Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ma to vela zien co som zistila…ja mam vela hustebo bieleho vytoku a ucim sa s tym zit 9 mesiacov
, nikdy som to nemala, mam 25, tak netusim kde sa stala chyba
Taky jsem s tím dlouhodobě bojovala a pak jako když utne. V životě jsem s tím neměla problémy. V 18-ti jsem si říkala, že bych mohla zajít preventivně na gyndu a po 2 jsem byla ve 20-ti před operací slepáku. Pak jsem jela do lázní a od té doby se táhly problémy. Já si osobně myslím, že za to můžou ty lázně. Protože po návratu se objevily první problémy a do té doby mi nic nebylo. Bylo to zoufalý. Nemohla jsem kolikrát ani chodit, jak to bolelo a měla jsem spodek strašně oteklý. Zkoušela jsem kde co. Léky, homeopatika, bylinky, čaje… no prostě masakr. Nevím co u mě pořádně zabralo, jestli to byla autovakcína, nebo že se mi doktorka pořádně věnovala a dávala mi cílenou léčbu na to co podle výsledků stěrů našla. A né aby mi jen tak od stolu něco napsala. Taky jsem vyměnila partnera, po rozchodu jsem se uklidnila, protože náš vztah byl docela problémový. Psychika je taky zásadní, protože to se člověk motá v začarovaném kruhu. Hlavní je to nevzdávat se a nepropadat beznaději. Sice je to hodně vleklý, ale zásadnější vliv to nemá. I po problémech co jsem měla tak se mi povedlo otěhotnět a teď čekám první miminko. Takže hlavně se holky nevzdávat. Vím o čem mluvím
Maxminek- vdaka za podporu, je to strasne no, ja kvasinky nemam, vlastne mi nenasli nic a mam vytok tak uvidim…
Ahoj prosím potřebuji poradit, mam take dost často zapáchající bílí výtok z pochvy ale ještě jsem to nedostala co to může být?
![]()
Nedostala si menstruaciu? moze to byt hormonalny problem, ja zapachajuci vytok nemam, praveze mam bez zapachu ale je ho vela a je biely…je bez zapachu a taky kysly, ako jogurt..pomaly s as tym zmiernujem… ak mas zapachajuci vytok po rybach bude to bakterialna infekcia(vaginoza)-liecba atb, ak mas zapachajuci vytok po drozdi(biely hrudkovity vytok)bude to kvasinka -candina-liecba-antimykotika…
Ahoj, já sem také měla zapáchající býlí výtok, gynekologovi jsem to neřekla, ale jelikož jsem byla na preventivní prohlídce a nic mi nezjistil, tak jsem si myslela že to nic neni. Asi po půl roce to samo přešlo. Je možné že se to zaléčí samo? Jen se teď po tom co jsem četla bojim aby to nebyla nějaká mezera a nepřecházelo mi to do horší fáze…
Katka876: moj vytok nezapacha, gyndarky ktorych som nasvtevovala a chodim k nim ako na klavir sa vyjadrili ze nieje infekcny a ze mam byt uplne v klude, ale mna to otravuje
, vo vyteroch nikdy nic nenajdu
Ahoj holky ted si ctu vase prispevky a taky mi zjistili streptokoka ale az po porodu nevim co ty doktori delaj kdyz svoji praci takhle flakaj.
Ahoj holky, dovoluju si Vám napsat, jak jsem se navždy vypořádala s výtoky, kvasinkami a bakteriemi. Po několika měsíčním trápení - výtok, svědění, gynekolog, čípky, antibiotika - žádný výsledek, jsem se zdravě naštvala a hledala jsem na internetu. Vracející se zánět souvisí s imunitou těla, zdravá pochva si poradí se vším.
NÁVOD:
1. DIETA - po dobu 1 měsíce POUZE ovocné a zeleninové šťávy, zelenina a ovoce v salátech, husté polévky (luštěniny, zelenina, ov. vločky, někdy vajíčko). Vyjímečně chleba - celozrnný, vyjímečně ovčí sýr, na chleba jedině pomazánky ze zdravé výživy - sojová, papriková, tataráček. Aspoň první týden je potřeba vydržet na výhradně ovocné a zeleninové stravě. K snídani kaše pohanková, špaldová, ovesné vločky - vše ve vodě. Žádný cukr, mléko, pečivo, umělé tuky, maso.
2. WOBENZYM - 10 až 15 tablet denně ve dvou nebo třech dávkách
3. Pitný režim - dle hmotnosti alespoň 2 litry vody - neperlivá nejlépe z kohoutku, případně bylinné čaje na slezinu - hrozně hořkej, ale zabírá.
Po půlroku s výtokem se po ČTYŘECH dnech má pochva umoudřila a od té doby mám pokoj. Nadále se vyhýbám cukru, mléčné výrobky jen občas, nekouřím, nepiju alkohol, ke každé porci přidávám zeleninu, šťávy z ovoce a zeleniny párkrát za týden…wobenzym tak obden 5 tablet…
Jako vedlejší účinek diety se projevilo více energie, chuť jít cvičit, už mi není taková zima…takže samá pozitiva.
Botti- klobuk dole ze si to dokazala! ja mam neuveritelne chute na sladke a k tomu vytoku aj palenie
, musim sa aj ja tak zatat lebo som proznam doteraz nedokazala drzat taku dietu ![]()
Ta som dnes bola na autovakcinu, vyzbrojila som sa dubovou korou, wobenzymom, alchemilkovym cajom, koloidnym striebrom. drzte prsty, nejem sladke je to hrozne lebo mam abstaky!
Chci se zeptat tady mi asi poradite nejlíp je mi 15 a mám hustý, průhledný a silný vytok není to něco závažného? Menstruaci mám tři roky:( bojím se. ![]()
AHoj, chci se zeptat, nevite nektera, mam za sebou miniinterupci a po 1. menstruaci od zakroku se mi objevil rozovohnedy vytko, hrudkujici..nevim, nic me neboli, nesvedi, nezapacha…nemate nekdo zkusenost??
Je mi 12 a už asi rok mi z pochvy vypadávají takové hrudy slizu.
Tak nevim co s tim. ![]()
Ty balaho tak jakto tak ctu tak je to zcela bezna vec. ehmmmm
je to des a ten muj je tez chudak jakoze…