Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prodávám a nakupuju tam už dloouho, kartu tam mám a věřím, že je to bezpečná platforma
Jsem tam už nevím jak dlouho a je to v pohodě
peníze jsem jak přijímala, tak i utracela a vždy vše v pořádku. S Temu bych to zrovna moc nesrovnavala, to je platforma trochu jiného raženi ![]()
Ja vinted penezenku nemam, kdyz neco kupuji, tak musim zadat vsechno z karty. Samozrejme neklikam na zadne odkazy a podobne.
Jo, jedná se o poměrně bezpečnou platformu, pokud jedeš přes ofiko tlačítka, vše vícekrát ověřuješ, za mne OK i jako za člověka „z oboru“.. mají to slušně promyšlené a je tam vícestupňová ochrana včetně vrácení peněz/reklamací…
Nikdy jsem nemela problem, kartu tam ulozenou nemam, vetsinou si vytvarim jednorazovou kartu a na uctu, ze ktereho platim, vetsinou nemam desetitisice.
@Wani Ja platim pres moji hlavni kartu, tak mam trochu strach jestli se nemuze neco stat.
Tak založit virtuální kartu, nebo mít stále vypnuté platby na internetu a před objednávkou povolit nutnou částku
Taky používám, ale převážně neplatím z karty, ale využívám peníze z prodejů, které si nepřevádím.
Mám na veškeré nakupování přes internet na kartu jiné konto, kam si pošlu vždy jen pár tisíc a až se blížím nule, pošlu další.
Ale melo by to byt bezpecny i kdyz nakupuji pres hlavni kartu, ne? Nebo mozna radeji poridim jinou, clovek nikdy nevi.
Mám na vše hlavní kartu a nikdy žádný problém. Na vše je totiž potřeba potvrzení ještě mobilem (obličej, boční tlačítko 2×, nebo přímo potvrzení v KB klíči) a to i když jsem teď platila u balíkovny bl. bých 30 Kč..
@bublifucekk To ja ne, u mne chce potvrzeni jenom kdyz platim vyssi castku.
A na Vinted uloženou kartu mám (tu jedinou hlavní) a taky vše ok, když kupuju, tak to jde přes mobil (buď potvrzení obličejem nebo tlačítky naboku), když prodávám, tak se přímo na ni bez problémů převedou peníze..
Holky nakupuji pres vinted, vyhradne pres tlacitko „koupit“. Samozrejme to chce udaje z karty, jako vsude kdyz platite predem. Chci se zeptat, je to dle vas bezpecna platforma? Nemuze se stat, jako ted v temu, ze lidem odchazeji z uctu penize? Nemuze mi nekdo vybilit ucet?