Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Takže vy jste sexovali v neplodných dnech a otěhotněla jsi?
Jak jsi si plodné dny zjišťovala? My se snažíme o opak a nějak nám to nejde ![]()
Bylo to tak, že jsme na jedné oslavě diskutovali, jestli třetí dítě ano nebo ne. Manžel nechtěl, já ano. Snažil se to vyhandlovat, že jestli ho pustím na dovolenou s kamarádem, tak že teda jo
No a přišli jsme domů a nějak nám „ujely nohy“. Myslela jsem že už mám po ovulaci a neměla jsem, no
Malé je sedm měsíců. Byla taková plánovaná/neplánovaná. My jsme se hned na začátku vztahu dohodli, že chceme tři. Pak se chlap začal cukat, ale malá to rozhodla za nás
Mně výběr ochrany široký právě nepřijde, bud to nesedí mě nebo manželovi
)
Jinak jsem otěhotněla neplánovaně za manželova přístupu jednou se nic nestane
,měl něco vypito:)Druhý den, když jsem ho budila, at dojede koupit postinor nebyl schopný, že prý to bude ok(byla jsem 16DC).No zákon schválnosti že…dnes je z toho 18tidenní holčička, po třech klucích
A zrovna řeším jak se budu chránit, další dítě nechci v žádném případě a na chlapa spoléhat nebudu.Co kdyby zas přišel v náladě
Takže se mi div nekouří z hlavy jak přemýšlím, čím se chránit.
Tak, že jsme s manželem až tak moc neřešili, jestli otěhotním, ochrana veskrze žádná, druhé jsme chtěli a nechali to být. Ačkoli by se nám asi líbil větší rozestup dětí… No, a tak jsme používali kondom, ale někdy byl daleko apod. A jednou se mě manžel ptal, jestli může bez, řekla jsem, že asi jo, že to mám za cca týden dostat, že to už by asi mohlo být po ovulaci, protože mě bolely vaječníky předtím. No a je z toho druhátko
![]()
@LadyPet Jojo, já otehotnela ihned po tom, co mi skončila menstruace. Vždy jsem mela plodné dny tak jak mají být, cyklus mívám ukázkový přesně po 28dnech, ovulaci 16DC(mívám ten den i trošku krvavý výtok), takže to že jsem otehotnela den po skončení menstruace, jsem nepochopila doted.Asi za námi dcerka proste chtela už přijít:-)(podotýkám, že to vím na 100%, že jsem otehotnela z tohohle styku, jelikož žádný jiný ten mesic nebyl-manžel mel noční plus odpoledni smeny, takže tak…:-))
V červnu sem vysadila AH s tím, že přejdeme na kondomy, bavilo nás to asi měsíc a pak jsme přešli na „budeme si dávat pozor“ po měsíci se jednou pozapomněl a je z toho pěti měsíční dcera ![]()
Vy považujete metodu ne/plodných dní za antikoncepci i v případě, že extra neprožíváte měření?
To snad není neplánované otěhotnění pak. ![]()
Tak já poprvé otěhotněla opravdu neplánovaně. Diagnózna PCO, bez ovulace a půl roku bez MS. Nejdřív jsme se chránili, ale pak jsem zahlásila, že já prostě otěhotnět nemůžu, tak se na to vyprdnem - rup a ani ne za dva měsíce při obvyklé kontrole už jsem byla „v tom“
Jenom to pak teda nedopadlo…
@LucaLuca Já třeba plodné a neplodné dny vůbec neřeším - prostě sex byl víceméně s kondomem, někdy se nám nechtělo. A myslela jsem si, že ovulaci na sobě poznám, dle každoměsíční bolesti vaječníků ve stejnou dobu. No, evidentně nepoznám. Ale u nás to bylo tak, že to druhé těhotenství není opravdu přímo plánované, ale určitě chtěné… takže my jsme tak nějak sexovali s myšlenkou, že z toho to druhé mimčo může být
A ono je… jen ten měsíc jsem si fakt myslela, že těhotná být nemůžu, prodala kočár, podepsala novou pracovní smlouvu
No, tak to bývá
![]()
Od mé maturity jsme se dohodli, že nebudu brát HA. Dávali jsme si pozor a 100% nám to vycházelo. Když jsme se snažili o první dceru, trvalo nám to více než rok. Po porodu jsme si zase dávali pozor, poznala jsem ovulaci a manžel se mě vždy před stykem nebo v jeho průběhu ptal, jak na tom jsem. Jen jedinkrát byl ten sex takový zvláštní, jiný, oba jsme do něj byli tak ponoření, že nikoho nenapadlo se zajímat o možné otěhotnění. Dokonce nás to nenapadlo ani po tom sexu, ani ráno.. až druhý den jsem měla ovulační bolesti a spočítala si, že mám plodné dny. Máme z toho druhou dceru a věřím tomu, že si to takhle zařídila ona. Od jejího porodu si opět dáváme v plodných dnech pozor a po ovulaci ty dva týdny už ne a dobrý ![]()
My si dávali pozor po narození prvního syna tak dobře, že do 13 a půl měsíce měl bráchu
. Teď si taky jenom dáváme pozor, ale s tím že čtvrtému se nebráníme, tak uvidíme.
Ja jsem otehotnela neplanovane „pres antikoncepci“ - prasky - myslim, ze jsem je tehdy bravala pravidelne, sice ne na hodiny, ale na dny urcite…
Pak jsem zhubla asi dvacet kilo a najednou jsem byla v tom.
O rok pozdeji otehotnela segra pres tu stejnou antikoncepci, taky tvrdi, ze brava pravidelne, tak nevim
![]()
Proste souhra vice faktoru.
@Antonie Bolavá píše:
Bylo to tak, že jsme na jedné oslavě diskutovali, jestli třetí dítě ano nebo ne. Manžel nechtěl, já ano. Snažil se to vyhandlovat, že jestli ho pustím na dovolenou s kamarádem, tak že teda joNo a přišli jsme domů a nějak nám „ujely nohy“. Myslela jsem že už mám po ovulaci a neměla jsem, no
Malé je sedm měsíců. Byla taková plánovaná/neplánovaná. My jsme se hned na začátku vztahu dohodli, že chceme tři. Pak se chlap začal cukat, ale malá to rozhodla za nás
Já jsem taky neplánovaně otehotnela a dnes je z toho 10měsíční holčička. Spoléhali jsme na plodné/neplodné dny s tím, že pokud otehotním, tak nevadí, jelikož příteli bylo v tu dobu 37roku a stejne jsme chteli naše první společné dítko počít nejpozdeji do jeho 40tky…

Bylo to neplánované, ale potom ihned chtené.
Jak se to stalo vám, že jste neplánovaně otehotnely? V době, kdy je možnost volby antikoncepce široká? Podcenili jste ochranu nebo vám selhala-popř. jaká selhala? Mel v tom roli treba alkohol?