Běžný rodinný týden

Anonymní
31.10.23 12:43

Běžný rodinný týden

Ahojky,
zajímalo by mě, jak vypadá váš běžný rodinný týden (i s víkendem), pokud máte dětičky už ve školce, škole. Jde mi o rozložení trávení času jako rodina, s manželem sami, každý úplně sám, na úklid, úkoly dětí, vyzvedávání, koníčky, návštěvy…a jak ten čas trávíte a jak často se navštěvujete s rodinou, přáteli.. Přemýšlím, co bych u nás chtěla změnit, nastavit líp. Děkuju :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10760
31.10.23 13:02

Děti jsou každý den do 16:00 hod. pryč (družina, kroužky), pak jsou buď doma, nebo u nějakých kamarádů, nebo jejich kamarádi u nás, nebo jsme společně u rodiny, nebo kamarádů. O víkendu všude možně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 13:09

@Bytsamsebou Děkuju. Spíš mě zajímá, jak se vám povedlo skloubit čas rodina všichni spolu, čas na vztah sami spolu, čas každý sám pokud máte nějaké vlastní zájmy, čas pro návštěvy, čas na úklid apod. Třeba to není vaše téma :andel:

• Citovat
  • Upravit
5657
31.10.23 13:11

Ja chodim do prace na 7, chlap jezdi na osm-devet, takze vozi decko do skolky. Cestou z prace kolem 15:30 vyzvedavam ze skolky, skoro vzdycky to vyjde tak, ze nez syna oblecu, vytridim spinave veci, pokecam s ucitelkou, tak uz skonci i pritel a vyzvedne nas autem. Doma pak travime cas spolecne tak, ze si hrajeme se synem, u toho si povidame, co bylo v praci. Kolem 17-17:30 chodim delat veceri, vetsinou mi chce syn asistovat. Po veceri nebo behem ni tak 2×-3× v tydnu volame babickam na FaceTime nebo Whatsapp, aby videly maleho, povykladame si novinky. Kolem 19. hod syna pritel koupe, kolem 20. hod uspava. Ja mam mezitim cas dat do pucu byt, naskladat nadobi do mycky, skocit si v klidu do sprchy a podobne. Uspavani nekdy trva i hodku, zalezi na tom, jak moc decko protestuje. Kdyz usne, pustime si nejaky serial a kolem 23. hod jdeme spat. No a zacina to pak zase nanovo :lol:. K rodine jezdime o vikendech, snazime se alespon 1× v mesici, u tchyne obcas i prespime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
31.10.23 13:13

Mam to uplne jak @Bytsamsebou, navecer se bud sejdem doma vsichni, nekdy ne… zalezi, zda mam naladu jit si zasportovat/na pivko ci ne… pratele a rodinu navstevujeme jak se naskytne prilezitost, neni nic pravidelneho, to by me zabilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
31.10.23 13:13

My se vidíme všichni doma odpoledne, deti jsou doma nebo u kamarádů, nebo kamarádi u nás. My sami spolu třeba o víkendu, když jsou deti u babiček. Jinak třeba úklid dělá každý něco, a o víkendu jsme tak různě, výlety, návštěvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
31.10.23 13:18

U nás je to jedno velký PSYCHO!!! Ale pokud je den, kdy není, nudím se..

:mrgreen: Každý den je jiný. Chodíme do práce, ale máme i podnikání, takže jsou dny, kdy se s manželem vidíme jen 10 min, nebo makame spolu a dítě hlídají babičky. Oba máme práci docela flexibilní, takže občas si prehodime pracovní dobu a vyrizujeme podnikání, když je dítě ve skolce.

Abychom spolu trávili čas jako rodina/manželé, na tvrďáka objednávám prodloužené víkendy, dovolené, koncerty… to si vždy naplno uzijeme a ostatní se muže po*rat. Často zveme návštěvy k nám na chatu - grilujeme a tak..

O dítě se starám především já (s diagnozou), ale manžel mě jinak umí skvěle zastoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10760
31.10.23 13:20
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Děkuju. Spíš mě zajímá, jak se vám povedlo skloubit čas rodina všichni spolu, čas na vztah sami spolu, čas každý sám pokud máte nějaké vlastní zájmy, čas pro návštěvy, čas na úklid apod. Třeba to není vaše téma :andel:

Tak to je pokaždé jiné, protože já dělám dvanáctky nepravidelně, ale času mám dost. Takže když jsem doma, tak do 16:00 hod. mám čas pro sebe a je jen na mě, jak ho využiju. Chlap je každý den v práci. Uklízíme všichni průběžně :nevim:. Když jsem doma, není problém vařit a u toho zapnout pračku, sušičku, myčku a ještě u toho žehlit a poslouchat hudbu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
31.10.23 13:30

Ja delam prevazne z domova, deti chodi domu kolem 15, kdy ja koncim. Behem cca 2 hodin pofackuji domacnost, uvarim vecu, nazenu deti na krouzky, pak ukoly atd., takze kdyz prijde manzel kolem 18 z prace, mame uz na sebe relativni klid. Cca 1× tydne si na stridacku jdeme po svych aktivitach (beh, kolo, pratele), ale vetsinou 2-3 vecery mame pro sebe, blbneme s detmi nebo si neco zahrajeme, cteme si atd. Deti chodi do postele nejpozdeji ve 21,takze pokud je chut a sila, pak na sebe mame jeste cas nez jdeme spat. Vikendy tak ruzne, vetsinou 2-3 z mesice jako rodina, vylety, chata atd., jeden si kradu na svuj konicek a jeden manzel na svuj. Spolecny vikend si ukradneme tak max. 3× do roka, kdyz pohlidaji babicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
31.10.23 13:33

Manžel dělá krátký dlouhý týden, 12 ti hodinové služby, víkendy svátky.
Já mám flexibilní pracovní dobu, ale hodně meetingů mám dopoledne ( dneska tu budu trčet do šesti určitě).
Dva dny v týdnu mám HO.Syn má deset, takže ze školy a na kroužky už jezdí sám ( velká časová úleva)… Že školy chodí jak kdy +/- půl čtvrtá čtvrtá, po cestě si koupí pečivo na svačinu. V týdnu toho moc nestihnu, tak vyprat a posbírat prádlo, nakupovat většinou chodí manžel, tak jednou týdně.
Nějak to nehrotim, když je čas něco podnikáme, většinou společně sportujeme. Víkend máme společný jako rodina, 1× za čtrnáct dnů a podle nálady vymyslíme nějakou aktivitu…
Když chce jít nejde s klukama manžel, nebo já, tak se prostě domluvíme… žádný rozpis, kdy co kdo nemáme…
Nemáme hlídání, takže jsme se naučili relaxovat za pochodu… když už jeden vidí, že ten druhý potřebuje čas pro sebe, tak se o to volno pro druhého postará. Tak přirozeně…

• Citovat
  • Upravit
1239
31.10.23 13:41

Já mám už doma středoškoláky, jako rodina společně snídáme, vezeme děti do školy a pak už každý po svém, děti si za svými zájmy nebo domů dojedou samy. Jedno odpoledne v týdnu (všední den) patří jen nám s manželem, vymýšlíme všechno možné od procházky v parku, jízdy na inlinech po kino, divadlo, restauraci, tenis, prostě něco jako rande :-) Moc nám to ve vztahu prospívá. Jedno odpoledne v týdnu mám svůj sport a jedno má svůj sport muž, stíháme při tom i logistiku odvozu dětí z jejich sportu domů.
Doma se potkáváme až v 19 hod. či později, úkoly už žádné neřešíme (ale to tak od 2. trídy). Večeři společnou nemáme, nebo někdy jen my dva dospělí, děti si večeři udělají, syn třeba i tři večeře :-) Občas kouknem na něco v telce nebo Netflixu. Před spaním hodím nádobí do myčky, na noc pouštím. Občas stihnu i vyprat prádlo a přendat do sušičky, byldlíme v domě, nikoho nerušíme. Nežehlím, jen skládám, takže během večera se to krásně stihne.

O víkendu není společná snídaně, jen my dva dospělí, puberťáci vyspávají. Oběd se snažíme dělat společný, ale až tak cca ve 14 hod. Úklid často dopoledne nebo prostě, jak to vyjde. Nějakou činnost zadáme dětem, kdy ji splní, je na nich. Děti si jdou po své zábavě, my buď pracujeme nebo jedeme na výlet, procházku, zábavu. Večeře někdy společné, někdy ne. Někdy návštěva známých.

Teď je to úplná pohoda. Když byly děti malé, lítali jsme jako hadr na holi, školka, kroužky, nemoci (to bylo tehdy časté téma), na společné aktivity jen my dva nebyl čas a bylo to znát. O víkendech často aktivity s dětmi, zdá se, že se čas opravdu podřizoval dětem. Neměli jsme hlídání. Taky je fakt, že jsme byli dost unavení, ještěže jsou už větší. Co bych tehdy změnila, byl ten společný čas s mužem, udělala bych všechno proto, aby to bylo jako teď, kdy máme to svoje volné randící odpoledne i za cenu placeného hlídání. Protože tahle doba je nejvíc náchylná na vyhoření ze stereotypu, malé děti a samé povinnosti. Jakmile odrostou, je to pohoda :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
31.10.23 13:44

U nas je rozdíl v tom, jeslti manžel je doma nebo na služebce. Je to tak půl na půl časově. Před třetí posbiram mladší děti v institucích, starší dojde po třetí sám. Pokud je manžel pryč, tak chodíme na hřiště, na zahradu, ke kamarádům nebo oni k nám, něco kutime doma… pak úkoly, večeře, vana, chystani věci na ráno a spát. Pokud je manžel doma, tak si děti různě dělíme, každý něco s někým podnikne, i kdyby jen procházku nebo hraní karet, děcka mají ten čas samy s rodičem hrozně rádi. O víkendech děláme něco všichni společně, případně jeden je s dětmi a druhej má nějakou svoji akci. Stejně tak cca 2× týdně jde jeden ven a druhej je s detma. My dva sami spolu zajdeme občas do kina, aspoň jednou za rok na víkend, teď plánujeme 5 dní na lyžích. To záleží na ochotě hlídacích babiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
31.10.23 14:02

Teď na podzim děti po 16 hod oběd doma, kroužky ma jeden ve škole a skolkova v mě pracov době ji tam zavedu když jsem na HO. Děti už ven nechtějí (ukoly, tablet (bohuzel ))a návštěvy s kamarády zatím máme opravdu výjimečně a to spíš v pátek kdy už vím, že bude klid. Přiznám se, že bych v týdnu tu ani nechtěla kamarády děti… stačí nám ti naši dva natož ještě korigovat a usmernovat cizí děti. Někdy chodíme ještě do knihovny po té 16 hod, případně akce ve škole…já chodím jednou týdně večer cvicit, muž také, a když jedu do práce to dojedu až skoro v 18 hod že se stavím po obchodech a tak…někdy pivo s praci. Víkendy úklid, vaření, vylet, návštěva rodiny ale to je na celý víkend. Bydlí daleko :( přála bych si aby byli blíž a mohli se vídat kdykoli je chuť:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
31.10.23 14:09
@Anonymní píše:
@Bytsamsebou Děkuju. Spíš mě zajímá, jak se vám povedlo skloubit čas rodina všichni spolu, čas na vztah sami spolu, čas každý sám pokud máte nějaké vlastní zájmy, čas pro návštěvy, čas na úklid apod. Třeba to není vaše téma :andel:

Tak u nás takto. Přes týden je to fičák. 2 děti, 3. třída. Absolutně NIC nestíhám. S dětmi přijíždíme domů v 15.30, to už mám za sebou nákup. Pak je hned „Mami, máme hlad“. Takže rychle vyložit nákup, svačina. Pak úkoly, kdy jedno dítě potřebuje asistenci. Až poté mají kluci kroužky (sporty), kam je vezu. Mezitím přijedu na hodinu domů, ale tak stihnu dát prádlo do sušičky, předchystat večeři, odpovědět na nějaké maily do práce. Vyzvednout děti. Pak je zase „Mami, máme hlad.“ Večeře. Úklid po večeři. Kočka má hlad. Manžel přichází z práce a má hlad. Úklid kuchyně. Vyložit sušičku. Děti nahnat do sprchy. Zuby zkontrolovat, dočistit. Číst pohádku/ knihu. Děti usínají. Něco musím dodělat do práce. Je 11, jdu spát. Jako nechápu, jak ostatní ženy stíhají třeba hloubkový úklid. Čas na to vidím jen o víkendu, ale to se mi fakt nechce a chceme být třeba venku nebo jedeme navštívit prarodiče. Neustále si připadám jako křeček v kolečku. A to jezdím z práce domů relativně brzo. Zakladatelko, nečetla jsem všechny příspěvky, ale jestli víš, jak na to, návrhy sem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10760
31.10.23 14:12
@samantafox píše:
Tak u nás takto. Přes týden je to fičák. 2 děti, 3. třída. Absolutně NIC nestíhám. S dětmi přijíždíme domů v 15.30, to už mám za sebou nákup. Pak je hned „Mami, máme hlad“. Takže rychle vyložit nákup, svačina. Pak úkoly, kdy jedno dítě potřebuje asistenci. Až poté mají kluci kroužky (sporty), kam je vezu. Mezitím přijedu na hodinu domů, ale tak stihnu dát prádlo do sušičky, předchystat večeři, odpovědět na nějaké maily do práce. Vyzvednout děti. Pak je zase „Mami, máme hlad.“ Večeře. Úklid po večeři. Kočka má hlad. Manžel přichází z práce a má hlad. Úklid kuchyně. Vyložit sušičku. Děti nahnat do sprchy. Zuby zkontrolovat, dočistit. Číst pohádku/ knihu. Děti usínají. Něco musím dodělat do práce. Je 11, jdu spát. Jako nechápu, jak ostatní ženy stíhají třeba hloubkový úklid. Čas na to vidím jen o víkendu, ale to se mi fakt nechce a chceme být třeba venku nebo jedeme navštívit prarodiče. Neustále si připadám jako křeček v kolečku. A to jezdím z práce domů relativně brzo. Zakladatelko, nečetla jsem všechny příspěvky, ale jestli víš, jak na to, návrhy sem!

1. Na domácnost a děti mají i chlapa
2. Pokud máš dvanáctky denní, noční - stíháš všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová