Zubní kaz u čtyřleté

682
21.9.15 13:30

Zubní kaz u čtyřleté

Dobrý den,
v srpnu jsem u malé objevila na stoličkách takové hnědé skvrny, tak jsem jí hned objednala k zubaři. Jenže nás objednal až na listopad. Včera jsem tam už objevila černou skvrnu. Mám strach, že v listopadu už to bude hrozně pozdě.. Co myslíte vy? Chci tam ještě zkusit zavolat, jestli by jí nevzal dřív, ale moc šancí tomu nedávám :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85357
21.9.15 13:34

@Tečička tak ja bych na listopad urcite necekala a poprosila o urychleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
21.9.15 13:37

@Tečička můžeš tam volat každý týden, jestli se náhodou neuvolní místo :think: To mi jednou na zubním také radili… Nechodíš náhodou do Domu zubní péče?

Také můžeš zoubky 3× denně čistit a 1× týdně použít elmex gel. Mohlo by to pomoci, aby se kazík (pokud tam je) nezvětšoval…

Ale určitě by bylo nejlepší, kdyby vás vzali hned  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
21.9.15 13:37

Tříleťák 3 zubní kazy (v roce měl troje antibiotika najednou) no a přišli jsme k zubařce malej i když je živel a rebel tak krásně držel. zubařka má takovou speciální vrtačku pro děti krásně to tím vyvrtala (vyčistila) a zalepila takovou bílou hmotou a posvítila na to modrým světlem. A paráda po kazech ani památky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
21.9.15 13:40

Urcite bych necekala, v listopadu uz by ze zoubku nemuselo moc zustat. Nase zubarka bere akutni pripady prednostne, zkus tam zavolat s tim, ze to je akutni. Myslim, ze zoubek zacne brzy i bolet a to uz by nesneslo odklad vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
21.9.15 13:43

Obecně přístup zubařů ke kazům u prvních zubů je dost rozdílný. Zubař, u kterého je celá naše rodina, mléčné zuby nespravuje, kaz vyvrtá a zub nechá být, pokud je pod ním zánět, zub jde ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.9.15 13:46

Tak abych uvedla na pravou míru. Mléčné zuby nejspíš bolet nebudou, tím nemá cenu vyhrožovat. Že ze zoubku moc nezbude, to taky není argument, je to jen ten mléčný.
(Navíc každý se na Tebe implicitně dívá, že za to můžeš Ty, protože dítěti blbě čistíš, blbě ho krmíš atd. - protože přece kdybyste se chovali správně, tak ty kazy nemá. Což je IMHO blbost, podle mě víc než půlka rizika je genetika, ale to zubaři nevysvětlíš - chrupem Tvýho dítěte se nikdo nedojme, protože si za to můžeš sama.)

Horší je, že neléčený kaz může zničit ty zoubky pod tím - základy těch druhých.

(Máme to za sebou teď s dcerou, tak jsem byla poučena.)

Doporučuju jak píšou holky, zkoušet, volat, ptát se na volný termín. Jinak zubař musí ošetřovat jen v případě akutních bolestí atd., a to kaz na mléčném zubu není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.9.15 13:49

Děkuju, budu to zkoušet. Dost mě teda zarazilo, že předevčírem tam byla jen hnědá čmouha v čera černá tečka :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.9.15 13:50

Nase zubarka rika, ze ten pulrok mezi prohlidkami je na mlecne zuby moc dlouhy. Ma pravdu, syn byl na kontrole v kvetnu a uz ma zas kazy :(
Ja se ted zacatkem zari ptala, zda to staci prijit na preventivku zacatkem rijna a ten mesic to pry vydrzi, ale do listopadu bych necekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.9.15 13:52
@Tečička píše:
Děkuju, budu to zkoušet. Dost mě teda zarazilo, že předevčírem tam byla jen hnědá čmouha v čera černá tečka :-/

nema tam zarazeny kousek jidla? Vceta jsem synovi tahala paratkem mak :zed: Blby je, ze jakmile je tam fakt dirka, tak do toho leze jidlo, spatne se to cisti a o to rychleji ten kaz jede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.9.15 13:53

@Slečna Ferka No samozřejmě, že je mi naznačováno jak je to moje vina :-/ Já mám taky špatné zuby, pořád se mi lámou, teď nemám na co kousat a čeká mě investice přes 12 tisíc do nových zubů a když se zeptám doktorky, co s tím mám dělat, že už fakt nevim proč se mi ty zuby lámou, tak jen pokrčí ramenama a řekne, že si to mám líp čistit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.9.15 13:55

@Bibi239 no je to na plošce stoličky, tak asi to žádný kousek nebude. Bohužel :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.9.15 13:56

@Bibi239 a má ty zuby černé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.9.15 14:05
@Tečička píše:
@Bibi239 a má ty zuby černé?

ne, ma normalne bily zub a v nem diru. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
21.9.15 14:13

@Bibi239 a ta díra je černá? ona má totiž taky krásně bílé zuby, ale uprostřed černou skvrnu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.