Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pes mi pozvracel ručně dělanou péřovou peřinu.. dala jsem do čistírny. Tam vytáhly špatné peří (většinu), vyměnili za nové a dali i novou kapnu.
Péřových polštářů jsem se zbavila, podle mě zbytečná komplikace při údržbě a žádný benefit. Ale máme hodně péřových bund a ty normálně peru v pračce a suším v sušičce - je dobré dát tam míčky, které to peří během sušení rozbouchají. Ale látka bundy a sypek je něco jiného, tak nevím.
Malá si několikrát pozvracela péřovou zavinovačku i později peřinku.
Hodila jsem to vždy do pračky. Až bude z peří prášek nechám vyměnit… Nebo koupím novou… Ty malé věci jsou v pohodě. Horší jsou velké peřiny.
Už dlouho nepoužíváme péřové polštáře.
Jednak se špatně čistí a také u choulostivějších lidí nemusí dělat spaní na peří zdravotně dobře.
Maminka to myslela dobře, ale být Tebou vrátila bych se k dutému vláknu.
@Pudloslava píše:
Péřových polštářů jsem se zbavila, podle mě zbytečná komplikace při údržbě a žádný benefit. Ale máme hodně péřových bund a ty normálně peru v pračce a suším v sušičce - je dobré dát tam míčky, které to peří během sušení rozbouchají. Ale látka bundy a sypek je něco jiného, tak nevím.
Taky bych to zkusila se susickou. Ale odešla mi a teď mam jiné priority.
@Dlouhá punčoška píše:
Už dlouho nepoužíváme péřové polštáře.
Jednak se špatně čistí a také u choulostivějších lidí nemusí dělat spaní na peří zdravotně dobře.
Maminka to myslela dobře, ale být Tebou vrátila bych se k dutému vláknu.
Mě se na tom peří spi lépe. Alergii na peří nemam. A roztoči jsou stejně vsude. Mě jde jen o to, jak se to vlastně v te čistírna čistí. No co, zítra se tam domluvim.
Mamka tu možná brzo nebude a je to proste nostalgie:)
@Tuhy_LU píše:
Taky bych to zkusila se susickou. Ale odešla mi a teď mam jiné priority.
no a kámoška nemá? v takovém případě bych se klidně někde vnutila. Když mi odešla pračka a manžel vybíral novou s pomalou důkladností, dělala jsem si seznam kámošek, které budu s prádlem objíždět.
Dostala jsem od mámy dva péřové polštáře. Fungl nové v kvalitní sypkovine. Malá mi oba vydatně poblinkala. I když jsem okamzite svlekala potah, tak na sypku už to bylo promáčené.
Myslela jsem, ze čistírna peří mi to nějak vyčistí, ale asi by to znamenalo nový sypek. Myslím, ze Peru uvnitř bude ok.
Opravdu to jinak nejde? Polštáře mam 2-3 měsíce. Doteď jsme měli z duteho vlákna, rak nemam zkusenosti.