Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kobliha51 píše:
@kulhavkaslintavka
A přemýšlela jsi o tom, proč tě to štve?
Přemýšlela a paradoxně jsem došla k tomu, že mě neiritují děti samotné, jako spíš jejich matky, které jsou mými kamarádkami a v mém věku. A když se stane, že se o dětech nebaví, útočí na mne cílené reklamy, kam se podívám ( od Googlu, přes Youtube až po FB, nepočítám reklamy v TV, protože ty nevyhledávají reklamy přímo šité k mému věku.. Celá ta situace mi k radosti taky zrovna nepřidá.
@Sany80s píše:
Je to normální, že všichni mluví o dětech. Mít dítě je časově, organizačně a psychicky náročné, proto to tu mysl hodně okupuje.
Najdi si mladší bezdětné přátele.
to jsem taky zkoušela a paradoxně mluví furt o dětech. Už jsem z toho „Mírně“ zoufalá
@kulhavkaslintavka Tak si je pořiď taky a budeš o nich mluvit taky…
@LennaZS píše:
Mně je třicet, máme děti už tři. Přátelé v mém věku teprve děti plánují či jsou v očekávání, tedy ten miminkovsky boom okolo taky sleduji. A hezky se bavim.. My už pomalu začínáme zase mít možnost „žít jako zamlada“ a oni se teprve vrhají do plínco dělat ale neporadim. To máš těžko..buď vymaz kamarády s dětmi a najdi si nové, bezdětné a nebo budeš muset přijmout, že pro většinu lidí, co mají prcky, je toto téma číslo jedna.
to přijimám, nicméně je jich teď jak maků plus právě ty zmíněné cílené reklamy, takže mě to ubíjí.
@kulhavkaslintavka píše:
to jsem taky zkoušela a paradoxně mluví furt o dětech. Už jsem z toho „Mírně“ zoufalá
bud mas omezeny vyber omezenych kamaradek, nebo jim tvuj zivot prijde mirne zoufalej a proto radsi furt mluvi o detech
Takový hloupý dotaz - jaký je ideální věk na početí dítěte? Nikdy jsem neslyšela o „společensky ideální věk“.
A teda prijde mi, ze nejsi vubec nad veci. Jestli te to vse kolem deti neubiji prave z toho duvodu, ze bys to dite radsi uz mela. Kdyby ti to bylo fuk, tak tohle vubec neresis
@kulhavkaslintavka píše:
to přijimám, nicméně je jich teď jak maků plus právě ty zmíněné cílené reklamy, takže mě to ubíjí.
A proc te to ubiji? Prijde mi, ze ti naopak hodiny triskaji jak o zivot. Pocitas kolikrat si za den videla/ slysela dite, vadi ti, ze o nich mluvi kamaradky, ze jdou na netu reklamy o detech, v televizi reklamy o detech a irituje te to a ubiji. Me to treba nechava chladnou, nevim vubec jake jsou ted reklamy s baby tematikou ani kdo si poridil novy kocar ci jestli jsem dnes zahlidla venku dite
. Takze za me ti tlucou ![]()
Příspěvek upraven 26.03.16 v 19:23
Přijde mi normální, že ti, co mají děti, o dětech mluví nebo sdílí fotky… Já jsem do teď žila psem a běháním, teď jsem těhotná, až budu mít malé, tak budu sdílet i jeho fotky.. přijde mi to logické, tuningáři sdílí auta, sportovci sdílí sportovní úspěchy, cestovatel fotky z cest, pejskaři sdílí psy..
Smir se s tim, ze mit deti je „normalni“ a vetsina lidi, co deti maji, je povazuji za stredobod sveho vesmiru
Mne je 30, deti mam dve, starsi uz je prvnak. Mam jednu bezdetnou kamaradku
Jinak vsechny maji minimalne jedno dite.
@Mc_niky píše:
Takový hloupý dotaz - jaký je ideální věk na početí dítěte? Nikdy jsem neslyšela o „společensky ideální věk“.
Společensky ideální věk je ten, kdy daná dvojice dodělá školu, vyřeší bydlení, případnou svatbu a etabluje se v práci… v téhle konstelaci pak většina pořizuje dítě a kupodivu to celkem funguje, protože když vezmu své spolužáky, tak krom vyjímek máme děti plus mínus stejně.
@j.a.n.i1 skvělá definice, u nás taky tak, když to srovnam že spolužáky z gymplu…strašných svateb ve věku 28 let a do roka dvou se to rozrodilo neuvěřitelnym způsobem
@Mc_niky píše:
mezi 20- 30 lety.
@Verun83 píše:
A teda prijde mi, ze nejsi vubec nad veci. Jestli te to vse kolem deti neubiji prave z toho duvodu, ze bys to dite radsi uz mela. Kdyby ti to bylo fuk, tak tohle vubec neresis
A vidíš, to mě nenapadlo. Možné to je, ale zatím asi jen podvědomě. Tak to jsem asi v řiti ![]()
@Verun83 píše:
A vidíš, to mě nenapadlo. Možné to je, ale zatím asi jen podvědomě. Tak to jsem asi v řiti ![]()