by některé závistivé uživatelky musely umět číst vše a následně ten text pochopit ![]()
@Lutern píše:
Zakladatelka to trochu nezvládla, asi se chtěla pochlubit jak jezdí do Estonska a Norska, ale nakonec tady jen čteme že vlastně nezvládne ani uvarit.A psát že je low waste a pak čtu o dovozu jídla? Myslím že jen kecá.a hraje si na zajímavou.
Ja se nicim chlubit nemusela. Kdyby tu nebyly urejpany zensky ktery nedokazou odpovedet na jasne polozeny dotaz tak bych ani nic o nasem zivotnim stylu nepsala. Do Estonska nejezdime, tam bydlime. Low waste na rozvoz jde v pohode se zalohovanymi vratnymi obaly a mekac si fakt neobjednavam. A uvarit samozrejme umim, ale radeji se venuju podnikani a tomu abych zabavila me deti ktere se, jak to tu ctu, se mnou bez skolky musi pekelne nudit ![]()
@Lutern a mimochodem, co mi neni dobry? Rejpani do me a meho zivotniho stylu? Na vsechny rady a tipy jsem odpovedela a podekovala. A ze si dovolim reagovat na lidi jako ty, co maji potrebu komentovat vsechno o cem vi kulovy? To snad jeste muzu…
@ivašot. Presne, kazde dite je jine. Dceru netahame kam se nam zachce, je rovnocennym clenem rodiny a kdyby nechtela, jeli bychom nekam jinam
Deti na hristi si nevsima, ma par svych pratel doma a to ji staci, vytvari hluboke a pevne vazby. Navic diky modernim technologiim je s nimi denne v kontaktu, volaji si, hraji si pres videohovor, babicky ctou pohadky pred spanim, ma online kurzy treba baletu, lega nebo art and crafts… To ze budeme mesic v pustine neznamena ze bude mesic sedet na gauci a koukat na nas.
Proč by se mělo nudit?
tvé dítě se neumí zabavit přírodě?