Bílá plomba vs. amalgámová

Napsat příspěvek
Velikost písma:
801
15.1.18 21:47

Já mám v jednom zubů amalgámovou a nemůžu kousat..už dvakrát mi zub prohlídka a nic tam prý nemám a bolet by to nemělo.. no ale bolí.. tak těžko říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75734
15.1.18 21:52

@Aries6 Nakupujme u odborníků! @Malaga :nevim: ;)
Jinak - já už v puse prakticky nemám amalgámovu plombu, možná jednu nebo dvě nahoře na čtyřkách, kam není prakticky vidět a jak začnou dělat problémy, taky "pudou k Turkovi! :cert: "
Co jsem přešla ke svojí kamarádce - zubařce, všecky staré černé mi postupně převrtala - ne jen tak z plezíru, prostě když ty zuby začaly zlobit - ale je fakt, že se zubama zatím žádné větší trable nemám. Takže úsměv jak z Hollywoodu a o. k., žádná větší citlivost, žádná bolest. :dance: :dance:
Viz výše ta Malaga.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
15.1.18 21:56

@sirikit Tak ono je to vyhlášené centrum, žádní fušéři. A peněz, co jsem tam nechala. Ona mi zubařka říkala, že to někdy může delší dobu „sedat“, když je to větší kaz. Ale nevím, jak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
15.1.18 21:58

Nevim, zda je to nahoda, ale take mam zub s bilou plombou citlivejsi nez ostatni plombovane zuby.

@Aries6 píše:
Ahoj holky,
prosím o radu zkušenější. Je normální, že je zub s bílou plombou - velký kaz - citlivější? NEjsem schopná pokousat něco tvrdšího, bolí to. Dělala mi 3 větší plomby z amalgámu na bílou a ty zuby, to je katastrofa. Povolí to časem?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75734
15.1.18 22:01

@Aries6 Já do žádného vyhlášeného centra nechodím, normální zubařka na maloměstě.
Ale milionová, jedna z mála, které se nebojím. :? :roll:
A za pár korun, nechápu, jak to dokáže - a taky má neustále full stav, kdy další pacienty nepřibírá. Dcera, i když se vdala 30 km od nás, si k ní radši zajede, než by se přehlašovala jinam.
U mě s bílými vložkami spokojenost největší. Tak jim tam když tak zkus zavolat, ať se zbytečně nenervuješ - sama vím, jak jsem vyřízená, když mě vyjímečně bolí zuby. 8o :zed: :zed:
Pokud Ti řeknou, že si to sedne, tak se jim snad dá věřit. :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
15.1.18 22:02

@sirikit To je právě to, nikdo nebere. Byla jsem za toto ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanullka
15.1.18 22:10

@Aries6 Nemůže tam být zánět?

• Citovat
  • Upravit
26270
15.1.18 22:54
@Aries6 píše:
Ahoj holky,
prosím o radu zkušenější. Je normální, že je zub s bílou plombou - velký kaz - citlivější? NEjsem schopná pokousat něco tvrdšího, bolí to. Dělala mi 3 větší plomby z amalgámu na bílou a ty zuby, to je katastrofa. Povolí to časem?

Zuby po zhotoveni bile vyplne muzou byt citlivejsi i 5-6 tydnu, ale nesmi to byt neustupujici bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
16.1.18 08:49
@Malaga píše:
Zuby po zhotoveni bile vyplne muzou byt citlivejsi i 5-6 tydnu, ale nesmi to byt neustupujici bolest.

Ne, to není bolest, jen prostě když skousnu něco tvrdšího, tak je to citlivé. Není nějaká nesnesitelná bolest. Tu jednu mám už tak dva měsíce :think: Tak uvidíme. Jdu za týden k zubařce, tak jí to řeknu. @Hanullka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.