Blbá pracovní doba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
28.7.22 09:41
@Anetababeta píše:
On dělá u soukromníka, řemeslník. Prostě když mají práci hotovou, končí. Někdy to je ve 12, někdy ve píše: Více

No a co má ve smlouvě? Any nakonec nebyl placenej od hodiny. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
28.7.22 09:41
@Lil Kitkatt píše:
A v jakém oboru všichni z vaší rodiny pracují, když jsou doma v 15 hod?

Hele u nas je to taky normalni. Delame kancelarske prace v ruznych oborech, ale v nasem kraji je proste zvykem pracovat od 6,max od 7 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 09:45
@mroe píše:
A pulhodinu na obed mas kde?

Pracuju 7.5 hod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 09:47

@Kuba25 aspoň někdo to chápe, děkuji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 09:47
@Anetababeta píše:
On dělá u soukromníka, řemeslník. Prostě když mají práci hotovou, končí. Někdy to je ve 12, někdy ve píše: Více

Tvůj přítel je řemeslník? A má klasickou pracovní smlouvu nebo je na ŽL. A případně co má uvedeno ve smlouvě ohledně hodin?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 09:49
@werajsik píše: **
Tvůj přítel je řemeslník? A má klasickou pracovní smlouvu nebo je na ŽL. A případně co má uvedeno ve smlouvě ohledně hodin?

Má smlouvu, ale kolik tam má hodin teď z hlavy nevím. Podle mě nemá ani dobrého zaměstnavatele, neplatí jim ani přesčasy o víkendech atd, ale to nechci rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 09:51

@annlady no, všechno je to asi o zvyku. Když je zvyklý vstávat v 5 rano, tak si zvykne chodit pozdeji z prace:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 09:53
@Anetababeta píše:
Pracuju 7.5 hod

To máte v práci ale směnný provoz ne?? Protože u jednosměnného provozu jsou „normální“ hodiny 8h/den, 40h/týden :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1001
28.7.22 09:55
@Anetababeta píše:
Má smlouvu, ale kolik tam má hodin teď z hlavy nevím. Podle mě nemá ani dobrého zaměstnavatele, neplatí jim ani přesčasy o víkendech atd, ale to nechci rozebírat.

Tak to už vůbec nedava smysl, ze řešíte jestli změnit praci nebo ne. V te nove bude mít NORMÁLNÍ pracovní dobu, 15tisic “navíc” a snad je to normální zaměstnavatel, který proplatí i přesčasy a víkendy.
Já nevim no, můj manžel, kdyby pracoval do 12, tak si najde ještě jednu praci na odpoledne, abychom se měli co nejlíp. A i kdybychom byli těžce za vodou, tak by od 12 jen tak doma neseděl.
Chápu, ze je Vam 20 a tohle je asi první pracovní poměr, ale radši bych si na to zvykla teď, než abych byla za par let překvapena, ze existují i smeny 10-18:30 a to je teprv zabity den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 09:56
@werajsik píše:
To máte v práci ale směnný provoz ne?? Protože u jednosměnného provozu jsou „normální“ hodiny 8h/den, 40h/týden :nevim: :nevim:

Nene, já mám pouze ranní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 09:57
@Anezka1990 píše:
Tak to už vůbec nedava smysl, ze řešíte jestli změnit praci nebo ne. V te nove bude mít NORMÁLNÍ pracovní dobu, 15tisic “navíc” a snad je to normální zaměstnavatel, který proplatí i přesčasy a víkendy.
Já nevim no, můj manžel, kdyby pracoval do 12, tak si najde ještě jednu praci na odpoledne, abychom se měli co nejlíp. A i kdybychom byli těžce za vodou, tak by od 12 jen tak doma neseděl.
Chápu, ze je Vam 20 a tohle je asi první pracovní poměr, ale radši bych si na to zvykla teď, než abych byla za par let překvapena, ze existují i smeny 10-18:30 a to je teprv zabity den

Jasně, máte pravdu. Prostě si bude muset zvyknout, děkuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 09:58
@werajsik píše:
To máte v práci ale směnný provoz ne?? Protože u jednosměnného provozu jsou „normální“ hodiny 8h/den, 40h/týden :nevim: :nevim:

Tady ve městě je pracovní doba 7.5 h jako benefit ( a měsíční mzda plus mínut odpovídá tomu, co jinde 8.5h pracovní době).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
28.7.22 10:00

Já chci taky muže, co už je doma v pět!
A ve svém oboru plný úvazek, kde bych končila už před čtvrtou, bohužel nenajdu.
Jinak mi v tvých výpočtech chybí minimálně půlhodina na oběd. A placení přesčasů… jestli začíná v 7 a končí ve 12-15, tak holt těmi „přesčasy“ asi dohání běžný 40hodinový pracovní týden, který práce na plný úvazek čítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
28.7.22 10:03
@werajsik píše:

No, normální to je, ale najdou se firmy, ktere maji jen 7.5 i u jednosmenneho provozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 10:05
@Anetababeta píše:

No tak co řešíš, proboha 8o 8o 8o
Hele, když se někdo chce mít dobře, je to vždy něco za něco. Ani ten živnostník, co má zisk bůh ví kolik statisíců to nemá zadarmo. Většinou se za tím skrývá práce od nevidím do nevidím, často práce o víkendech, bez nároku na PN, atd. atd. :nevim:
Já bych neváhala ani minutu, a ta pracovní doba není tak hrozná. Když tady čtu, jak se chlapi často vracejí z práce v 7h, 8h večer nebo ještě později, že dítko už spí, tak je ta přítelova pracovní doba ještě výhra…

A když v práci začínáš tak brzo, tak se vám bude přítelova prac. doba hodit do budoucna, při dětech. Nebo si myslíš, že školky fungují od 5, abys to do práce na těch 6 stihla? Ne školky většinou začínají fungovat od 6h, někde třeba od půl 7. Takže trochu zvolněte z toho vašeho „komfortu“ a ať to přítel vezme všemi deseti. Stejně byste pak kvůli dítěti museli tu vaši prac. dobu řešit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat