Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, zajímalo by mě Jak snášíte či prožíváte své druhé těhotenství. V čem máte rozdíl?
Já u druhého docela trpím od začátku a už bych si ráda užívala ale vždy se něco naskytne, že ne
))
Co vy?
Vubec nijak, nemam na to cas.
Obcas i zapomenu, ze jsem tehotna.
Tak rozdíl je jasnej v tom, že se musíme starat už o jedno dítě, takže asi míň klidu. Jinak taky je rozdíl to, že už vím co mě v průběhu těhotenství vše čeká (a i po porodu
). Jsem unavenější a je mi daleko víc špatně, nevolnosti.
Mnohem hůř, kocovina nepřetržitě, s prvním mi skoro nebylo špatně. Blbě jím, blbě spím, ale těším se moc ![]()
Je mi stejne blbe jako u malyho
,takze si to neuzivam
,
Jinak spani nic moc jak u prvniho, navic se malej obcas v noci budi a ja blbe spim i tak.
@lucka83 píše:
Je mi stejne blbe jako u malyho,takze si to neuzivam
,
Jinak spani nic moc jak u prvniho, navic se malej obcas v noci budi a ja blbe spim i tak.
Je mi strašně špatně, stejně jako u dcery, s tím rozdílem, že u dcery to bylo ukázkové těhu, teď je všechno špatně, dvě hsopitalizace, vcestná placenta, tvrdnutí bříška..ale taky na to nemám čas, něco jiného než první těhu, dítě hodně zaměstná ![]()
Ja teda osobně mám prcky přes IVF a u prvního super, ted u druhyho, nejsilnejší hypestimulák v nemocnici vč odsávání, hematomy - silné krvácení, silné bolesti u roztahováni dělohy, tak že nemůžu skoro chodit. Už bych si přála užívat těhu a hrát si doma s prckem, jsem mimo
.
Jsem unavenější a nebaví mě to ještě víc, než když jsem byla těhotná poprvý
Nějaký menší problémy byly v obouch, takže je to dost podobný. Až teda na tu únavu a hlavně na to, že teď už si nemůžu lehnout, když chci nebo je mi třeba blbě… Ale děsně se těšim ![]()
Mnohem hur. Ale spise hormony se mnou cloumaji. Je mi hodne veci lito, nesu nektere veci mnohem hur. Misto pocitu hrozneho stesti porad spatna nalada. Pritom na miminko se tesim. Moc..prijdu si jak hroch. Tloustnu jeste vic nez jsem tloustla pri prvnim. Jsme 21. Tyden..pritel se semnou uz nechce milovat, lrotoze ho proste tehotenska briska nevzrusuji…nemuzu moc cvicit, behat…no..proste sama deprese ![]()
Ahoj holky, pridavam se k Vam, v srpnu mam mit druhe dite, doufam, ze holcicku. Uz jednu mam, je ji rok a pul. Neni mi vubec spatne, chodim cvicit 6× tydne, akorat mi nechutna nic jist
nemam na nic chut, tak to do sebe na silu lamu. Jsem teda dost unavena, ale jsem rada, ze jsem se vratila brzo do prace a muzu si tam odpocinout. Zni to mozna blbe, ale v praci si odpocinu vic nez doma, patky mam volny a pece o dceru a do toho byt unavena je dost narocne, takze smekam pred vsema, co to zvladate pet dni v tydnu. ![]()
No já o druhém jako kdybych nevěděla… u prvního mě bolelo břicho dlouho, bylo mi nevolno a tady u druhého zatím nic jen ta únava, je mi líto malé nemůžu se dokopat k tomu, abych se jí víc věnovala
Jsem strašně KO chodím furt na záchod v noci špatně spím.. no samá pozitiva ![]()
Ale jsem trochu nervozní z toho, že necítím žádnou bolest jako u prvního těhu, jen občas mě tam dole něco píchne. Jsem teprve v začátku termín je srpen/září
U prvního to bylo 9 týdnů nevolností a pak zlom a únava až do konce, věčný bolesti břicha.
Teď jsem na začátku 9.tt. Nevolnosti byly asi 3 dny, zato neskutečná únava, musim spát přes den i 2× s prckem. O syna se postarat, uvařit jemu i sobě je na hranici mých sil. Procházku dopoledne většinou zvládnu, ale někdy si prostě musím lehnout a nejdeme. Bolesti břicha od začátku hodně intenzivní a mnohem větší jak u prvního. A to jsem otěhotněla 9M po porodu, člověk by řekl, že se to roztáhne snáz.
Rozhodně horší. U prvního jsem krom rostoucího břicha neměla žádné těhotenské potíže. Teď je mi od 6tt nevolno celý den včetně noci a neustále, téměř celý den mě bolí podbřišek a jsem furt nafoukla, mění se mi pořád nálada a v noci nemůžu spát. Možná je to i tím, že předtím jsem čekala dítě ve 28 letech, teď až ve 36.
Ja prvni hrozne prozivala a strachovala se a u druheho mi to silene leti, az ted ve 12.tt mi dochazi, ze jsem fakt tehotna
chodim do prace (chci), k tomu prvni dite, domacnost a dalsi povinnosti a ani si neuvedomuju, ze jsem tehotna a leti to. Neni mi nic. Tak nevim, zda je to normalni
pocitove citim, ze je vse v poradku a nic neresim. Tak snad to tak bude. Bojim se, ze mi to cele utece a najednou porodim ![]()