Biochem.t. - problém u partnera?

Anonymní
23.6.19 15:35

Biochem.t. - problém u partnera?

Holky zlaté, třeba ještě poradíte. Snažíme se o miminko, proto zatím anonym, skrz kolegyně z práce a kvůli rodině, která o tom ještě neví.
Musím přiznat že se tím poslední dobou opravdu dost trápím. Snažíme se o páté těhotenství, můj gynekolog bere moje stížnosti proto s velkou rezervou: Však vy se nebojte, vy jste přece krásně plodná, zdravá, určitě nemáte žádný problém. Určitě! to brzy půjde. Zatím jsem si vyprosila UZ pro potvrzení ovulace, která opravdu ukázkově probíhá, folikuly krásné, vaječníky zcela v pořádku, sliznice prý jako z učebnice, perfektní, přesně odpovídající vše dle DC a nějaké odběry - štítná žláza, hormonální profil, alergie. Vše je v pořádku. 4× jsem otěhotněla, sotva jsme na další dítě doma pomysleli, že jsem ani nevěděla pomalu, jak se to povedlo. Pořád mám ale silný pocit že bych ještě jedno dítě chtěla, že ještě nejsme úplně všichni, těžko se to popisuje. Zkrátka po ještě jednom miminku moc toužíme, přeje si ho i partner, i děti. Jenže tentokrát se snažíme už rok. Nejdříve jsem netestovala, prostě vždy přišla MS. Teď půl roku testuji jak OT tak od 7DPO i TT. Zjistila jsem, že už několikátý cyklus mám kolem 10DPO slaboučkou čárečku 1-2 dny, pak začala slábnout a pak přišla o několik dnů později silná, bolestivá opožděná MS. Takhle se to děje, co se snažíme. Teď mám zase slabou druhou čárku a snažím se doufat, že MS nedorazí. Říkám si, čím by to mohlo být, když jsem podle všeho zcela zdravá. Ty opožděné MS, přitom do snažení naprosto pravidelný cyklus a ty slabě pozitivní testy a pak z toho zatím celý rok nic nebylo. Napadá Vás nějaká příčina? Zažily jste něco podobného? Jak to dopadlo? Máte nakonec (další) dítě/děti? Už u nás padlo i téma adopce, partner by do toho šel, já asi taky, ale děti jsou zásadně proti, hlavně ty starší, přejí si vlastního sourozence, my bychom taky byli radši tak, ale kdyby to jen šlo… :nevim: :think: :( A hlavně tedy dotaz z úvodu, pokud se mi opakují biochemická těhotenství, je jisté, že je chyba u mě, nebo je může způsobovat i sperma partnera nějakým způsobem?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7868
23.6.19 15:51

Nechala bych si udelat imunologii a pripadne i genetiku. Muze byt problem tam… A nejaky leky na pripadne udrzeni ti doktor napsal? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.6.19 15:59

@Alexandraf Jestli uz ma zakladatelka s partnerem 4 zdrave deti, tak problem asi nebude v genetice. V inunologii muze byt :think: Zakladatelko a kolik je Ti let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
23.6.19 16:01

@Helca83 pani ma 1 dite a ted za sebou 4× biochemicke. Takto jsem to pochopila ja. Ted je po 5.tehotna a boji se… nebo ne? :nevim: ale opakujici se biochem. tam pani pise :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.19 16:04
@Alexandraf píše:
Nechala bych si udelat imunologii a pripadne i genetiku. Muze byt problem tam… A nejaky leky na pripadne udrzeni ti doktor napsal? :think:

Genetiku nám dělali z jiných důvodů před několika lety když jsme plánovali druhé dítě a vše bylo v pořádku, to by se nemělo změnit, jestli se nepletu? Imunologii nemáme, to nám nikdo nenabídl a léky na udržení taky nic, můj doktor se zatím tváří že jsem chodící výrobna na děti a že to určitě už už půjde samo, ale čas běží a já už nevím, začínám z toho už být špatná, říká se přece jen, že ten rok je už doba docela dlouhá… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.6.19 16:07
@Helca83 píše:
@Alexandraf Jestli uz ma zakladatelka s partnerem 4 zdrave deti, tak problem asi nebude v genetice. V inunologii muze byt :think: Zakladatelko a kolik je Ti let?
:potlesk: tak tak, mi už máme hlouček dětí :) proto to taky můj gynekolog bere tak na lehkou váhu, jenže ještě po jednom miminku moc toužíme a čas letí.. staří ještě nejsme, oba něco pod 35let, ale ta plodnost už prostě klesat může… :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
Janli
23.6.19 16:13

Jsi ve věku, kdy rapidně klesá kvalita vajíček. Já kolem pětatřicítky zažila biochemko 6×. Na tvým místě bych opravdu vydržela a modlila se. S tím lékaři opravdu nic neudělají. Jedině IVF s genetikou embrya a to je u vás jaksi zbytečný. Otěhotnět můžeš, tak prostě počkej na to kvalitní vajíčko. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
11923
23.6.19 16:22
@Alexandraf píše:
@Helca83 pani ma 1 dite a ted za sebou 4× biochemicke. Takto jsem to pochopila ja. Ted je po 5.tehotna a boji se… nebo ne? :nevim: ale opakujici se biochem. tam pani pise :think:

ne má 4 děti a chce páté

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
23.6.19 16:23
@Anonymní píše: :potlesk: tak tak, mi už máme hlouček dětí :) proto to taky můj gynekolog bere tak na lehkou váhu, jenže ještě po jednom miminku moc toužíme a čas letí.. staří ještě nejsme, oba něco pod 35let, ale ta plodnost už prostě klesat může… :nevim:

tak zajděte do caru, můžeš bez doporučení, tam udělají víc asi než gynekolog.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
23.6.19 16:24

Myslim si co @Janli, muze to tak byt, a pak proste jedine zkouset a zkouset. Jit nekam do CARu, nevim jak se na vas budou divat, jestli by vas treba neodmitli. V jedne diskusi jsem tu cetla, ze odmitli pani udelat IVF po 2 cisarich :nevim: Imunologii zkusit muzes, ale tu taky delaji jen v CARech, protoze potrebujes reprodukcni imunologii, ne tu beznou. Nejlepsi je na to pani doktorka Malickova z Prahy. Hodne stesti a obdivuju vas, ze mate tolik deti a chcete dalsi! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
23.6.19 16:26

V Caru ale nejde jen o IVF, to je až poslední štace, v caru právě dělají ta specializovaní vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.19 16:29

@Helca83 Děkujeme moc za rady a milá slova :kytka: A obdiv si zaslouží všechny fajn ženy stejný :) :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5006
23.6.19 16:31

@Šáruší Ano, ale prilis neverim ze jim tam budou ochotni pomoci “jentak”, zejmena kdyz je videt, ze plodni jsou… ze jim to proplati pojistovna. Jina diskuse je, pokud by si to hradili ze sveho, ale to asi nebudou mit zajem, zrovna imunologie (kompletni) je celkem draha.

Edit: mozna jak kde, zazila jsem ze mi v jednom CARu chteli nauctovat PGD se slovy ze kdyz mame jedno male zdrave dite, pojistovna to urcite neproplati… jinde o 5 mesicu pozdeji jej predepsali a problem s pojistovnou nebyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí