Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky dnes jsem 8+5tt. mám ale jeden určitý problém, poslední MS byla 12.9.2014.potom už nic. jen jsem měla styk s přítelem, ale pak 4.10.2014 s někým jiným. potřebuju poradit, zda je možno z toho 4.10.2014 být těhotná v tom 8+5tt – nebo ne? já si to prostě sama neumím dopočítat. dle doktora dnes na kontrole mi podle kolečka vycházela MS 28.9 – ale měla jsem ji dříve.. tak co vy na to? a prosím, vím, že někdo rád rýpe a čekám to, jen bych byla ráda, kdyby si to někdo odpostil..i tak je to těžké
Ahoj,
termín poslední menstruace bych neřešila, směrodatná je velikost plodu na ultrazvuku. Pokud jsi 8+5tt, otěhotněla jsi před necelými sedmi týdny. To vychází na začátek října, řekla bych…Nicméně i lékař se může při měření lehce ukliknout trochu vedle a hned může být velikost o pár dnů jiná, než je zkutečnost…
My jsme neplánovaně otěhotněli tak, že já vůbec nevím, kdy nebo jak k tomu došlo, ale přítel po určité době prohlásil, že si to pamatuje, že mu trošku ukáplo, ale velkou váhu tomu nějak nedával…Asi měl, aspoň bych si to pamatovala i já ![]()
@pe-terka myslím, že někdy to i směrodatné je. Já jsem podle poslední MS dnes 35+2 a podle velikosti plodu 35+0, takže jen o dva dny ![]()
My se snažili dlouho (13 měsíců). Čím déle to nešlo, tím víc jsem byla frustrovaná a odráželo se to na mém chování k příteli. Častěji jsme se hádali, nemluvili spolu, myslela jsem, že to nezvládneme a rozejdeme se. Pak jsme měli jeden usmiřovací sex, no, a z něj bude na přelomu června a července mrňousek. ![]()
@pe-terka
každopádně i tak to slečně/paní vychází spíš na toho někoho jiného, tedy začátek října, možná konec září…Ale těžko říct, nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale slečna/paní nepíše, kdy měla styk s přítelem… ![]()
Metoda - plodné, neplodné dny pro mě není antikoncepční metoda, ale nezodpovědnost, ať si každý říká co chce
. Jinak svou zkušenost nedám, moje obě děti jsou tady nemoderně plánované ![]()
Tak mi přišli trochu překvapivě k druhému. Byla jsem na gyndě s tím, že beru HA, ale pořád špiním. To bylkonec či září nebo začátek října. Teďuž nevím. Tak dr. říkala, že by jí chtělo vysadit a dát novou. No a já teda, že už novou nechci, že tak od nového roku bychom chtěli plodit druhé dítě. Tak jsem odešla domů a schlapem se domluvili na kondomech. Nakoupili jsme jich spoustu..
No a pak byl sex. Chlap si v půlce sundal ten kondom, řekl uděláme si miminko už teď a já si ještě říkala, tak si ho udělej, já stejně nemám plodné dny. Mělo už být po nich. Ale když mě začalo pak druhý den bolet břicho, tak mě napadlo, že asi ta ovulace asi terpve běží. Ale tak jsem si říkala, že by to byla tada dobrá náhoda, kdyby i tak z toho bylo hned mimčo. No a bylo…teď už mi spí v postýlce.
![]()
Takže mimčo bylo chtěné, ale plánované až o pár měsíců později.
Ale jsem ráda, že jsem zažila takové to prvé překvapení, kdy koukám na test a nevím, že jsem v tom. U prvního jsem 3měsíce testovala a vyšel až na 4pokus.
@Haňulu píše:
@pe-terka
každopádně i tak to slečně/paní vychází spíš na toho někoho jiného, tedy začátek října, možná konec září…Ale těžko říct, nečetla jsem úplně celou diskuzi, ale slečna/paní nepíše, kdy měla styk s přítelem…
Právě, nevíme, jak a kdy měla slečna styk s přítelem
. Taky mi to vychází spíš na toho milence, ale nechtěla jsem jí brát naději. Když už to má takhle
…