Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby ti to bylo jedno a dítě si nechtěla, neřešila by si to.
@evill píše:
A proc te to ubiji? Prijde mi, ze ti naopak hodiny triskaji jak o zivot. Pocitas kolikrat si za den videla/ slysela dite, vadi ti, ze o nich mluvi kamaradky, ze jdou na netu reklamy o detech, v televizi reklamy o detech a irituje te to a ubiji. Me to treba nechava chladnou, nevim vubec jake jsou ted reklamy s baby tematikou ani kdo si poridil novy kocar ci jestli jsem dnes zahlidla venku dite. Takze za me ti tlucou
Příspěvek upraven 26.03.16 v 19:23
No potěš… Na co se mám ještě připravit?
@lachtanice86 píše:Podvědomě to možné je. Zatím mi však připadá, že za to, že tomu věnuju pozornost nemůžou ty děti, nýbrž ty matky, přičemž chápu, že jejich chování je naprosto racionální, co se týče věku a období, ve kterém se nacházejí. Jen je toho na mě už co se týče této tématiky trochu moc a nevím, jak to vstřebat, abych to přežila
Kdyby ti to bylo jedno a dítě si nechtěla, neřešila by si to.
@kulhavkaslintavka řeknu ti to takhle, sama tyhle řeči a fotky nemůžu vystát. Vadí mi chování matek, které si myslí že ony jsou matky a to je vše, všechny takové asi nejsou, v mém okolí ano. Ale teď sama jsem v očekávání, snad, bude vše v pořádku. Je jí 30let a i když mám pozitivní test nikomu jsem to ještě neřekla a doufám že nebudu jako ty co mě teď tak štvou
@lachtanice86 píše:
@kulhavkaslintavka řeknu ti to takhle, sama tyhle řeči a fotky nemůžu vystát. Vadí mi chování matek, které si myslí že ony jsou matky a to je vše, všechny takové asi nejsou, v mém okolí ano. Ale teď sama jsem v očekávání, snad, bude vše v pořádku. Je jí 30let a i když mám pozitivní test nikomu jsem to ještě neřekla a doufám že nebudu jako ty co mě teď tak štvou
DRŽÍM PALmCE ![]()
me se se to, ze by mi zaclo vadit chlubeni se miminkama, zacalo vadit poprve, tak nevim, jak s tim nalozit.
Já tomu nerozumím. Děti jsem nikdy nechtěla. Ale zároveň jsem nikdy nevyhledávála servery určené pro matky a neřešila jak mi ne/tikaji biologické hodiny. Fotky dětí na mě nikdo nechrlil a nikdo o nich nemluvil. Je to zvláštní, nepritahuješ spíš ty informace sama? (Pak jsem teda nechtěně otěhotněla, ale to je jiná story)
@truelly píše:
A kolik ti je teď? Můžeš být ráda, že když té to popadne, že nad s kým to dítě mít…kolik holek tu brečí, že jim hodiny bijí na poplach a chlap buď nechce, nebo není.
27 a ráda rozhodně jsem. Můj drahý je zlatíčko. Jen nevím, jak to má on, protože je flegmatik. Když mám svoje dětinské chvilky, vždycky je on ten „dospělák“ uvažující rozumem, což mě vždycky trošku srovná nohama na zem, jenomže mezitím ho už svou „dětinskostí“ stihnu nakazit a tak si to prohazujem
Takže fakt nevím, jak to bere.
@Mango_Lassi píše:
Já tomu nerozumím. Děti jsem nikdy nechtěla. Ale zároveň jsem nikdy nevyhledávála servery určené pro matky a neřešila jak mi ne/tikaji biologické hodiny. Fotky dětí na mě nikdo nechrlil a nikdo o nich nemluvil. Je to zvláštní, nepritahuješ spíš ty informace sama? (Pak jsem teda nechtěně otěhotněla, ale to je jiná story)
Nevím, ale mám pocit, že pokud jo, tak už to ten můj mozek přehání, protože mě to začíná štvát. Hledala jsem všude diskusi na toto téma, ale všude mluví jen o nadšenosti z biol. hodin, jenže já to mám opačně, a na to jsem odkaz nikde nesehnala, abych si početla, tak jsem tu ![]()
@kulhavkaslintavka rozumím. Mě zase ubíjí ti naši tři pidihajzlici, to si nevyberes
vždycky se najde něco, co tě bude pořádně sr át ![]()
@LennaZS píše:
@kulhavkaslintavka rozumím. Mě zase ubíjí ti naši tři pidihajzlici, to si nevyberesvždycky se najde něco, co tě bude pořádně sr át
@kulhavkaslintavka píše:
Nevím, ale mám pocit, že pokud jo, tak už to ten můj mozek přehání, protože mě to začíná štvát. Hledala jsem všude diskusi na toto téma, ale všude mluví jen o nadšenosti z biol. hodin, jenže já to mám opačně, a na to jsem odkaz nikde nesehnala, abych si početla, tak jsem tu
mně ty informace neiritovaly a pokud jsem něco o dětech zaslechla, tak jsem na to za minutu zase zapomněla. To bude něco v tobě.
Na kamarádky co mluví o dětech se nezlob. Od té doby, co mám děti, nemluvím o ničem jiném. Štve mě to, ale jak je člověk v neustálém kontaktu, tak ať začnu jakýmkoli tématem, skončím vždy u dětí. Je zvláštní, že pokud děti ještě nechceš, nenechávají tě děti klidnou. Moje sestra taky děti nechce, i když má ideální věk. Ale absolutně se tím nestresuje. A od určitého věku se prostě ptá každý, zda neplánujete. Asi to tak nějak prostě je. Mně se zase každý ptal, když jsem se v 25 letech vdávala, jestli musím. A byli děsně překvapení, že nemusím. Buď nebuď rozhozená nebo si sviště pořiď. Ono čím déle je člověk bez dětí, tím víc si zvyká na pohodlí a tím víc je dítě vetřelec.
Jinak člověka pořád něco štve. Můj příklad: Prvně mě štvalo, že děti chci, pak že to nejde, teď mě štvou děti a chci být občas bezdětná, za chvíli mě bude štvát, jak děti rychle rostou a to je pořád něco. Ber to s nadhledem
![]()
@kulhavkaslintavka píše:
mezi 20- 30 lety.
Tak to je super, jsem přesně ve středu a jsem těhotná
do nedávna jsem na Dítě ani nepomyslela, příteli je 30 let a zatím je nechtěl, moje sestra má pět děti a tak jsem mela vždycky dodt děti u ni na návštěvě… a najednou to přišlo (ne omylem!, řekli jsme ze tomu necháme volny průběh a vyšlo to hned po měsíci a pul).. a když mě přešla ta prvotní radost, tak jsem dlouho přemýšlela, jestli na to nejsem mlada, jestli jsme to neuspechali, jak to zvládneme a tak všechno. A nakonec jsem si musela říct „a dost“, takhle bych mohla pochyboval celý život, jestli jsem dobra máma a jestli to bylo vhodne a podobne. Nikdo neřekne ze právě ted je ten vhodný čas. Jsem mlada, zdravá, mam přítele co mě má rád, jsme oba zaměstnani, zvládne se o nás postarat, hledáme svoje bydlení a tak proc nemít Dítě. Protoze je mi teprve 25, mela bych si dodělat další titul, nejdřív se vdát, dal zlepšovat svoje úspěchy ve sportu? To mužů kdykoliv v životě. A už ted, když teprve začínám třetí měsíc vím, že jsem šťastná, že to bylo správne a pokud s tím bude mít společnost problémy, tak je mi to jedno. Mé přijde, že ty se na Dítě cítíš, ale bráníš se mu. Trochu by jsi mela poslouchat sve Já, pokud myslíš, že ti už tikaly Bio hodiny, tak proc je přecházet? ![]()