Bezpečnostní chodítko Walkodile
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Goblinka ja ti nevim, moc se mi to nelibi. Nicmene v centru velkeho mesta bych to asi chapala, ale jinak ne. Rikas, ze podobne veci se v zahranici pouzivaji, ja ziju v UK, v centru mesta. Skolek je okolo fakt spousta (jsou vetsinou mensi a deti tam chodi pomalu od narozeni, tak jich je hodne). Rvou se o zakaznika, nabizi mj. nizkou urazovost a bezpecnost a podobne voditko jsem tu NIKDY nevidela
.
Ja chapu o co vam jde, ale mam pocit, ze je lepsi deti ucit zodpovednosti, nez je omezovat, tak se toho moc nenauci. Chapu, ze je pro vas tezke tolik deti hlidat, ale to je vec jina. Navic pokud mate nejake zlobive dite ve skupine, u ktereho je vetsi riziko, ze nekam vleti, vemte za ruku (nebo na voditko) to jedno dite, zbytek muze jit normalne. Paradoxne si myslim, ze je horsi to zlobive dite pripnout do krokodyla, jeho zlobeni bude ovlivnovat celou skupinku a stejne se nevyhnes napominani po celou cestu misto vysvetlovani dopravnich znacek. Ne vsechny deti z toho budou nadsene, co udelas s ditetem, ktere tam nebude chtit? Presne vidim sveho zlobiveho syna- skupina jde do prava, on tahne krokodyla doleva
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tady na malem meste, kde neni provoz a chodi s detma do prirody mimo provoz, by mi to vadilo-myslim si, ze to neni potreba. Ale bydlet v Praze, v ty dzungly, auta, lidi, co srazi druhe na chodniku-tam si myslim, ze je to vyborna pomucka a vubec by mi to nevadilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že největší výhodu má tato pomůcka, když jsou děti ve školce nové, zvláště ti pidižvíci, kteří se teprve učí chodit ve skupině. Když přijdou a na to, jak se chodí pohromadě a natrénují si to, mohou potom chodit už bez Walkodile. V tom vidím velké pozitivum, hlavně ve městech. A věřte, když jsou v pohodě učitelky, že jim nikdo neskočí do silnice, jsou v pohodě i děti. ![]()
- Citovat
- Upravit
chodíka Walkodile
Já tedy osobně si teď chodítko budu kupovat… mám dvojčátka a trochu živější - budou jim dva roky a držet je na kšírech je opravdu někdy záhul… Teď jsme zrovna s maminkami diskutovali (co mají dvojčátka)- zda ano či ne a proč… Naši se chtějí držet za ručičky, mne jí sice dají, ale někdy hold potřebuji i tu jednu ruku volnou… takže já jsem pro ano ale i ve školkách… když to vidím!!! Je plno jiných věcí, které si mohu odpustit, ale bezpečnost dětí - NIKDY!!!
- Citovat
- Upravit
Mám čerstvýho 3 letáka ve školce od září a se školkou už krásně chodí děti za ruce po dvojicích a to mě tu ruku nikdy nechtě dát. ta školka je hodně změní ale co jsme viděla na začátku šli občas že se drželi provazu ale nebyli k němu nějak upoutaný ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@koralina11 jenže je velký rozdíl mezi tříleťákem a dvouleťákem. V některých soukromých školkách mají děti ještě mladší, než 2 roky, takže tam si to rozhodně představit dokážu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám vyzkoušeno a kdo opravdu uvažuje nad koupí - za mne mohu říci jen ANO!!!
Kamarádka, která mne potkala, ale i ostatní maminky, říkaly, že je to opravdu hodně dobrá věc
![]()
- Citovat
- Upravit
Zpravidla anonynům neodpovídám. Moje dítě se nechová vzorně
. A nevím jestli jsi četla pozorně nejsem učitelka, vyjadřuji podle zadání zakladatelky názor na vodítko pro děti v MŠ jako rodič a přidávám svoji dobrou zkušenost, jak to funguje ve školce bez vodítka. Na práci učitelek ve třídě s integrací se mi líbí individuální přístup + že vzdělávací plán není cár papíru, který visí na chodbě jen kvůli inspekci. Ony s ním opravdu systematicky pracují. Mimo jiné prvních 14dní začátkem školního roku chodí pouze na zahradu, děti pozorují, vyhodnocují rizika atd. Např u jednoho chlapce doporučili rodičům zažádat o asistenta, přestože SPC vyhodnotilo, že ho nepotřebuje. atd. ale jak jsem psala Kate ani to mi nedává 100% záruku… stejně individuálně učitelky přistupují k dětem zdravým i postiženým a pomáhají s adaptací tzn. že zohledńují potřeby toho kterého dítěte žádné je to Asperg, tak to má takhle ale Vilík nemá rád dotyky takže… tohle zařízení je státní a od soukromého bych popravdě očekávala víc