Blbá pracovní doba
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Chodí do práce na 7, má práci na plný úvazek
No tak jestli dělá denně jen 5 hodin, se nedivím, že má málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Máte asi pravdu. My na to nejsme zvyklí, všichni z naši rodiny jsou doma do 15.00. Ale asi se dá s tím fungovat, děkuji:)
a mít navíc 180 000,–- za rok je také sakra rozdíl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taková rozcapenost.Co by za to můj manžel dal, jeho pracovní doba je 14-až půlnoc, a neskuhrá. Ať si skusí několik týdnů tvůj přítel dostat do postele kolem půl jedné v noci a vstávat v 6 ráno. Zdá se mi to nebo je tahle generace tak rozmazlená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych pochopila, že řešíš pracovní dobu, kdybyste měli malé děti. Ale jako dvacetiletí, bezdětní, to mi trochu přijde jako rozmazlenost. Velká většina lidí o pracovní době do 16 hodin jenom sní. A i tak dokáží skvělé fungovat. Nicméně, pokud ho stávající práce nebaví, šla bych do té druhé. Budete mít více peněz a můžete si krásně šetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Máte asi pravdu. My na to nejsme zvyklí, všichni z naši rodiny jsou doma do 15.00. Ale asi se dá s tím fungovat, děkuji:)
A v jakém oboru všichni z vaší rodiny pracují, když jsou doma v 15 hod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?
Určitě. Já z dvanáctky dojíždím v sedm večer ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Práce na plný úvazek??? A hodinama si háže, jak chce?
Příspěvek upraven 28.07.22 v 08:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracovní doba je nic moc, ale pokud je to perspektivní, tak to za ty peníze jistě stojí. V dnešní době je každá koruna dobrá a dokud nemáte děti, máte na práci prakticky nejvíce času a žádné omezování, takže bych určitě do toho šla ![]()
Můžete aspoň na cokoliv šetřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Chodí do práce na 7, má práci na plný úvazek
Já dělám od 7, mám plný úvazek a dělám překvapive do 15:30. Ve poledne to fakt nemůžu zabalit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože, pokud opravdu zvažuje, že by nevzal práci, kde bude mít o patnáct tisíc víc (zvlášť, když je nespokojený v té současné), jen aby měl odpoledne klid, tak je to podle mě rozmazlenost. Co když spolu zůstanete, vezmete se a budete mít děti? Taky bude chtít přítel odpoledne klid? Jasně, teď jste ještě mladí, užíváte si a o peníze vám možná tolik nejde. V pořádku, to chápu. Ale jedno je chtít a druhé je realita. Příteli je 20, takže předpokládám, že má jen střední školu. To znamená, že asi nebude mít na výběr zas tolik prací, s pro něj, ideální pracovní dobou a dobrým finančním ohodnocením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anetababeta píše:
Takhle běžně dělají aj lidi s malýma dětma, to je za mně klasika 🤷🏻♀️ Chlap je OSVČ, odjede mi v 7 a když je sezóna, tak dojede třeba denně v 19. Máme 2 malý děti. Taky může být celej den s tebou, ale bez peněz ![]()
- Citovat
- Upravit
Úplně normální pracovní doba 😂