Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Navíc je srandovní, že tu jsou diskuze, kde lidé bydlí v nájmu, kde jsou za to naprosto pranýřovaní. Doporučuje se, aby chlap si našel nejlépe dvě práce, žena ještě brigádu. A teď zase diskuze, že chlap by měl dělat 7 hodin a být v klidu v nájmu. Jo, kdyby byl svět tak černobílý…
@Barbucha3 píše:
A co ti je do toho? Jim to vyhovuje. Tak je nech. Někdo by zase na tvé uspořádání mohl říct, že tvůj chlap je nemakačenko a nedokáže ani vydělat na byt a ty chudinka musíš být v nájmu. A přitom nikdo o vás nic neví, jak vám to vyhovuje, jaké to u vás je. Ty o nich taky nic nevíš, tak proč do ní reješ.? Tvůj život je jiný.
Jak by tohle mohlo někomu vyhovovat? Spíš se nad tím pořádně nezamyslela a bojí se bouchbout do stolu. Za pár let si budou akorát ten dům rozdělovat v majetkovém vypořádání…
@Cullenova píše:
Vykaslu. Jo!
Uděláš nejlíp. Kdyby tu napsala, jak nemají a jak strádají, tak budeš první křičet ať se chlap postará. A kouká jít hákovat. Meleš nesmysly…
Každý by radši byl se svými dětmi a rodinou než trávil hodiny v práci, nejhůře dny.
Tyhle vykřikovatelky názorů, jako seš ty miluju.
Buď rada, ze te ten tvůj poslouchá…a Čaudy!
@kocourGarfield píše:
@Cullenova protože ru hypotéku nemají do smrti? Protože to plánovali jinak, protože zdražení a hozeni vidlí do toho, protože hypo mají za 10 let splaceno a pak budou mít vlastní nemovitost. Těch možností je přeci spousta.
Můj chlap třeba taky maká dvanáctky PO-PÁ, 7-19:00 hod. a díky němu budeme mít hypotéku ve 40ti splacenou. Finančně jsme na tom hodně dobře. Pracuje vedle našeho baráku, když je třeba, odskočí si kamkoliv ho pošlu
.
@Cullenova píše:
Protoze ma male dite a umi si to zaridit. Radeji si tu pulhodinu naddela vecer u televize nez byt zavreny na kanclu. A pokud je Bylincin manzel IT, z domu pracovat urcite muze. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda vymluvy. Easy.
A to si ten HO u většiny lidí představuješ jak??? Můj HO znamená, že se stejně věnují práci a nemám čas ani na manžela ani na syna… takže je jedno, jestli jsem v práci jako v kanceláři, nebo sedím doma zahloubana do práce…
Já jsem hrozně zvědavá, jak budeš vaší situaci řešit odchodem do důchodu, když zjistíš, že důchod rozhodně nepokrývá komerční nájemné…pochybuju, že za to co tu prezentujes, za pracovní vytížení manželka bere aspoň průměrnou mzdu ČR…
Takže se tu přestaň navážet do ostatních…
@Cullenova píše:
Proc reju? Protoze nechapu, proc si lidi berou hypoteku na ukor deti a vlastni rodiny. To je cele. Ale odpoved tu jeste neprisla. Jen tu byl x-krat vypsany harmonogram dne jejiho muze.
Jak na úkor rodiny, vždyť tu hypotéku se berou proto aby měli kde s dětmi bydlet. Podnájem snad taky stojí peníze. Tak v čem je rozdíl platit hypotéku, nebo někomu nájem?
@Cullenova píše:
Protoze ma male dite a umi si to zaridit. Radeji si tu pulhodinu naddela vecer u televize nez byt zavreny na kanclu. A pokud je Bylincin manzel IT, z domu pracovat urcite muze. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda vymluvy. Easy.
Bylinčin manžel je sice IT, ale ne nějaký vývojář, co by do práce nemusel, jak je týden dlouhý, ale CTO? Víš vůbec, jak vypadá den takového člověka? Oni klienti fakt nejsou zvědaví na to, aby při dohadování kontraktů mu za zády křičelo dítě, že má žízeň. Bylinky manžel se asi nedře kvůli tomu, že by neměli na hypotéku a honili každou korunu, ale protože má náročnou, odpovědnou pozici.
@Anais Brno Ano, i HO může být jiný, jinak rozložený. Můj muž pokud má poradu, což je 3× denně, tak u toho nepoběží dělat pití, do školky, utírat zadek. Při telefonech nebude mít řvoucí dítě za zadkem, pískat na psa, vyklízet myčku, atd…A pokud něco je k řešení, tak to většinou je teď hned.
Já naopak mám možnost při HO pracovat s dítětem za zadkem, můžu jí dělat část klidně v noci (a roky jsem jí dělala). Zase neovlivním, pokud něco hoří, tak to hoří a musím to udělat i kdybych u toho měla sedět 24 hodin v kuse (pevné termíny), zase většinou nevadí, když u porady přebaluji dítě, jdu udělat pití a mládě si občas s někým popovídá a u obouvání botiček ve školce s klidem můžu řešit.
Každý HO je jiné.
@Sisika9 píše:
Jak by tohle mohlo někomu vyhovovat? Spíš se nad tím pořádně nezamyslela a bojí se bouchbout do stolu. Za pár let si budou akorát ten dům rozdělovat v majetkovém vypořádání…
A vždyť za rok, dva, pět, můžou být úplně jinde. Mohou mít vyděláno a chlap bude doma už pořád. Deleguje firmu na někoho jiného a ho bude si to řídit z dálky. Budou mít splacenou hypo a pořídí si letí dům v Karibiku. Nebo ne. Nebo se rozvedou ty, co jsou doma spolu půl dne.. Vždyť každý máme jiný život, jiné možnosti, každému vyhovuje něco jiného. Nelze paušalizovat a nelze říct, že jen jeden styl života je správný.
@Nelel12 píše:
Uděláš nejlíp. Kdyby tu napsala, jak nemají a jak strádají, tak budeš první křičet ať se chlap postará. A kouká jít hákovat. Meleš nesmysly…Každý by radši byl se svými dětmi a rodinou než trávil hodiny v práci, nejhůře dny.
Tyhle vykřikovatelky názorů, jako seš ty miluju.
Buď rada, ze te ten tvůj poslouchá…a Čaudy!
Asi tak nějak.
Tak si vsichni vemte hypoteky, kdyz na ne nemate a pak tu brecte, jak musi chlap delat od nevidim do nevidim a jste na vsechno samy. Hrdinky
![]()
@Barbucha3 píše:
A vždyť za rok, dva, pět, můžou být úplně jinde. Mohou mít vyděláno a chlap bude doma už pořád. Deleguje firmu na někoho jiného a ho bude si to řídit z dálky. Budou mít splacenou hypo a pořídí si letí dům v Karibiku. Nebo ne. Nebo se rozvedou ty, co jsou doma spolu půl dne.. Vždyť každý máme jiný život, jiné možnosti, každému vyhovuje něco jiného. Nelze paušalizovat a nelze říct, že jen jeden styl života je správný.
Prosímtě, už si někdy zažila, že někdo kdo úplně ignoruje svoje děti se o ně z ničeho nic začne zajímat? ![]()
@Cullenova píše:
Tak si vsichni vemte hypoteky, kdyz na ne nemate a pak tu brecte, jak musi chlap delat od nevidim do nevidim a jste na vsechno samy. Hrdinky![]()
![]()
Ona ale nebrečela. Pochop, že ne každý chce žít jako ty. A že není jediná správná cesta.
@Sisika9 píše:
Prosímtě, už si někdy zažila, že někdo kdo úplně ignoruje svoje děti se o ně z ničeho nic začne zajímat?
Domýšlíš si. Nic o něm a jich celkově nevíš. ![]()
@Barbucha3 píše:
Ona ale nebrečela. Pochop, že ne každý chce žít jako ty. A že není jediná správná cesta.
Ano. Ale nic neopravnuje k tomu, aby se chlap nezajimal o dite. Udelal si ho stejne jako ona.