Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nevím jestli ti můj příspěvek nějak pomůže, ale já jsem se osypala pigmentovými skvrnami a opravdu jsem nevypadala nijak lichotivě. pokud nikdo další nepřispěje nějakým smysluplným názorem(jako že to měl, vystvětlení, a že to je normální) bych zašla na gyndu a tam ti určitě všechno vysvětlí. Jinak já byla i brutálně nateklá, opravdu příšernost, katastrofa, nevešla jsem se do žádných bot, a i přesto, že jsem blondýna, světlý typ, tak všechno na těle jsem měla tmavé… tak klid, asi to bude normální
gratuluji k těhotenství ![]()
Já nevím, nemůže to být třeba zaschlé colostrum, zbytky mléka? Asi bych se prostě zeptala lékařky, ať se zbytečně netrápíš kvůli hlouposti.
Ale pro klid duše: rozhodně nejsi jediná, komu se změnily bradavky, tedy důvody jsou nejspíš různé, třeba to nesouvisí s tím, co máš ty, ale hodně ženských řeší černé skvrnky viz:
http://community.babycenter.com/…reola_nipple
http://forums.thebump.com/…ack-dots-tmi
http://community.babycenter.com/…n_my_nipples
Galerie normálních bradavek
http://www.007b.com/…_gallery.php
To bílé je podle mě zasychající mléko, jak se připravují mléčné žlázy na kojení. Černé nevím, zkuste probrat s gynekologem či obvodním lékařem. Myslím, že to na kojení nemá žádný vliv, laktace se rozjíždí po porodu a závisí na spoustě hormonálních změn, ne na tom, jak kosmeticky vypadají bradavky a okolí.
Já na prsách mám normálně ně co „beďárky“ nebo jak jsou komedomy se jim tuším říká - ucpané porky mazem a pak to nahoře udělá černý flek a jak si to zmáčknu, tak vytáhnu to černé a za tím čerstvý mázek, někdy černý, někdy žlutý, bílý. Kojím normálně už šestý rok
. Ale obrázky jsem zkoumala stejně jako Ty, ale kvůli tvaru, že jsem tam ty bradavky neměla, gynekoložka mě vypakovala, že co bych mohla s prama mít a hle, ploché bradavky, které se odhalily až při porodu… Bojovali jsme za kojení dva měsíce, než to trošičku šlo, ale vybojovali, u mladších už jsem věděla, co dělat. Pro úspěch kojení jsou důležité dvě věci - věřit si a nepoužívat dudlík, samozřejmě kojit jak si miminko řekne, často i každou hodinu atd…
Už je to sice dávno, co jsem kojila, ale pamatuju si, že mě trápilo, že mám v těhotenství bradavky pořád takové jako špinavé. Říkala jsem to švagrové a ta mi potvrdila, že to měla taky. Neřeš to. Ani bych to nedloubala. Normálně se umývej jak jsi zvyklá, při kojení to zmizí.
Holky moc vam vsem dekuju, rekla bych podle popisu ze to je to same co mela @Lili5 a strasne moc se mi ulevilo
dekuju dekuju moc vsen za reakce ![]()
Ahoj holky, mám přesně to dáme, černé mini tecky na bradavkach, na obou a jen občas, je to mázek jskoby, neteče to, jde to vydloubnout, někdy, vypadne samo.mam to určitě už několik let.sono vždy v pořádku. nekojim už pár let. nevite, co to je? Čím tomu předcházet.
@Lili5 prosím a ty černý puntiky s mázkem jsi měla na bradavce nebo na dvorci? Já přímo na bradavce..Tak 2× za mesic..
Dobrý večer, mám na vás takový dotaz ženský, nestydím se zeptat jsem tehu 24tt a okolo bradavek na obou takový černý trošku natekly boulicky zjistila jsem dnes může mi někdo poradit co to je? Dekuji
![]()
Ahoj holky,
jsem z toho docela nešťastná, bojím se, že nebudu moct kojit… Z bradavky TO jde vyškrábnout nebo vytáhnout nehty, vůbec to nebolí, ale za den nebo dva je to tam znovu a opravdu nevím, čím to může být 
do poradny jdu až za tři týdny 
mám dotaz, zajímalo by mě, jestli někdo má něco podobného jako já…
Je mi to trochu trapné, proto omluvte anonym.
Jsem ve 27tt, zrovna jsem četla něco o kojení, protože kojit chci a jak jsem koukala na internetu na bradavky ostatních maminek nebo žen, tak vypadají úplně jinak, než moje. Na „špičce“ mám takové bílé a černé „flíčky“, které vypadají jako stroupky, jsou tužší a když za ten stroupek vezmu, tak jde vytáhnout a má takový bílý ocásek… Ostatní maminky mají bradavky takové „bezchybné a hladké“ a bez těhle stroupků. Zkoušela jsem googlit obrázek nebo popis toho, co by to mohlo být, ale prostě nevím, jak to popsat pořádně
Doufám, že je můj dotaz aspoň trochu srozumitelný a některá z vás mi nějak objasní o co jde
Moc děkuji za odpovědi