Bezmoc v práci
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Janli píše:
@ZvědaváTerr @Trojlístek jo, dělá se to. Už jsem se s tím setkala taky, teda ale jen tam, kde se přiznává minimální mzda a zbytek jde na ruku…
Zakladatelko, nebude to ten problém?
Tak tam to samozřejmě jde, protože se prostě vypocte cista a pak se to z cernych doplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
@Janli já bohužel taky a ne zrovna málotím, ze mám už jakési zkušenosti, tak by mi zablikala červená kontrolka.
Zakladatelka má svou první zkušenost a pravděpodobně se z ní poučí. Bohužel s tím neudělá nic, pokud u toho nebyl svědek, který by byl ochotný dosvědčit její tvrzení, když by to chtěla řešit. Že je těhotná je věc druhá. Taková souhra okolností.
I kdyby u toho svedek byl, tak mzdu mela uvedenou ve smlouvě a tu dobrovolně podepsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina2017 píše:
A proč si to hned nerozporovala i podpisu smlouvy?
Já myslím, ze se ozvala. Jenže je v situaci, kdy jaksi nemá moc na výběr, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To už je několikátá diskuze poslední dobou, co ženská otěhotněla po výměně práce nebo po nástupu do nové práce
Před tím to nějakou dobu nešlo.
Pokud není vážný problém, většinou funguje to, že se vyčistí hlava a myšlenky se odpoutají jinam. Doporučuje se život uspořádat tak, aby dítě bylo spíš překážkou.
Jediné, co nechápu, proč neposunout snažení až na dobu po zkušební době nebo aby vycházela PPM atd.
Zrovna včera tu jedna řešila, že jí chybí 20 dní do nároku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V této situaci jsem poprvé a ozvala jsem se hned. Určitě to tak nenechám a budu ho každý den urgovat. Neumím si představit, že bych se teď šla hlásit na ÚP. Prostě jsem se hezký nachytala a bohužel si to vyzobu do posledního drobku.
Zítra ještě zkusím zavolat účetní a uvidím, jestli s ním nehne ona.
Ano, já vím, že si nemáme co vyčítat, ale o miminku jsem se dozvěděla, když jsem měla podepsanou výpověď. A ano, tajim to, ale je to asi pochopitelně a logické, když jsem b začátku těhotenství. Po tolika letech se k tomu stavím s velkou pokorou a respektem. Bývalému zaměstnavateli bych to řekla hned a s radostí, protože jsem se netajila tím, že se snažíme založit rodinu. A teď jsem si vzpomněla, že i nynější zaměstnavatel se mě ptal na děti a já jsem mu řekla, že jsou v plánu a můžou přijít kdykoliv. S tímhle mě přijal.
Prostě a jednoduše mi jde o to, že celý svůj dosavadní život pracují, na nemocenské jsem nikdy nebyla a teď jsem dopadla takhle. Možná za to můžou i hormony, ale cítím se hrozně podvedená. Snažím se být spravedlivý člověk, tak možná proto mi to hlava nebere, ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nickjmeno píše:Řekne mu to po třech měsících. Zákon neříká, kdy oznámit těhotenství! Jaký podraz?! Podraz dělá šéf. I ústní dohoda je dohoda! Akorát z ní dělá volá.
Když ptáčka lapají… to co si slibujete je jedna věc, to co podepíšeš ve smlouvě věc druhá, s tim už nic neuděláš
Ve finále máš v plánu novýmu zaměstnavateli zatajovat těhotenství - to je taky pěknej podraz - takže si vlastně nemáte co vyčítat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SábaW píše: Řekne mu to po třech měsících. Zákon neříká, kdy oznámit těhotenství! Jaký podraz?! Podraz dělá šéf. I ústní dohoda je dohoda! Akorát z ní dělá volá.
No, peníze ma takové, o jakych se bavili, mzda se vzdy udava v hrubem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, peníze ma takové, o jakych se bavili, mzda se vzdy udava v hrubem.
Akorát takový detail… Jak píše zakladatelka, bavili se, ale v čistém! To je docela rozdíl. Ona ho na to upozornila. On nehrál čistou hru už na pohovoru. Už na pohovoru věděl, že ji slíbené může nedá. Potřeboval jen rychle najít na místo člověka.
Zakladatelka si to také mohla lépe ohlídat před podáním vypovedi…Drahá, ale dobrá zkušenost!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SábaW Nemuzes se bavit v cistem, protože nevis, co kdo bude a nebude uplatnovat, to je proste nesmysl. Jediné, kde se muzes bavit o cistem, je nacerno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SábaW píše:
Akorát takový detail… Jak píše zakladatelka, bavili se, ale v čistém! To je docela rozdíl. Ona ho na to upozornila. On nehrál čistou hru už na pohovoru. Už na pohovoru věděl, že ji slíbené může nedá. Potřeboval jen rychle najít na místo člověka.
Zakladatelka si to také mohla lépe ohlídat před podáním vypovedi…Drahá, ale dobrá zkušenost!
Slibovat mzdu v cistem je nesmysl, To by se taky mohl rozcilovat nekdo, komu se ze mzdy strhava exekuce, ze nedostava tolik, kolik mel slibeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Slibovat mzdu v cistem je nesmysl, To by se taky mohl rozcilovat nekdo, komu se ze mzdy strhava exekuce, ze nedostava tolik, kolik mel slibeno.
To vůbec nerozporuji. Jde o úmyslné klamání ze strany šéfa… Pokud se tak chová u pohovoru, troufnu si říct, že toto je ve firmě jen špička ledovce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SábaW píše: Řekne mu to po třech měsících. Zákon neříká, kdy oznámit těhotenství! Jaký podraz?! Podraz dělá šéf. I ústní dohoda je dohoda! Akorát z ní dělá volá.
Nepíšu, že je to porušení zákona, ale nastoupit do práce, kde celou zkušební dobu zatajim těhotenství a pak jim uteču na nemocenskou, hned potom na mateřskou s tim, že mi musí držet místo není úplně vrchol slušnýho jednání, takže jak říkám - nemají si navzájem co vyčítat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit