Biologické hodiny? Naopak

26.3.16 17:41

Biologické hodiny? Naopak

Ahoj,
Jsem ve věku ideálním k početí dítěte. Mám za sebou první vlnu tikotu biol. hodin, které jsme s přítelem zdárně ustáli. Teď mám ale opačný problém. Fotky a videa mých přátel se kolem mě ( právě z důvodu, že jsem teď ve společensky ideálním věku pro mateřství) mě začaly nehorázně… štvát. Ještě donedávna jsem se nad jakýmkoli dítětem rozplývala, můj mozek vyhledával dětské oblečky s verdiktem, že jsou prostě nejroztomilejší bytosti na světě a teď? Díky tomu, že je vidím všude, začíínám k nim mít odpor, což je však nevýhoda, protože kromě jedné kamarádky, která děti ještě nechce, mají děti všechny, takže mě děti bombardují na každém rohu. Když jsem to začala ze srandy a zvědavosti počítat, ještě nepřišel ani jeden den, kdy by někdo o dětech buďto nemluvil, nebo je nefotil, či se mi nějak vyhýbaly z čehož jsem pak naštvaná, podrážděná a nervózní. Měl někdo z vás tenhle problém? Jestli ano, jak jste situaci řešili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3030
26.3.16 17:47

No to je snad normální, jseš v určitém věku, kdy se rodí, a i mluví o dětech. Buď to přehlížej, no anebo si je taky pořiď. S tím nic nenaděláš. Přijdou další etapy a končíš tím, kdy půjdeš do důchodu a kolik ti vypočítali.(rodiče)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
26.3.16 17:56

Mně je třicet, máme děti už tři. Přátelé v mém věku teprve děti plánují či jsou v očekávání, tedy ten miminkovsky boom okolo taky sleduji. A hezky se bavim.. My už pomalu začínáme zase mít možnost „žít jako zamlada“ a oni se teprve vrhají do plín :mrgreen: co dělat ale neporadim. To máš těžko..buď vymaz kamarády s dětmi a najdi si nové, bezdětné a nebo budeš muset přijmout, že pro většinu lidí, co mají prcky, je toto téma číslo jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
26.3.16 17:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
26.3.16 17:57

Proč jste ustávali první vlnu, kdy jsi htěla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12892
26.3.16 17:59

Je to normální, že všichni mluví o dětech. Mít dítě je časově, organizačně a psychicky náročné, proto to tu mysl hodně okupuje.
Najdi si mladší bezdětné přátele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
26.3.16 17:59

@Gosi Třeba byli ještě na škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.3.16 18:01

@kulhavkaslintavka
A přemýšlela jsi o tom, proč tě to štve?

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
26.3.16 18:02
@Sany80s píše:
Je to normální, že všichni mluví o dětech. Mít dítě je časově, organizačně a psychicky náročné, proto to tu mysl hodně okupuje.
Najdi si mladší bezdětné přátele.

Tohle je dobrá rada. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4658
26.3.16 18:09

A děti ted nechcete nebo nemůžete mít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
26.3.16 18:32
@j.a.n.i1 píše:
@Gosi Třeba byli ještě na škole…

třeba… nebo tam byl jinej důvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.3.16 18:53

Tak já osobně si myslím, že jste buď propásli tu pro tebe biologicky vhodnou dobu a nebo (a to si myslím spíš) jsi v sobě zdánlivě ten tikot přehlušila, ale pořád tam někde je :think:

• Citovat
  • Upravit
26.3.16 18:53
@Gosi píše:
Proč jste ustávali první vlnu, kdy jsi htěla?

Byla jsem na škole a tak nějak cítila, že jsem ještě mladá.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8852
26.3.16 18:58

A kolik ti je teď? Můžeš být ráda, že když té to popadne, že nad s kým to dítě mít…kolik holek tu brečí, že jim hodiny bijí na poplach a chlap buď nechce, nebo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.16 19:00
@Kobliha51 píše:
@kulhavkaslintavka
A přemýšlela jsi o tom, proč tě to štve?

Přemýšlela a paradoxně jsem došla k tomu, že mě neiritují děti samotné, jako spíš jejich matky, které jsou mými kamarádkami a v mém věku. A když se stane, že se o dětech nebaví, útočí na mne cílené reklamy, kam se podívám ( od Googlu, přes Youtube až po FB, nepočítám reklamy v TV, protože ty nevyhledávají reklamy přímo šité k mému věku.. Celá ta situace mi k radosti taky zrovna nepřidá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová