Pozitivita syfilis v těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.3.21 23:04

Uz si nevime rady

Dobry den, v roce 2007 jsem prodelala lues, syfilis a od te doby li nikdy neslo otehotnet, miminko chceme a stale nic, nevite nekdo, jestli zaberou nejake vitaminy??? Dekuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
2
14.5.21 09:59

Dobrý den, jsme v 13tt těhotenství a včera volala sestra od Dr., Že mi vyšel hraniční test na syfilis, jsem strašně vyděšená, partnera mám dva roky a ani jeden nemáme žádné příznaky. Je mi z toho pěkně na nic. Už jsem byla na druhém testu který se posílá do Prahy. Jinak miminko je v pořádku a všechny zbývající testy vyšli dobře. Nemáte prosím někdy stejnou zkušenost? Potřebuji se trochu uklidnit :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 14:54

@Anonym 29
Dobrý den, jak vám prosím vyšel druhý test? Byl výsledek falešně pozitivní? Hodně jsem o tom četla, že výsledky můžou být zkreslený různými faktory. Mě dnes na kontrole řekla doktorka, že mám hraniční výsledek na syfilis ve 37tt, ve 13tt byl negativní. Partnera mám přes 10 let a on ani já jsme nikoho jiného neměli. Věřím mu na milion procent. Prosím o uklidnění, že se tento test jeví často falešně pozitivní. Mám necelý měsíc do porodu tak mám trochu strach. Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
2558
1.6.21 14:57
@lidsha píše:
No já nevím, ale v závěrečné zprávě je napsáno, že se mají udělat ještě jedny odběry. Vůbec nechápu, když první testy vyšly ok, proč jsou tyhle takový? Mám stálého a jediného partnera už 8 let. Taky si myslím, že kdyby to bylo nějak závažný už by mě někde hnaly. No ale stejně jsem vyděšená. Za 2 týdny jdu na gyndu, tak se zeptám jak to je.

Asi počítaj s tim, že manžel během těhotenství může někde ulítnout :nevim:
Může to být falešně pozitivní, ale divim se, že na to doktor nic neřekl, normálně bych si tam zavolala a zeptala se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40508
1.6.21 15:06
@anonym píše:
@Anonym 29
Dobrý den, jak vám prosím vyšel druhý test? Byl výsledek falešně pozitivní? Hodně jsem o tom četla, že výsledky můžou být zkreslený různými faktory. Mě dnes na kontrole řekla doktorka, že mám hraniční výsledek na syfilis ve 37tt, ve 13tt byl negativní. Partnera mám přes 10 let a on ani já jsme nikoho jiného neměli. Věřím mu na milion procent. Prosím o uklidnění, že se tento test jeví často falešně pozitivní. Mám necelý měsíc do porodu tak mám trochu strach. Moc děkuji!

Nechala bych si udělat ten přesnější test.

Prý to vychází fal. poz. i při inf. mononukleoze, známé to tak vyšlo, když darovala krev, tak jí to říkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.21 15:33

@free333 děkuji moc za uklidnění, doktorka říkala, že to laboratoř přezkoumává, tak snad dělají ještě ten přesnější test. Snad to bude jak píšete, mám i sníženou funkci štítné žlázy i tím by to mohlo být si myslím. Uvidíme 🙂každopádně děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
40508
1.6.21 15:43
@Anonymní píše:
@free333 děkuji moc za uklidnění, doktorka říkala, že to laboratoř přezkoumává, tak snad dělají ještě ten přesnější test. Snad to bude jak píšete, mám i sníženou funkci štítné žlázy i tím by to mohlo být si myslím. Uvidíme 🙂každopádně děkuji moc.

Bude to dobré :kytka:

Tady jsem našla toto, někdy se to stává, že to vyjde fal. pozitivně

Laboratorní diagnostika syfilis je založená především na sérologickém vyšetření, kultivace není dostupná.

Přímý průkaz

Uplatňuje se hlavně v primárním a částečně v sekundárním stádiu. Zahrnuje mikroskopické vyšetření v zástinu a test přímé imunofluorescence. PCR diagnostika zatím není rutinně rozšířena.

Nepřímý průkaz

Zahrnuje detekci protilátek a je základem diagnostiky 2. a 3. stadia. Sérologické testy se dělí na treponemové a netreponemové. Screeningové vyšetření vždy obsahuje treponemový i netreponemový test

Netreponemové testy

· Patří sem metody VDRL a RRR (RPR)*, které nahradili dřívější Bordet-Wassermannovu reakci, používají se pro screening.

· Detekují protilátky proti kardiolipinu, které jsou součástí membrány treponemat ale i mitochondriální membrány.

Falešná pozitivita se proto vyskytuje u jiných onemocnění (hepatitidy, infekční mononukleóza, gravidita, infarkt myokardu, autoimunitní onemocnění, malignity).

· Reaktivita se objevuje za 1-4 týdny po vzniku ulcus durum, po léčbě mizí v průběhu 1-2 let.

· Kvantitativní provedení slouží k posouzení aktivity infekce (vzestup titru u čerstvé infekce, reinfekce, relapsu) a úspéšnosti terapie

Treponemové testy

· Screeningové testy: TPHA a jeho varianty (TPPA, MHA-TP), dále imunoanalýza (CMIA*, EIA) a latexová aglutinace.

o Reaktivita je přítomna od 3.- 4.týdne infekce a perzistence je dlouhodobá

o Falešná reaktivita až u 1% populace (autoimunity, kolagenózy…)

· Konfirmační testy a testy pro stanovení IgG a IgM protilátek (Western blot, FTA-ABS, Nelsonův imobilizační test…).

• testy používané na PLM IKEM

Při reaktivitě screeningových testů je nutné nález konfirmovat v NRL SZÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí