Pozitivita syfilis v těhotenství

69
19.11.14 18:09

Pozitivita syfilis v těhotenství

Ahoj,
je mě to trapný, ale chci se zeptat jsem v 30 tt a v testu na syfilis, který jsem nedávno podstoupila mě vyšla pozitivita VDRL ++ a ještě hraniční norma FTA ABS. Ve 3. měsíci jsem měla test negativní. Gynekoložka mi nic neřekla, zjistila jsem to až z výsledků na papíře. Můžete mi někdo napsat, jestli jste to měl taky, popřípadě nějakou zkušenost. Jsem dost na nervy. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
19.11.14 18:19

Ja mela hranicni vysledky taky ve 30.tt, udelal se kontrolni naber pro narodni labrator, podle vyvoje hodnot to bylo vyhodnoceno jako falesne pozitivni. Po porodu byly hodnoty ok, v dalsim tehotenstvi se to neopakovalo.

• Citovat
  • Upravit
69
19.11.14 18:29

No já nevím, ale v závěrečné zprávě je napsáno, že se mají udělat ještě jedny odběry. Vůbec nechápu, když první testy vyšly ok, proč jsou tyhle takový? Mám stálého a jediného partnera už 8 let. Taky si myslím, že kdyby to bylo nějak závažný už by mě někde hnaly. No ale stejně jsem vyděšená. Za 2 týdny jdu na gyndu, tak se zeptám jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvS
4706
19.11.14 19:43

@lidsha nestresuj se - u mne sice jiná situace, ale… Dávala jsem krev a jednou mi na úvodní kontrole dr řekl, že mi musí udělat test, že minule byl s mým vzorkem krve problém, že mi vyšel pozitivní na syfilis - já na něj jen vytřeštila oči a pak se začla smát, že je to kravina, tak se pousmál, že to mám pravdu, že to nejspíš byla nějaká viróza, ale že ty markery jsou stejné - Nevím, jestli si testoval reakce lidí, že to na mě nejdřív tak zkusil… Takže to může výt u tebe to samé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.15 11:47

Ahoj, včera jsem se dozvěděla u gyndařky také, že mám hraniční výsledky na syfilis. Jsem zrovna v 18. týdnu, v prvním těhotenství jsem nic takového neměla, partnera mám stále stejného, od porodu prvního dítěte je to 2,5 roku. Doktorka taky říkala, že si spíš myslí, že je to chyb v laboratoři, takže mi brala krev znovu. Dle NT+ je vše v pořádku, ale i tak mám strach co by případně miminku hrozilo? Děkuji za info.

• Citovat
  • Upravit
11117
17.2.15 12:11

V podstate nic, kdyz se to podchyti. nasadi se lecba antibiotiky a dite se pak preventivne taky preleci po narozeni. dusledky jsou u nelecene nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
3.4.15 14:28

Ahoj, opravdu se zbytečně nestresuj..těhotenství klade obrovské nároky na organismus. Pokud Ti vyšly takto výsledky, je dost možné, že jsi v minulosti prodělala jiné virové onemocnění, nebo máš poruchu štítné žlázy a pod. Pro jistotu Tě jistě pošlou i na kožní vyšetření a věřím, že vše bude v pořádku. Takže hlavu vzhuru.Moji kamarádce vyšly takto falešně pozitivní výsledky do porodu 3×. Pak se vše vrátilo do normálu a má samozřejmě zdravé miminko. Někdy tělo v těhotenství prostě zblbne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7253
20.8.16 10:24

V těhotenství to může být falešně pozitivní. Taky třeba při borelioze a jiných infekcích příbuznými bakteriemi - spirochetami může dojít ke zkřížené reakci. Ovlivnit to může pozitivně i negativně řada chronických i akutních nemocí, braní ATB v inkubačce a různé jiné léky. V 1. fázi nemoci je méně průkazný než ve 2. fázi (to už je rozlezlé po těle). Obdobné je to s testem na boreliozu. Někdy se výsledky hůř interpretují, jsou nejednoznačné. Taky z toho je dost lidí s boreliozou na nervy.
Viz http://www.medmicro.info/…ch09s08.html
http://www.toplekar.cz/…s-testy.html?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.16 01:30

Od partnera dáreček

Zdravím maminky, omlouvám se moc za anonym, je to velmi citlivé pro mě. ráda bych tu pohovorila na téma syfilis, příznaky, jakou máte léčbu v dnešní době a zda-li opravdu se člověk po injekcich stává pro druhé neinfekcni - jak mi bylo řečeno doktorem, že již nejsem infekční. Co to znamená? Může se sama nemoc opět projevit? I když jsem prelecena, třeba jen oslabenim imunitního systému?

Řeknu vám, vždy jsem se těchto chorob bála, vždy jsem chodila po každém partnerovi testy, protože chlapům míč nevěřím, ale…zamilovala jsem se tak moc a on byl tak skvělý lhář, že jsem věřila příteli, který si dlouhé chvíle zprijemnoval pobyvanim v bordelu a jak já vím, že nemá rád prezervativ, tak vím, že ho ani tam zcela jistě nepoužíval. Dozvěděla jsem se to po půl roce našeho vztahu od jeho kamaráda a říkám si, zajdu na testy… Hm…a hle syfilis…To není to nej… Konfrontovala jsem ho, načež mi odvětil, že to je pouze jako chripka, polezim si v nemocnici, dostanu tři injekce a jsem zdravá a že to moc řeším… Moc řeším!??? Jsem člověk se srdeční arytmii a on to vi, věděl, že mám oslabenou imunitu a hlídám se jakkoliv… Pak mi došlo, že když jsme se poznali chodil na injekce pendeponu :D jaká náhoda že? Tvrdil mi, že kvůli Aslo co má zvýšené… Kecy v kleci, už to dávno měl… Jsem psychicky na dně, protože máte vedle sebe člověka, kterýmu věříte, jinak vztah přeci nemá smysl, že mu vše říkáte a milujete ho a on vás asi tedy vědomě nakazí??? Když jsem řekla, že jsem musela podepsat nejaky papir a on začal chrlit jak celá léčba probíhá a že se není čeho bát hlavně že to není hiv, byla jsem v šoku jak je klidný. Normální člověk se přeci hned lekne, vyděsí se a nechce s vámi ani spát a hlavně jde na testy. On? Hned další týden se mnou chtěl spát a bez gumy? Rozešli jsme se, řekla jsem mu, že je nezodpovedny a nemá rád sebe a ani me apod…prostě nevím co mě čeká a nemine a bojím se, že když jsem člověk s oslabenou imunitou, že až teď půjdu na odběry mi ty antibiotika nezabraly :( s nikým nespím, moc nechodím ven, citim se jako prasiva…asi to dobře nesnáším psychicky. Máte nějakou touto nemocí zkušenosti? Moc prosím o informace. Pro mě bylo hrozné ponižující slyšet, že jsem v nějaké evidenci u hygieny :( je to hrozné. Krásný večer všem zde přítomným.

• Citovat
  • Upravit
1671
28.11.16 06:33
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, omlouvám se moc za anonym, je to velmi citlivé pro mě. ráda bych tu pohovorila na téma syfilis, příznaky, jakou máte léčbu v dnešní době a zda-li opravdu se člověk po injekcich stává pro druhé neinfekcni - jak mi bylo řečeno doktorem, že již nejsem infekční. Co to znamená? Může se sama nemoc opět projevit? I když jsem prelecena, třeba jen oslabenim imunitního systému?Řeknu vám, vždy jsem se těchto chorob bála, vždy jsem chodila po každém partnerovi testy, protože chlapům míč nevěřím, ale…zamilovala jsem se tak moc a on byl tak skvělý lhář, že jsem věřila příteli, který si dlouhé chvíle zprijemnoval pobyvanim v bordelu a jak já vím, že nemá rád prezervativ, tak vím, že ho ani tam zcela jistě nepoužíval. Dozvěděla jsem se to po půl roce našeho vztahu od jeho kamaráda a říkám si, zajdu na testy… Hm…a hle syfilis…To není to nej… Konfrontovala jsem ho, načež mi odvětil, že to je pouze jako chripka, polezim si v nemocnici, dostanu tři injekce a jsem zdravá a že to moc řeším… Moc řeším!??? Jsem člověk se srdeční arytmii a on to vi, věděl, že mám oslabenou imunitu a hlídám se jakkoliv… Pak mi došlo, že když jsme se poznali chodil na injekce pendeponu :D jaká náhoda že? Tvrdil mi, že kvůli Aslo co má zvýšené… Kecy v kleci, už to dávno měl… Jsem psychicky na dně, protože máte vedle sebe člověka, kterýmu věříte, jinak vztah přeci nemá smysl, že mu vše říkáte a milujete ho a on vás asi tedy vědomě nakazí??? Když jsem řekla, že jsem musela podepsat nejaky papir a on začal chrlit jak celá léčba probíhá a že se není čeho bát hlavně že to není hiv, byla jsem v šoku jak je klidný. Normální člověk se přeci hned lekne, vyděsí se a nechce s vámi ani spát a hlavně jde na testy. On? Hned další týden se mnou chtěl spát a bez gumy? Rozešli jsme se, řekla jsem mu, že je nezodpovedny a nemá rád sebe a ani me apod…prostě nevím co mě čeká a nemine a bojím se, že když jsem člověk s oslabenou imunitou, že až teď půjdu na odběry mi ty antibiotika nezabraly :( s nikým nespím, moc nechodím ven, citim se jako prasiva…asi to dobře nesnáším psychicky. Máte nějakou touto nemocí zkušenosti? Moc prosím o informace. Pro mě bylo hrozné ponižující slyšet, že jsem v nějaké evidenci u hygieny :( je to hrozné. Krásný večer všem zde přítomným.

Zkusenost nemam.Je me to moc lito. Hlavne se tim tolik netrap. Urcite to preleci a ude dobre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7090
28.11.16 07:07
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, omlouvám se moc za anonym, je to velmi citlivé pro mě. ráda bych tu pohovorila na téma syfilis, příznaky, jakou máte léčbu v dnešní době a zda-li opravdu se člověk po injekcich stává pro druhé neinfekcni - jak mi bylo řečeno doktorem, že již nejsem infekční. Co to znamená? Může se sama nemoc opět projevit? I když jsem prelecena, třeba jen oslabenim imunitního systému?Řeknu vám, vždy jsem se těchto chorob bála, vždy jsem chodila po každém partnerovi testy, protože chlapům míč nevěřím, ale…zamilovala jsem se tak moc a on byl tak skvělý lhář, že jsem věřila příteli, který si dlouhé chvíle zprijemnoval pobyvanim v bordelu a jak já vím, že nemá rád prezervativ, tak vím, že ho ani tam zcela jistě nepoužíval. Dozvěděla jsem se to po půl roce našeho vztahu od jeho kamaráda a říkám si, zajdu na testy… Hm…a hle syfilis…To není to nej… Konfrontovala jsem ho, načež mi odvětil, že to je pouze jako chripka, polezim si v nemocnici, dostanu tři injekce a jsem zdravá a že to moc řeším… Moc řeším!??? Jsem člověk se srdeční arytmii a on to vi, věděl, že mám oslabenou imunitu a hlídám se jakkoliv… Pak mi došlo, že když jsme se poznali chodil na injekce pendeponu :D jaká náhoda že? Tvrdil mi, že kvůli Aslo co má zvýšené… Kecy v kleci, už to dávno měl… Jsem psychicky na dně, protože máte vedle sebe člověka, kterýmu věříte, jinak vztah přeci nemá smysl, že mu vše říkáte a milujete ho a on vás asi tedy vědomě nakazí??? Když jsem řekla, že jsem musela podepsat nejaky papir a on začal chrlit jak celá léčba probíhá a že se není čeho bát hlavně že to není hiv, byla jsem v šoku jak je klidný. Normální člověk se přeci hned lekne, vyděsí se a nechce s vámi ani spát a hlavně jde na testy. On? Hned další týden se mnou chtěl spát a bez gumy? Rozešli jsme se, řekla jsem mu, že je nezodpovedny a nemá rád sebe a ani me apod…prostě nevím co mě čeká a nemine a bojím se, že když jsem člověk s oslabenou imunitou, že až teď půjdu na odběry mi ty antibiotika nezabraly :( s nikým nespím, moc nechodím ven, citim se jako prasiva…asi to dobře nesnáším psychicky. Máte nějakou touto nemocí zkušenosti? Moc prosím o informace. Pro mě bylo hrozné ponižující slyšet, že jsem v nějaké evidenci u hygieny :( je to hrozné. Krásný večer všem zde přítomným.
§ 152 Šíření nakažlivé lidské nemoci
(1) Kdo úmyslně způsobí nebo zvýší nebezpečí zavlečení nebo rozšíření nakažlivé nemoci u lidí, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci… doufám, že to ještě platí
Nakonec by stejně žádný trest nejspíš nedostal, ale minimálně bych ho nechala popotahovat, aby z toho měl hezkou nálepku a na chvilku o zábavu postaráno. Nemohla bych jen tak vědět, že další jeho přítelkyně třeba příště nebude mít tolik,,štěstí,, a bude už to třeba HIV. A možná by to pomohlo i tobě psychicky, protože ten člověk si s tebou naprosto vytřel zadek.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
28.11.16 07:40

Přesně podala bych trestné oznámení!!! Za úmyslné šíření pohlavní nemoci je to trestné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.16 07:43

Děkuji

Tohle vím, děkuji moc, bohužel tenhle člověk by si poradil i se soudy si myslím…a sám mi rekl, ze injekce mu pichal soukromy lékař a nikde nic nepodepisoval…on na to bohužel má velké finance, které já nemám… Nikdy jsem od něj neviděla ani korunu, ani blbou kytku na narozeniny…ale milovala jsem ho, nepotřebovala jsem to, je to má hloupost, že jsem si předem nezjistila co je zač! Mám jen strach a vůbec nevím co bude dál… Doktoři uklidnuji, ale když si o tom něco přečtu tak mě zamrazi…:(

• Citovat
  • Upravit
7090
28.11.16 07:54
@Anonymní píše:
Tohle vím, děkuji moc, bohužel tenhle člověk by si poradil i se soudy si myslím…a sám mi rekl, ze injekce mu pichal soukromy lékař a nikde nic nepodepisoval…on na to bohužel má velké finance, které já nemám… Nikdy jsem od něj neviděla ani korunu, ani blbou kytku na narozeniny…ale milovala jsem ho, nepotřebovala jsem to, je to má hloupost, že jsem si předem nezjistila co je zač! Mám jen strach a vůbec nevím co bude dál… Doktoři uklidnuji, ale když si o tom něco přečtu tak mě zamrazi…:(

Ale ono nejde ani tak o to, že se z toho dostane, jako to že to vůbec bude muset řešit a že o tom bude někde záznam a až to udělá příště, tak pro něj bude zase o něco těžší se z toho dostat. Takhle jsi mu vlastně vyslala signál, že může ocasem vytřít kdejaký bordel a pak si ho přijít vykoupat v přítelkyni a vlastně pohoda, nic se nestalo. Nechápu tě. Jako na nějakou nevěru bych se vykašlala, ale udělat mi tohle, tak jdu snad bručet já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.11.16 08:06

Není to lehké

To není obyčejný člověk… Měla bych velké problémy mimo, všechno to vím a uvědomuji si, ale když jsem zjistila, po půl roce, že má doma těhotnou přítelkyni a vůbec ho to netankuje… On je že soudního prostředí… Má na ruzne veci lidi… To bych nerozebirala, tam hlavní otázka nesmeruje, problém je v tom, že já jsem kvůli tomu opravdu psychicky na dně a nějaké popotahovani bych taky úplně nezvládla, potřebuji teď chvíli klid. Já i když ho pak konfrontovala s tím, že má doma těhotnou a jako jestli mu to nevadí… Byl jako skála, jemu je vše jedno, on si vše zaplatí. Pro mě to byl vztah, pro něj úlet neumím se mu ani podívat do očí ani na něj… Nahlasila jsem pouze jméno partnera, se kterým jsem spala, což byl jen on. Takže to jméno tam mají. Bohužel udat ho prostě nelze.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky