Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zkusene maminky, jsem tehotna 22 tt. Dnes mi bylo na utz zjisteny ze mi deloha tlaci ledviny hlavne pravou. Dost to boli. Nevite co se s tim da delat. Od bolesti asi nic ze
a jestli to muze prestat nebo uz to bude jen horsi? Dekuji ![]()
@kelinqua Ahoj. Nechci tě nějak strašit, snad to nebude, tak hrozné jako u mě, ale já si s tím užila.
Mě taky děloha tlačila na pravou ledvinu, až jsem z toho z ničeho nic dostala ledvinový záchvat a to teda bylo něco.
@gabina86 tak to se mam na co tesit
a jak se ten zachvat resi? Da se od bolesti nejak pomoct ne? Ja uz mela bolesti ze jsem nemohla chodit a vzdycky me to chytne kdyz nekam jdu, ale nejak to preslo casem.
@kelinqua no já bolesti moc neměla. Trochu mě pobolívala záda, ale to jsem si myslela, že je to těhotenstvím a pak najednou jsem se ráno vzbudila, šla ne wc a začlo peklo. Strašná bolest hlavně v pravém podbřišku. Strašně jsem se bála o mimi, že se něco děje s ním, ale naštěstí ne. A byl to jednorázový záchvat, pak mi do ledviny zavedli stent, což bylo pro mě taky hrůza, ale už jsem aspon neprožila koliku, která by mohla ohrozit dítě.
@gabina86 to jsou radosti v tehotenstvi..ja jsem zvedava jak se to bude u me vyvijet. Snad ne az na stent ![]()
Snad ne držím palce, at se tomu vyhneš.
A tobě neříkali nic na ty bolesti nebo nedali nějaké léky?
No ja sla s bolestma bricha (mam chronickej zanet tenk. streva) na gastro. Myslela jsem ze jsou bolesti z toho. Doktor mi rekl at vysledek z utz ukazu ma gynde. Tak nevim co mi reknou jeste tam.
Aha, tak dej pak vědět jak ti to dopadlo. Třeba, když se to za včas podchytí nějakýma lékama, tak to bude dobré a vyhneš se tomu stentu. Tak se držte s mimčem. ![]()
@kelinqua taky mi deloha tlacila na ledvinu. Spusobovalo mi to caste ledvinove zanety. Zvladla jsem to bez stentu, ale na antibiotikach. Drzim palce ![]()
@kelinqua Měla jsem to u obou těhotenství, ale neměla jsem žádné potíže, zjistilo se to vlastně náhodou, když jsem byla na ko na urologii kvůli něčemu jinému. Hodně se mi to zlepšilo ležením na levém boku. Doktorka jeden týden mluvila o stentu, za týden byla sama překvapená, jak se to zlepšilo. Bála jsem se toho fakt hodně, tak jsem to poctivě dodržovala.
@gabina86 no ja taky doufam. Dekuji musime to zvladnout ![]()
@SlavinkaC ja mam moč zatim bez znamek zanetu jen ty bolesti.. zada nahrivam a snazim se pit tak uvidime ![]()
@AliTad taky se snazim lezet na levym.. akorat obcas se to uz neda ![]()
@kelinqua píše:@SlavinkaC ja mam moč zatim bez znamek zanetu jen ty bolesti.. zada nahrivam a snazim se pit tak uvidime
mne maly tlacil hlavne na vyvod z ledviny, takze se mi tam tvorili bakterie. Neboj, urcite se ti to zlepsi a bude to dobry ![]()
Já mám diletaci na jedné ledvině, takže mě doktor straší stenem v nouzi, a musím spát na jedný straně. Zatím dobrý, jsem ve 25tt. Ale to by ti měl poradit nejspíš urolog. ![]()
@saranebojosifek ja pocitam ze me tam poslou. Chce to hlidat.
Dnes jsem spala celou noc na leve strane a pekelne me boli zada
to jsou fakt radosti ![]()