Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosim vas, nerozumim tomu, kolik vysetreni je potreba za cele tehotenstvi. Mam noveho gynekologa MUDr. Farapour Kladno. Recepcni mi rekla, ze za cele tehotenstvi uctuji poplatek 3000Kc plus potom poplatky za podrobnejsi vysetreni ve specializovanych zarizenich kam me treba poslou. Pan doktor me ale rekl, ze chce 4000Kc. Jsem ve 12tt ale do porodu v CR nebudu, takze jsme se domluvili na 2500Kc do konce 6.mesice. Na internetu jsem vycetla, ze nejaky prvni test co bude ted nekdy budu platit 1500Kc… Na co vlastne tedy budu davat 2500Kc poplatek do 6. mesice, pouze za ultrazvuky?…kdyz budu dal extra platit za vysetreni kam budu poslana?? Nechapu. Pan doktor me ty vysetreni vysvetloval, ale ja tomu nerozumim, protoze to neznam, nevim co to je ty nazvy vysetreni. Chci jednoduse vedet „ted ve 12tt pujdes tam a tam na to a to, pak dalsi za tolik a tolik tydnu atd“. Dekuju jestli mi to nekdo zkuseny vysvetlite.
@Olive75 za celé těhotenství jsem platila jen screen ve 12 tt, ten stál 950 kč. Jinak vůbec nic
jako těhotná platit nemáš. Co se týče zbytku - 12 tt screening, 20 tt velký utz, 30 tt velký utz. Když je vše v pořádku. Do toho tuším 2× odběr krve a co měsíc kontrola.
Příspěvek upraven 20.11.14 v 19:52
Mimo pojistovnu jde akorat prvni screening, ten stoji do 1000kc, nadstandard je jeste 3D. Oboji neni povinne. Zbytek hradí pojistovna, pokud jsi pojistena. Jde o 3 male utz, 2 velke a tripple
@martina.se píše:
@Olive75 za celé těhotenství jsem platila jen screen ve 12 tt, ten stál 950 kč. Jinak vůbec nicjako těhotná platit nemáš.
Platí nadstandart, protože chce. Jinak by volila jiného lékaře (pokud nějaký je volný, to je otázka).
Nezbyde ti nic jiného, než se s ním znovu domluvit, co přesně a za co.
Platila jsem jen screening v 1.trimestru, ten pojišťovna nehradí. Kolem 1000,–
A pak pár korun, když jsem chtěla vytisknout fotku.
Dekuju…ale na ultrazvuky jsi chodila?… treba po 3 tydnech nebo jak? Ja ted za ultrazvuk platim 100Kc plus za fotku 100kc plus recept na leky co musim mit 50kc…a to tam mam rocni poplatek zaplaceny 1000Kc (to je pro netehotne pacientky).
@Olive75 píše:
Dekuju…ale na ultrazvuky jsi chodila?… treba po 3 tydnech nebo jak? Ja ted za ultrazvuk platim 100Kc plus za fotku 100kc plus recept na leky co musim mit 50kc…a to tam mam rocni poplatek zaplaceny 1000Kc (to je pro netehotne pacientky).
netuším, na koho to konkrétně bylo, ale já na utz chodila a od 34 tt každý týden - protože mrně má vvv. Ale neplatila jsem nikdy nic, i když jsem chodila na specializované pracoviště. Tedy platila, za fotku. Jinak fakt ne.
@Olive75 Na UTZ jsem nechodila, myslím krom těch 3 pojišťovnou hrazených, na NT screeningu jsem byla tam, kde na to mají grant a za recept se nic neplatí, takže já bych doktora s nějakým paušáem poslala do háje.
To je dobrej zloděj, já za celý těhotenství, ani za jedno, neplatila nikdy nic, jen 80 kč když jsem chtěla fotku.
Já platím za těhotenství 6000 (nadstandart, ale standart můj dr. nemá
) + 1500 za screening v 1.trim. v Podolí. Už pěkně dlouho hledám jiného dr, ale bohužel buď nepřijímají, nebo si na ně pacientky stěžuji ![]()
@Olive75 : objednej se na 1. NT screening k Apolináři a nebudeš platit nic. Myslím, že i Gennet nic neúčtuje, mají na to grant. Jinak tyto nadstandardní balíčky nejsou žádná povinnost a Ty na ně nemusíš přistoupit, záleží jen na Vaší dohodě. Já za celé těhotenství neplatila nic, jen za recept, když jsem zakrvácela a brala ascorutin a utrogestan asi 14 dnů
@Olive75 U dcery jsem platila jen za fotky z UTZ. Jinak NIC. Na screeningu ve 12tt jsem nebyla, UTZ jsem za celé těhu měla 4×.
U syna jsem taky neplatila nic, taky sjem nebyla na screeningu. UTZ jsem měla víckrát, tuším tak 12×, protože jsem měla nějaké problémy - nejdřív podezření na mimoděložní, pak zase můj dr nemohl vidět srdíčko, pak špinění…
Ale neplatila jsem fakt nic, je ty fotky ![]()