Blbá pracovní doba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1101
28.7.22 11:34
@Anetababeta píše:
Ne, dělají to tak všichni a šéf o tom ví. Záleží, kolik mají zakázek a hlavně, kde je mají

Tak pak záleží na tom, jak moc potřebujete těch 15 tis. navíc. Jste mladí a zatím bez dětí, podle mě ideální čas si něco našetřit. Být v 16.00-16.30h doma mi nepřipadá jako zabitý celý den. Jinak, co děláte každý den, když jste tak brzy doma? O co přijdete, když budete doma později?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
28.7.22 11:34

Hele jestli jsou pro tebe 15.000,– drobný, tak ať zůstane, kde je
Pro me je to třeba dost :mrgreen: bych neváhala ani minutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 11:38
@Anetababeta píše:
No jasně, ale právě neznám nikoho, kdo by to tak dělal, možná jen šéf. Všichni chtějí být doma brzo, mít volné odpoledne

Tak zase školaka ani ranní družina od 6:00 moc běžná nebývá. A jsou lidi, co si zase rádi ráno pospí, než aby vstávali po páté nebo ještě dřív, pokud dojíždí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65280
28.7.22 11:41
@Svistice píše:
Tak zase školaka ani ranní družina od 6:00 moc běžná nebývá. A jsou lidi, co si zase rádi ráno pospí, než aby vstávali po páté nebo ještě dřív, pokud dojíždí. :nevim:

My mame a vim, ze vetsina skol ve městě. A byva běžné, ze tam uz cekaji nebo prijdou těsně po otevreni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
28.7.22 11:43
@Anetababeta píše:
Ne, dělají to tak všichni a šéf o tom ví. Záleží, kolik mají zakázek a hlavně, kde je mají

Možná mu víc vadí, že v nové práci bude muset dodržovat celou pracovní dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 11:43

Máte všichni pravdu, doma si o tom promluvíme. Asi je to fakt normální, když to všichnu tvrdíte :mrgreen: zvykl si vstávat brzo ráno, tak si zvykne chodit později domů a přispí si :)

Já taky můžu začít chodit do práce od 7 do 3. A co děláme každý den, když jsme doma tak brzy? Vůbec nic, flákáme se. A stejně chceme spolu příští rok začít bydlet a udělat rekonstrukci, tak se 15 000 měsíčně navíc bude hodit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 11:44

@Roxy ivka určitě to bude nezvyk pro něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 11:45
@ugluk píše:
@Svistice tak cizina s výrazným časovým posunem je samozřejmě jinej level, jen by u nás v republice jeden čekal při podobný mentalitě podobnou shodu. Kdysi jsem brigádničila ce studiu, kde jsme měli od 10, protože dřív lidi nechodili, a chytit pak dodavatele byla opravdu otázka hodiny-dvou, kdy se časově shodneme.
A holt ve sféře, kde jsem se pohybovala, mi kolikrát zvonil telefon ráno cestou do práce (obvykle Morava) a odpoledne cestou ze školky (obvykle bezdětní Pražáci). Jako já to samozřejmě zvednu, ale kolikrát jsem těžce vysvětlovala, že jim aktuálně nemůžu pomoct, protože přístup do systému mám jen z kanceláře, kde zrovna teď nesedím :)
Bonusem teda je, že pražské školky jsou tomu přizpůsobené, jinde není otvíračka do 17 většinou ani trochu standardem, ale zase mě samozřejmě netěší tam dítko nechávat 7-17, protože tatínek má pracovní dobu ještě horší. Takže po narození prvního dítěte jsem přešla na částečný úvazek a po druhém dítěti se zařídila ještě jinak, neb bývalý zaměstnavatel prostě o čemkoliv mimo 8-17 nechtěl slyšet.

To už je pak na managementu firmy. Pokud by se mě někdo snažil přesvědčit, že nevyřídil svou práci nebo nestihl dodavatele, protože dovalil až v deset, tak by u mě asi težce nepochodil.
My třeba máme tým nastavený tak, že jsou v něm lidi, kterým v případě potřeby nevadí být v práci v šest, ale i ti, kteří tam budou do šesti večer. Takže doba 7:00-17:00 je standartně pokrytá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.7.22 11:45

@Anetababeta pracovni doba zalezi na dane profesi. Asi sis vsimla, ze i u nas v severomoravskem kraji jsou lide po 15. hodine v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 11:47

@matkabagristy tak urcite zalezi na profesi, ja znam lidi z administrativy a remeslniky, co jsou doma do 15.00. Nikoho osobne fakt neznam, kdo by koncil pozdeji, ale je mi jasne ze i takovi lide existuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
28.7.22 11:47

@Svistice tak tohle byla brigáda, normálně jsem svou práci během dne stíhala, když nebyli lidi zvenčí, tak jsem řešila projekt a dodavatele. Akorát jsem prostě musela vychytat, kam se kdy volá, protože to někdy byl dost časovej tetris to sesynchronizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 11:49
@ugluk píše:
@Svistice tak tohle byla brigáda, normálně jsem svou práci během dne stíhala, když nebyli lidi zvenčí, tak jsem řešila projekt a dodavatele. Akorát jsem prostě musela vychytat, kam se kdy volá, protože to někdy byl dost časovej tetris to sesynchronizovat.

Jo, to je pak o komukaci. Ale on člověk vcelku rychle vychytá, kdo z pracovních kontaktů zaváží děti do školky, kdo je vyzvedává a kdo musí domů venčit psa. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 11:50
@ugluk píše:
Pak ale kde se vezmou ty přesčasy?
Brala bych to tak, že teď má těžce nadstandardní pracovní dobu za cenu nižšího platového ocenění. A nabízena mu je pracovní doba zcela standardní ohodnocena odpovídajícím způsobem.
Neříkám, že jste líní, já bych práci od šesti fakt nedávala (i ta školka má od 6:30 a to by mé spavé děti asi zhynuly), ale že není běžné takhle pracovat všude. A už ani trochu není běžné odcházet „beztrestně“ a bez vlivu na plat o tři hodiny dřív, to je fakt velmi výjimečné.

Přesně tak, zkrátka musíš splňovat fond hodin.. A už jsme zřejmě přišli na jádro věci. Zkrátka, mají flexibilní prac. dobu, ale na konci měsíce musí splňovat daný fond hodin. Proto údajný přesčas není přesčas ale jen dorovnání hodin.
To mi připomíná, jak v manželově nynější práci si chlapi stěžují, jak mají málo peněz, jak nemají zaplacené všechny přesčasy, ale už jim jaksi nedochází, že když odejdou dřív než mají pracovní fond (taky mají práci stylem, že když stihnou práci dřív, můžou odejít), chybějící hodiny jim strnou z oněch přesčasů a zbytek jako klasický přesčas. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
28.7.22 11:50

A pak jsou klasicky obchody a nákupní centra, ty máte určitě i ve vašem kraji. Tady má Lidl standardně do devíti, stejně tak i nákupní centra, kadeřnice si taky nejvíc mákne odpoledne a málokterá končí ve tři. Učitelky ve školce, školní družina. Obecně ty služby to většinou takhle brzo zabalit nemůžou, výroba jen ta jednosměnná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65280
28.7.22 11:54
@Anetababeta píše:
@matkabagristy tak urcite zalezi na profesi, ja znam lidi z administrativy a remeslniky, co jsou doma do 15.00. Nikoho osobne fakt neznam, kdo by koncil pozdeji, ale je mi jasne ze i takovi lide existuji :palec:

Ty u vas nechodis na urady, do obchodu, do nejakeho servisu, klientske sluzby (t-mobil treba).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat