Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, jsem na začátku 20. týdne a mám prostě tvrdé břicho jen po ránu. Mám tam velkou tvrdou bouli, která se zastavuje tak 2cm nad pupíkem, napravo ještě mnohem větší. Nevíte, čím to je? Přes den jakoby povolí a z mého těhotenského břicha je špek a vypadám spíš jak tlusťoch než těhotná. Těším se na bříško
prcek je prostě asi ještě malý.
@Mallorka Můžeš mít podrážděnou dělohu z toho, jak si na ní třeba v noci ležíš. Jinak boule pak bývá většinu „navalené“ mimino.
@Svistice akt o možné je, spávám na boku, ale čas od času se proberu i na břichu bohužel
Od začátku mám pravou stranu větší, asi se mu tam líbi ![]()
@Mallorka Ahoj, já taky cítím nejvíc bouli ráno. Ona se přes noc děloha vytáhně nahoru a pak jak vstanu zase spadne do pánve. Jsem na začátku 19. týdne a taky začínám pozorovat, že je více napravo.
@Hatšepsovet skvělý tak jsme dvě, to není náhoda, asi je to v pořádku. Taky čekáš na bříško? Já mám tvrdé prostě od pupku dolů a nahoře nic, tam jen špíčky.
Rano mam bricho taky vzdy jak sutr, ale tvrda boule muze byt vyboulene miminko ![]()
@Mallorka Jj, stále čekám, sice je větší, ale vypadám pořád jak přejedená, ne těhotná ![]()
@Hatšepsovet
stejně jako já
cítíš už jak se vrní? Já ano
@Lizzi ale já ji mám na te pravé straně trvale.
@Mallorka Přijde mi, že už jemné pohyby občas cítím, ale mám placentu na přední stěně, tak na pořádné kopanečky si asi ještě počkám.
@Hatšepsovet já ji mám zase dole, tak bych brala, aby se povytáhla ![]()
Já to mám přesně opačně. Ráno dobrý ale přes den ač se snažím maximálně ležet jsem na rizikovem. Bolesti v podbřišku i na dotek a břicho tvrdé jako kámen. mam pocit že prasknu, břicho se napíná po stranách až nad pupík. Jo a jsem v 21 týdnů váha zatím plus 2 kg ale břicho za dva